Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 12. Tisza-tavi kenutúra, Tisza-tó vízitúra

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpgKilátóból kilátóba vízitúra a Tisza-tavon: kilá-tó túra ....
10:29-kor Poroszlón, a Fűzfa-kikötőben találkozunk.  

A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre.

Egy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van. Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. 

img_20230814_1407.jpgAhogyan átjöttetek a gáton, a túravezető(k) (intelligensen) neon színű pólóban már messziről virít(anak). Megtanítunk kenuzni. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. 

tisza-tavi-bolombika-torony.jpgIndulunk és pufff. Kegyetlen lesz. Nem tudod majd, hogy merre nézz, nem tudsz betelni a látvánnyal. Repül az idő, fogy a szép táv, és máris jön az első kiszállás, mivel a kenutúrába iktatva - természetesen - lesz ebédszünet. Aztán újra kenuzás, és eszement tekergőzés, ismétet pisilési szünet után konstatáljátok, hogy - ne szépítsük - elvesztünk. Már olyan helyen járunk, ahol a madár se jár. 

20190728_112103.jpgPontosabban ők igen. Ők nagyon. Meg mi. És rajtunk kívül "itt már", a világ végén aligha fogsz kenussal fogsz találkozni olyan tüneményes, olyan békés, olyan nyugis helyeken, hogy arra nincsenek szavak. Már annyira délen vagy, hogy kijár neked a titulus, Magellán vagy, aki megkerülte a Horn-fokot, Bartolomeu, aki megkerülte a Jóreménység-fokát vagy éppen Cook és Tasman, akik Ausztráliát térképezték fel. Aztán szomorúan bár, de.... irány az indulási kikötő.

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára:

1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
tisza-tavi-kenutura-evezes-a-tisza-tavon_20170803_172526.jpgKérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenuzásidőpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

 

(Pl. 1054 Budapest, Pélcselek u 15., 2024. július 12. Tisza-tó kenutúra)