Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. április 27-28. Tisza-tavi vízitúra, választhatóan 1-2-napos kenutúra a családnak a csodás tavaszi Tisza-tavon

img_20190817_105529-2.jpgVálaszthatóan 1-, vagy 2-napos, tisza-tavi vízitúra széplelkű családoknak, kulturáltan viselkedő baráti társaságoknak, egyéni túrázóknak! 
Még nem eveztél, pontosabban nem kenuztál, vagy ha már ültél kenuban, nem kormányoztál? Mi megtanítunk kenut kormányozni vagy kajakozni.  

Tisza-tavi kenutúrák a család minden tagjának! LEBILINCSELŐEN TÜNEMÉNYES, a szépségesnél is gyönyörűbb útvonalak! 

Tökéletes vakáció a Nagyszülőktől az unokákig a család minden tagjának! Neked/Nektek csak két "dolgod/dolgotok" van.
1. Foglalj(atok) szállást a Tisza-tónál. 2. Élvezd ki életed 
talán legklasszabb vakációját! Mi szervezési és vízitúra-vezetési szempontból is arra törekszünk, hogy ez legyen "A" csúcs. Ami mindent visz. Az über alles. A top. 
Lehet jönni a kenutúra tetszőlegesen választott egy napjára is. Biztonság, készséges, szakmailag jó és türelmes betanítás. Tökéletes vakáció egészen kis gyermekkel és az érett korosztálynak is. 

 


 

Szállás és étkezés a tisza-tavi kenutúrán

20200914_g-tisza-to-o-h-2.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Tiszafüreden tudsz sátrazni a Tóparti kempingben, remek faházak vannak a Termál kempingben, a Dieter's kemping és a City kemping pedig két kis "házias" kemping, Poroszlón is van jó kemping, ill. millió apartman és vendégház kínálatából tudsz szemezgetni. A szállást kérjük intézd magad. Annyi a "dolgotok" (kérésünk), hogy a Tisza-tó környékén (saját magatok által) foglalt szállásról délelőttönként csak gyere/gyerteki ki az indulási kikötőbe. Az étkezés a tisza-tavi kenuzás idején - beleértve a vízen töltött időt is - önellátó, hozz vizet és a kenuba elemózsiát. Vásárolni Tiszafüreden és Poroszlón könnyű, Tiszafüreden Lidl-t, Tesco-t, Spart, Penny-t is találsz, meg számtalan éttermet, giroszost, pizzériát. 

 

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a tisza-tavi kenutúrára

20140615_tisza-to-vizitura-kenutura-tunderfatyol-a-szartos-utan.jpgHa távolról, mondjuk Dunaszerdahelyről, Székelyföldről, Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a kenutúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. Megközelítés Bp. felől: az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred. 

  

1. napi tisza-tavi vízitúra: 'we boldly go where no one has gone before'

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpg10:59-kor találkozunk Poroszlón, a Fűzfa-kikötőben.

Kattints erre a linkre, és könnyebb lesz idetalálni, mintha munkába, vagy haza mennél.

Üdvözlés, mosdó, felszerelés..... és az először kenuzókat megtanítjuk a kenu irányítására, kormányzására. Ezt követi a gyakorlás, majd ismételt wc-vizit után bepakolunk a hajókba, egy utolsó leltár, hogy mindenki hozott-e vizet, elemózsiát, naptejet, napszemüveget és start. 

 


Vízre szállás után úgy warp 9-ra kapcsolunk, hogy a Star Trek Enterprise-a is lemaradna, olyan kecsesen meghajlítjuk a teret, mint a Dűne navigátorai, és megtaláljuk a párhuzamos univerzumokba vezető féregjáratokat.
Őrületesen gyönyörű körre indulunk, és - 
a biztonságra és kényelemre optimalizált útvonalon - a Nirvánába (vagy majdnem oda) jutunk.

 

p1260546.jpgTermészetesen lesznek "hölgyek jobbra, urak balra" módon szervezett pihenők, lábnyújtóztatásos, pisilős, eszegetős megállóink. 

Az ebédet a nyugalomba belefeledkezve költjük el...

 

 

Ejtünk útba olyan "belső tavat", hogy ihaj, annyi gyönyörűség, hogy tisza-tavi állampolgárságért folyamodsz majd. A betanulással, gyakorlással, pihenőkkel együtt kb. 4-5-órás tisza-tavi evezés végén az indulási kikötőbe térünk vissza. Érkezéskor még kérjük a vendégeket, hogy a kenuikat tisztítsák ki, és kérünk szépen segítséget a flotta éjszakai száraz dokkba helyezésében. (A kenut minimum 4 főnek kell egyszerre megfognia).

 

 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: elveszünk a Tisza-tó labirintusában
tisza-tavi-kenutura-evezes-a-tisza-tavon_20170803_172526.jpg9:59-kor Poroszlón, a Fűzfa-kikötőben találkozunk.  

A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre. Egy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van. Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. Ahogyan átjöttetek a gáton, a túravezető(k) (intelligensen) neon színű pólóban már messziről virít(anak). Megtanítunk kenuzni. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek.    

20210620_131133_resized_1.jpgUzsgyi..... Indul az eszement tekergőzés. A kenutúrába iktatva természetesen lesz ebéd-, és pisilési szünet. Egy idő után ti is konstatáljátok, hogy - ne szépítsük - elvesztünk. Már olyan helyen járunk, ahol a madár se jár. Pontosabban ők igen. Ők nagyon. Meg mi. És rajtunk kívül aligha fogsz kenussal fogsz találkozni olyan tüneményes, olyan békés, olyan nyugis belső tavakban, holt-ágakban, hogy arra nincsenek szavak. Végül irány az indulási kikötő.

 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
Kérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
img_20190817_113618-2.jpgKérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenuzásidőpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

 

(Pl.
1136 Budapest, Hamvas G. u 15.,

április 27-28. 
Tisza-tó vízitúra
 
Fontos! Az indulási kikötő nincs kőbe vésve, mivel a SZÉLRE vonatkozó előrejelzést, a csoport létszámát és összetételét is figyelembe véve tesszük a kenutúrát a lehető legbiztonságosabbá és kényelmesebbé! Ezért a vízitúra napján reggel 8-kor kérünk egy hívást (+36209342760), és mondjuk majd, hogy tényleg Poroszlóról, vagy Tiszafüredről vagy esetleg Tiszavalkról startol-e a kenutúra.