Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. szeptember 2-3. Tisza-tavi vízitúra, választhatóan 1-, vagy 2-napos tisza-tavi evezés

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgTisza-tavi, választhatóan 1-2-napos vízitúra elmondhatatlan útvonalakon!!!!!!! 

 

 

 

 

 

 

Gyönyörűséges vízitúra-virágszálak. Übergyönyörű kenus útvonalak. Eldobott a**ak. Elrabolt lelkek. Megilletődött és megihletett vízitúrázók. Evezés földöntúli tájakon.

 

 

 

img_20220709_123408.jpgSzállás és étkezés a kenutúra idején

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon és apartmanokon át a wellness hotelig bármi lehet. A vízitúra idejére a szállást kérjük intézd magad. A sátrasok és faházat igénylők Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. A magatok foglalta szállásról egyszerűen csak gyere/gyertek ki délelőtt az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó. Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.


Opcionális 0. napi érkezés a vízitúrára
 

Szombati tisza-tavi túra:

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpgA Tisza-tó egyik legjobb helye. Az egyik top hely, ahol eldobod az ****dat. Megmutatjuk neked a Tisza-tó egyik legizgibb rejtekhelyét. Családi, baráti evezgetés a Tisza-tavon, tisza-tavi vízitúra: Columbus, Vasco de Gama, Cook, Magellán, Bering, Tasman és a többiek példáját követjük. Csatlakozunk a nagy felfedezők táborához...Rácsodálkozunk a Tisza-tó egyik észbontó és eldugott szegletére, nem létező vízi ösvényeken lapátolgatunk.


Elképesztő helyen fogunk evezni. Hihetetlen a táj, megéri a fáradtságot. De az sem mindegy, hogy honnan közelítjük meg a dél-amerikai dzsungelt idéző tájakat. A vízre szállás helyét több tényező, (a csoport összetétele és szél-előrejelzés is) befolyásolja, ezért a kenutúra előtti este kérünk szépen egy telefont (+36209342760) és mondjuk majd a másnapi randevú helyét. A helytől függetlenül 10:59-kor találkozunk. Előre is nagyon szépen köszönjük a pontos, vagyis a mások idejét tiszteletben tartó  érkezést.

 


img_1356.jpgMielőtt indulunk, megtanítunk kenuzni. 

Hamarosan minden kormányos tripla leszúrt rittbergert tud ugrani a kenuval, minden vízijármű gyorsabb, mint egy Forma 1-es autó. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy a túravezető jól tud kenuzni, jól tanít meg téged. Nem leszel csalódott, frusztrált, és a vízitúrázásból kiábrándult jámbor lélek, akinek nem arra megy a galád lélekvesztő, mint amerre akarod. Sikerélmény lesz a lapátolás. És akkor jön az útvonal.... Észbontó a táj. Az evezgetés közben persze lesznek "technikai" szünetek, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve. Aztán a csodára is rá lehet tenni egy (kenu)lapáttal, már nem is vízitúra a kenuzás, hanem vegytiszta szuper show, ahol a madár se jár, pontosabban csak ők.... img_20220709_123519.jpgA nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdésbe öltöztetett ismeretterjesztés.... Kényelmesen és legalább két, pisilős, eszegetős, ebédelős, lábnyújtóztatós pihenővel megyünk. Az evezés végén az indulási kikötőbe érkezünk vissza . Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. " - Köszönjük, ez ****a jó volt!" (Decens túrázóink kissé spontán hálájának verbális kifejezése. 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: vízitúra ínyenceknek is különleges gyönyörűségek, holtág, tündérrózsa-tobzódás 

20200914_g-tisza-to-o-h-2.jpg9:29-kor Tiszaörvényen a Hableány hotel (5358 Tiszafüred (Tiszaörvény) Hunyadi J. u. 2.) előtt találkozunk, és onnan megyünk együtt a vízre szállás helyére.

A meghirdetetthez időhöz képest nem várhatunk, ezért másodperc pontossággal indulunk. Természetesen ez a nap is úgy kezdődik, hogy azoknak, akik most kezdik a vízitúrázást betanítást tartunk. Úgy megtanítunk kenuzni, hogy csak na. A félelmetesen klassz útvonalon lesz egy rövidebb szakasz, ahol (kicsit) küzdünk a növényzettel is, de megéri, mert egy titkosnál is titkosabb útvonalon megérkezünk egy pompás (belső) szigetre. A belső szigeten következik egy Normafát idéző gyalogtúra! Komoly. Oda-vissza két kilométer. Ahhoz képest, hogy a Tisza-tóBAN, ha tetszik a tavon vagy, nem is rossz egy olyan túra, ahol 30 méter magas nyárfák mellett mész el.... p10901-133516.jpgAz ebédet a nyugalomba belefeledkezve költjük el... Aztán vár ránk a Tisza-tavon belül egy szigeten belüli tavon egy újabb vízitúra (ezúttal mini ladikokban (!), lásd a képet) a világ talán legnagyobb tavirózsáival..... Ugye követted? A Tisza-tó egyik szigetén belül lévő tó partján pattanunk ladikokba(!). Visszasétálunk a kenukhoz, még pár perc evezés, egy átemelés, átevezzük a Tiszát és megérkeztünk. Az intenzív relaxáció után ismét a vízen vagyunk. 16:00 körül érkezünk vissza a kocsikhoz. Tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki.

 

Túradíjak

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

1. 
img_0065.jpgKérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36209342760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!

Pl. 2091 Budakeszi, Guderian u. 22.,
szeptember 2-3. 
Tisza-tavi kenuzás