Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 19. Tisza-tavi vízitúra, Tisza-tó kenutúra

img_20190803_112851.jpgTisza-tavi kenutúra, egy csodálatos családi evezés. Biztonságos, nem fárasztó kenutúra, el-mond-ha-tat-lan útvonalon!!! Vadregényes, kalandos, nem is Föld nevű bolygón található szögleteket fedezünk fel. Íme egy tökéletes családi vakáció, egy kényelmes családi vízitúra, ami miközben biztonságos, végtelenül izgalmas. Olyan lesz, mint amikor kiskorodban arról álmodoztál, hogy felfedező leszel, vagy azon bánkódtál, hogy a Földön már minden kontinenst, szigetet felfedeztek. 

361506764_965490241239030_2866091315213885365_n.jpgCsak te a felfedezősdit majd a sodrás nélküli, vadregényes zegzugokkal teli, millió izgi csatornával, víziösvénnyel áldott Tisza-tavon tudod át- és megélni. Ez a vízitúra csillagtúra, az evezésre Poroszlóról a Fűzfa-kikötőből indulunk. A kenutúra végén az indulási kikötőbe evezünk vissza. Ha akarod vond össze ezt a vízitúrát a következő nap vagy napok vízitúráival, gyárts magadnak egy felejthetetlen evezős vakációt. 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

img_20190817_112547-2.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. A magad, ill. magatok által foglalt szállásról, vagy ha otthonról jössz, akkor onnan, egyszerűen csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó. Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 

Opcionális 0. napi érkezés a vízitúrára

Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd és Besenyőtelek után következik Poroszló. 

 

A Tisza-tavi kenutúra során a Bermuda-háromszögben kalandozunk .....10:59-kor találkozunk Poroszlón a Fűzfa-kikötőben

received_2102652253324559.jpegBudapest felől az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre. Egy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van. Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. Aki kocsival érkezik, az egész napra a parkolóban hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. Ahogyan átjöttetek a gáton, a túravezető(k) neon színű pólóban már messziről virít. Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. 

img_0065.jpgA tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat. Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. 

 

 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj.

Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re. tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpgVízre szállás után teljes rádiócsendben, lopakodó képességgel felszerelt kenuinkban a hangsebesség alig ötszörösével (vagy némileg lassabban) indulunk. A tréfát félre téve, nagyon kényelmes, kellemes tempóban evezgetünk. Ez (is) tipikusan olyan kenutúra, ahova gyermekes szülők tökéletes nyugalomban jöhetnek, nem hosszú a táv, de elég hosszú és főleg nagyon kis normális tempóban halad(gat)unk. Tökéletes a vízitúra-nap olyan szempontból is, hogy modulrendszerű, többnapos kenuzás része is lehet, ugyanakkor önálló, egynapos vízitúraként is olyan, de olyan hipergyönyörűség, hogy arra nincsenek szavak. Legalábbis nekünk. Arany János pedig biztos nem vezetett ilyen jó vízitúrákat .... Tényleg szép helyeket veszünk szemügyre. És az elképesztő vízi világban kérdezitek majd: Te jó ég, hogyan jutunk haza? Ugye tudod az utat hazafelé?

Háááát.... Igen. Lassan megértitek a Bermuda-háromszög rejtélyét, fokozatosan rájöttök, hogy mi is történhetett, amikor a 19. repülőraj 5 db avenger típusú gépe egyszerre tűnt el a csendes, napos, fantasztikusan kellemes időben, és a kereső gép is úgy tűnt el az égboltról, hogy a roncsait sem találták....
361514303_692692362634497_3069708908616766074_n.jpgLeleplezzük a titkot. Amikor ide értek, rádöbbentek, hogy ennél varázslatosabb hely, nincs - és úgy döntöttek: itt maradnak! A sok-sok szépség habzsolása közben természetesen lesz vagy lesznek lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szünetünk, ill. szüneteink, vagyis a kenutúra közben fogunk - lehet, hogy nem is egyszer - partra szállni. Mivel az evezés során csillagtúrát teszünk, az indulási kikötőbe érkezünk vissza, ahol még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját "szivacsolja" ki.
A nap végén az egynapos vízitúrázóknak hazautazás, a többnapos kenutúrán lévők pedig vagy a szomszédos szabad strandon pihennek, vagy a szállásukra jönnek / mennek, vagy bicikliznek, ill. azt csinálnak, ami jólesik.
De főleg reszketve várják a másnapi újabb varázslatot, alias vízitúrát. 
 
 

Túradíjak a tisza-tavi vízitúra résztvevőinek

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára:
tisza-to-vizitura-4435.jpg1. Kérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a tisza-tavi vízitúra időpontját.
+36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.

20180912_153222_resized.jpg

Kérjük a tisza-tavi kenuzás túradíjának átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007. A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!

Példa a közlemény rovat helyes kitöltésére!
1124 Budapest, Márvány u. 41., 2024. július 19. Tisza-tó vízitúra