Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. június 1-2. Hernád vízitúra, 1-2-napos kenutúra a Hernádon

hernad-vizitura18.jpgEgy-, ill. kétnapos Hernád kenutúra gyakorlott vízitúrázóknak. 

Kenutúra úszni tudó, a hajót magabiztosan uraló kenusoknak. 

 

 

Mentőmellény: A mentőmellény viselése kötelező. 
Kiknek? Erre a Hernád vízitúrára a hajót magabiztosan irányító legénységek jelentkezését várjuk. Mi van, ha még nem vagy gyakorlott vízitúrázó? A Hernád vízitúra előtt, akár a Hernád-túra előtti napo(kba)n gyere más kenutúrá(i)nkra, pl. a sok-sok kacskaringós tisza-tavi vízitúráink valamelyikére! 

 


 

Első napi Hernád kenutúra: a vízállástól, medertől, széltől függően 12-19 km-es lebilincselő vízitúra a Hernádon 

20180715.jpgHa már zseniális a vezérevezős és a kormányos, ha a stroke (a vezérevezős) elölről is megperdeti a kenut, és a te oldaladat is fúrja a kíváncsiság, hogy milyen lehet.....ha téged sem hagy nyugodni a Hernád gondolata, ha Rába kaliberű élményre vágysz, a Hernádon a helyed! 

 

11-kor találkozunk az e-mailben és telefonon is egyeztetett helyen. Logisztikával kezdünk, mivel vannak, akik hoznak magukkal élelmiszert, és ami romlandó, azt először hűtőbe tesszük.
Már a Hernád-vízitúra előtt, a létszám és autók függvényében kialakítotjuk/kialakítottuk a logisztikai tervet. A legolcsóbb teleautó rendszerben úgy ügyeskedünk, hogy mire vízre szállunk, minél több autó ott legyen (lesz) a kenutúra célállomásán, ugyanakkor a sofőrök a kenutúra starthelyén legyenek. Ezekkel nektek nem is kell törődni. A logisztikai részleteket egyértelműen és a kenutúra előtt minden résztvevővel egyenként egyeztetjük. Tudni fogsz mindent. Tudni fogod, hogy hol és mikor kell lenni, titeket mikor, ki szállít, és fordítva, mikor vagy te valaki(k) sofőrje.

 

tura-hernad-3.jpgVízre szállás után - a biztonság érdekében - még gyakoroljuk a kenu irányítását. Lesz egy kis, nem megterhelő felfelé evezés is a gyakorlási szakaszban. Amikor a túravezető megnyugszik, akkor visszacsorgunk, pontosabban a manőverezést gyakorolva, driftelve, szlalomozva visszaevezünk az indulási pontra. Lesz még egy rövid mosdószünet és bepakolás után a Hernád egy nagyon-nagyon szép részén jövünk le. A bal oldalon tüneményes erdős dombok között békésen legelésznek a dínók, egyszerűen nem fogod elhinni, hogy ez a XXI. század és Európa. Iktatunk a kenutúrába több rövid, lábnyújtóztatós, pisilős pihenőt, és lesz egy hosszabb ebédszünetünk is.

Az evezés végén következik a vízitúra majdnem legszebb része, a hajómosás, majd a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket és az utasokat a szállásra. 

Szállás: sátrazás (2000 Ft) vagy vendégszoba (7500 Ft/fő) vagy faház (10000 Ft/4-fős faház), amit nektek kell majd "hivatalosan" foglalni és közvetlenül a szállásadónak fizetni, mi csak jelezzük a szállásadó(k)nak, hogy kérünk "félretenni" X db szobát.

Vacsora: minden adott a saját főzéshez, bográcsozáshoz, szalonna-sütéshez vagy tényleg nagyon fincsi vacsora rendelhető is.   

 

 

 

49_resized.jpgMásodik napi Hernád vízitúra: majdnem 21 km-es kenuzás-extázis a Hernád egyik fenomenális szakaszán.

 

 

 

 

10-kor logisztikázunk, minél több autót a kenutúra célállomására "leviszünk", ill. hagyunk ott, és minél kevesebb kocsival megyünk "fel" a vízre szállás helyére. A vízre szállást követően a Hernád egy agyamenten gyönyörű részén jövünk le. Lesz több pihenő, fogunk evezni "Új-Zélandon és Svájcban", de továbbra is a Hernádon vagyunk. 

A pisiléses, lábnyújtózatós, továbbá ebédszünetes pihenők mellett lesz fotózásos pihenő is, hiszen hihetetlen a Hernád-völgy. 

 

 

hernad02.jpgHa jól állunk az idővel, az egyik szünetben akár felmászhatsz a magas partra fotózni, hogy elkészítsd ennek a fotónak az ikertestvérét. A mászás tényleg jó kis kaptató, hozz ennek megfelelő lábbelit, és természetesen gondoskodj a kullancsok elleni védelemről. 15 óra körül érkezünk a célba. Hajómosás után a már reggel a célban hagyott autók visszarepítik a sofőröket a vízre szállás helyén hagyott autókhoz, majd hazautazás.

 


Hernád vízitúra túradíja

 


+36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com 

 

hernadvizitura31.jpgJelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 
1. Egyeztetés
2. Jelentkezési lap 
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés


 

1. Kérjük hívj, egyeztessünk. +36209342760

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
A honlapon megtalálható tudnivalók, a részvételi, ill. általános szerződési feltételek elolvasása után kérjük a jelentkezési lap 
kitöltését, majd a a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük egy e-mail csatolmányaként visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

3. A Hernád kenutúra visszaigazolása

4. A visszaigazolást követő 48 órán belül kérjük a vízitúra díjának utalását. 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007