Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 2. Tisza-tavi vízitúra kulturált családoknak

tisza-tavi-vizitura-2847.jpgTisza-tavi vízitúra, családi evezgetés, idilli vízitúra. Tökéletes kedvcsináló későbbi, többnapos vízitúrákhoz. Itt csak ennek a túranapnak a programját olvasod majd, de természetesen jöhetsz több napra is, lásd a köv. menüponto(ka)t. De térjünk vissza az egynapos tisza-tavi vízitúrához, amelynek természetes része, hogy vannak olyanok, akik most kezdik a vízitúrázást. A csak pár percig kezdőket megtanítjuk kenuzni. 

 

 
tisza-tavi-vizitura_20180913_12.jpgMajd a leírhatatlan tájon teszünk csillagtúrát Tiszafüredről indulva, vagyis délután az indulási kikötőbe térünk vissza. 
 
Fantasztikus az élmény és maximális a biztonság gyermekes családoknak, kultúremberekből álló baráti társaságoknak. 

 

 

Szállás és étkezés a vízitúra idején

1690.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon, vendégszobákon és apartmanokon át a wellness hotelig bármi lehet. Kérjük, hogy a szállás foglalását (ha egyáltalán szükséges szállás az egynapos tisza-tavi kenutúrátokhoz) intézd magad, ha csak drága szállásokat találsz a booking.com-on, ill. a szallas.hu-n, akkor adunk tippeket. Az étkezés a kenus túra időtartama alatt, beleértve a vizen töltött időt, önellátó. Hozzál a kenuba elemózsiát, pl. szendvicset. Reggelizni, vacsorázni a Tisza-tónál könnyű, a közelben számtalan éttermet, giroszost, pizzériát találsz. 

 

Opcionális 0. napi érkezés a Tisza-tavi kenutúrára

Ha "távolról", mondjuk Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a vízitúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek és Poroszló után következik Tiszafüred.

 

img_0065.jpgTisza-tavi vízitúra: Magellán nyomában evezünk, lesz holt-ág, útvesztő,  erdei kalandevezés, tünderfátyol-mező ...

Tiszafüreden 10 órakor az Albatrosz-kikötőben találkozunk. Ha vonattal jöttök Bp. felől, akkor Bp. felől Füzesabonyban kell átszállni és durván 2 óra 5 perces utazás után leszel / vagytok Tiszafüreden. A vasútállomástól az út nagyjából 25 perc séta, a kellemes úton a guruló bőrönd jól használható. Aki pedig kocsival érkezik, az egész napra a kikötő kerítésén belül hagyhatja az autóját.

 

Illetve, ha kocsival jöttök a vízitúrára, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert a szálláson hűtőszekrénybe teszitek. 

 

lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgTúravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. 

 


A parton kezdjük, majd a Tisza-tó tanulási szempontból vízmélysége felett folytatjuk a tanulást.

 

20230715_132908.jpgHamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, ami (mint egy benzinkútnál) fém 100 Ft-ossal működik. Aztán.... irány az Amazonas delta. Ha ebben a vonatkozásban kivételesen és most nem veszel teljesen komolyan, nem fogunk megsértődni. Egyébként a rád váró látvány alapján szinte komolyan is vehető az aprócska földrajzi tévedés. Elképesztő helyen fogunk evezni az átlagosnál kicsit hosszabb távú kenuzás idején. De a hihetetlen táj megéri a fáradtságot. 

 

tisza-to-vizitura-20150620_1247.jpgA kaland-sziget mellett indulunk a mai kenutúrára, majd a nevére rácáfolóan tüneményes öblítő csatornán folytatjuk az utat. Mintha Malajzia-reklámban vagy vietnami dzsungelben eveznénk. Aztán egy kis tiszai csorgás és vadregényes oldalág, morotva, átjáró útvonalon közelítünk a cél felé. Közben természetesen lesz "technikai" szünet, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve. Aztán egy Tisza-szélességű holt-ágon evezünk, hiszen régen ez volt a Tisza. A holt-ágat is elhagyjuk és röpke 45 perc múlva (vagy x idő múlva) büszkén és kicsit hitetlenkedve konstatáljuk, hogy szinte átszeltük a Tisza-tavat.

 

20190616_113357.jpg

No persze ebben nincs semmi különös, ha a kenukban ilyen legénység van. Aztán jön a szuper show, ahol a madár se jár, pontosabban csak ők.... Elképesztően klassz helyeket bejárva, és egy direkt a mi kedvünkért idehozott mangrove-dzsungelt érintve érünk vissza Tiszafüredre. A nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdésbe öltöztetett ismeretterjesztés.... 

 

 


20130823_132107.jpgÉrkezéskor még megkérünk mindenkit, hogy legyen szíves mossa ki a kenuját.

 

 

 

Igen. Ez egy olyan nap, amikor egy kicsit el is fogtok fáradni. 

 

Testre szabott tisza-tavi vízitúra 
Egyedi kenutúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 
 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
A vízitúrára történő jelentkezés egyszerű.

1.
Csörrents meg, hogy a kívánt időpontra van-e hely: +36209342760
2. 
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a túrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
3.

kenutura-vizitura-evezes.jpg

24 órán belül visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő banki napon kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a tisza-tavi túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, NE írd be, úgyis látszik az utalásból, viszont ha beírod, nem marad hely a többi értékes információnak!! 

(Pl. 
1126 Budapest, Márvány u. 15., 2024. augusztus 2. Tisza-tó evezés)