Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. június 26. Családi vízitúra a Tisza-tónál, evezés szépségesen szép helyeken

img_9620.jpgTisza-tavi vízitúra. A vízitúrázást ezen a napon kezdőket - bocsánat az erős szerénytelenségért - zseniális betanítás várja. Úgy tanítjuk meg a kenut ezen a napon életében először látott túrázókat a kenu irányítására, hogy másnap a világbajnoki címért szállhatnak hajóba. A kenutúrán mindenki maga gondoskodik a napközbeni élelemről, vacsora rendelhető. Ezt a vízitúrát a kisgyermekesektől, a kezdőkön át a mindent felfedezni szerető vízitúra-szerelmesekig mindenki élvezi.   

 

Szállás és étkezés a tisza-tavi vízitúrán

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet, egyszerűen csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó. Ez a Tisza-tónál könnyű, a közelben számtalan éttermet, giroszost, pizzériát találsz. 

 

Opcionális 0. nap, megközelítés

www.tisza-to-vizitura.eoldal.hu-tisza-to-duhogo-fele.jpgAki távolról jön a Tisza-tóhoz, annak jó a nulladik napi esti érkezés, beköltözés vagy sátorverés. 
 
Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek, Poroszló után következik Tiszafüred.

 

 

 

Tisza-tavi vízitúra a labirintusban
www.tisza-to-vizitura.eoldal.hu-tisza-to-mangrove.jpg
10-kor Tiszafüreden az Albatrosz-kikötőben találkozunk. Senki sem kenuban született, ha Neked/Nektek történetesen ez lesz az első napod, akkor wc, tájékoztató, felszerelésosztás, után kerül sor az aznap még kezdő vízitúrázók (be)tanítására.

 

Úgy megtanulsz kenuzni, hogy ihaj. A tanulás egyéni gyakorlással, egy kis kenuzás-coaching-gal zárul, végül a kenukba pakolás után vízre szállunk.

 

tisza-tavi-vizitura_20170718_616.jpg

Kérjük szépen, hogy hozzatok magatokkal alkoholmentes innivalót, valamint napközben fogyasztható élelmet, pl. szendvicset. Vízre szállás után nem sokkal jön az első kiszállás, lábnyújtóztatásos pisilési szünet, ugyanitt belefér egy kis fürdőzés is. Persze van, aki kiszállás nélkül oldja meg a lábnyújtóztatást.....

 

Visszacihelődünk a hajókba és irány a Déli-sark. Nem oda megyünk, csak az irány dél. 

tisza-vizitura-tisza-to-vizitura-evezes-kenu-4.jpgNégy kilométert innen a nyílt Tiszán fogunk csorogni, közben logisztorikat lehet fejteni és jet skik, meg vízisíelők gondoskodnak a szórakoztatásunkról. 

 

 

 

Tartunk újabb pihenős kiszállást, és innen indul a zegzugos labirintus felfedezése. Kényelmesen, több pihenővel megyünk úgy, hogy senki ne fáradjon el, még akkor sem, ha egy anyuka három csemetével evezget egy hajóban. 


A táj végig lélegzetelállító. 

20140704_tisza-to-vizitura-zsombor-a-hos.jpgMinimum 30 kanyar és millió, beléd égő látvány után érkezünk az indulási kikötőbe. 

 

 

 

 

 

 

Tisza-tavi vízitúra díjai

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
img_1440.jpgEgyszerű.
1. Kérünk szépen egy telefont, egyeztessük az igényeket:
+36209342760
2.
 A tudnivalók, feltételek elolvasását követően a jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
3. Kérjük a tisza-tavi vízitúra díjának átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a kenus túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni.
(Pl. 2072 Zsámbék, Keszi u. 43. 
június 28.
Tisza-tó vízitúra)