Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. október 14-15. Választhatóan 1-2-napos tisza-tavi evezgetés, családi vízitúra

tisza-tavi-kenuzas-kenutura-tisza-vizitura-45.jpg

Választhatóan 1-, vagy 2-napos, extrém olcsó, tisza-tavi vízitúra! 
 

Még nem eveztél, pontosabban nem kenuztál, vagy ha már ültél kenuban, nem kormányoztál?

Percek alatt megtanítunk kenut kormányozni vagy kajakozni.  

A választhatóan 1-, vagy 2-napos vízitúra mindkét napján csillagtúrákat teszünk, azaz mindig máshova megyünk, de mindig az indulási kikötőbe térünk vissza. 

 

A kenutúrán mindenki maga gondoskodik az ellátásáról, hozz magaddal a vízre, ill. a hajóba szendvicset és alkoholmentes innivalót. Poroszlón és Tiszafüreden étterem, bolt van rengeteg. Ezt a vízitúrát mindenkinek javasoljuk.

A kisgyermekes kezdőknek, a mindent felfedezni szerető vízitúra-szerelmeseknek. Te is / Ön is élvezi majd.  

img_20170718_132841.jpgSzállás a tisza-tavi evezés idején
Kérjük, hogy a szállást foglald magad. Poroszlón, Tiszaderzsen, Tiszaszőlősön, Tiszaörvényen, Abádszalókon és Tiszafüreden a lehetőségek száma - kis túlzással - végtelen. Feltéve, hogy a szállás keresését nem az utolsó pillanatra hagyjátok, amikor már csak a vagyonba kerülő és nem is feltétlenül a legjobb szállások elérhetőek.
Ha a szállást foglaltátok, a "feladat" egyszerű, délelőtt 
csak ki kell jönni az indulási (egyúttal érkezési) kikötőbe. 

 

  

Opcionális 0. napi érkezés a Tisza-tavi kenutúrára

20140615_tisza-to-vizitura-kenutura-tunderfatyol-a-szartos-utan.jpgHa mondjuk Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a túra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni.

 

 

 

Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd és Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred, a két leggyakoribb szálláshely.


 

 

 

 

1. napi tisza-tavi vízitúra: egy csodálatos utazás, avagy Új-Zéland kicsiben

img_20190817_115603-2.jpg9:45-kor várunk, Poroszlóról, a Fűzfa-kikötőből startolunk és elképesztő helyeken fogunk evezgetni. 

Budapest felől az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre.

Egy másodperc múlva látod, hogy hol kell jobbra lemenni a parkolóba. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van. Ha egy kerítés mellett kecskéket is látsz, biztosan jó helyen vagy(tok).

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. Ha már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 

 

Ahogyan átjöttetek a gáton, a túravezető(k) neon színű, MC Túravezető feliratú pólóban már messziről virít(anak). Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 

 

 


A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat. 

 

Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást.

 

img_20220709_123408.jpgHamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység.

 

 

 

 

 

Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

 

 

tisza-to-vizitura-tisza-tavi-kenuzas-43.jpgHa rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. 

 

 

A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, 11 óra előtt kihajózunk.

 

És innen kaland, kaland, kaland hátán. Látvány, csend, a természet csodái. 

 

 

 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: ember előtti tájakon, vadszőlő falak között, gyönyörűséges ágakon lapátolgatunk

img_1976--1-.jpg

Az indulás helyszíne Tiszafüred lesz, 9:45-kor találkozunk. Tehát a kenutúra 2. napján, vagy ha csak erre a napra jössz, akkor ezen a napon Tiszafüreden randevúzunk.

A könnyű idetalálás érdekében kattints ide

 

 

 

Megtanítunk majd kenuzni és a vízre szállást követően egy, a képen is látható ún. 'öblítőcsatornán' (csak a neve nem szép, maga a víz fantasztikus) a Tisza felé indulunk, de a vízitúra 9. percében már az oldalág oldalágában olyan "meseországban" evezünk, hogy az ínyencek is csettintenek.

 
 
 
 
Pinduri és olyan vékony vízi ösvényen haladunk, hogy egymás mellett két kenu nem fér el. 
 
 
 
 


tisza-to-kenutura-vizitura_20170529_resized.jpgMintha ember soha nem járt volna itt.
Az elképesztően vadregényes ágban csak libasorban tudnak jönni a kenuk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Egy idő után már szégyelljük, hogy ennyi szürke gémet és bakcsót riasztunk el. 
Miután visszacsatlakozunk a szélesebb csatornára, kb. 1 km után érünk ki a Tiszához.
 
 
A torkolat közelében tarthatunk pisilési szünetet. 
 
 
 
 
 
 
 
tisza-to-vizitura-szieszta-20170529.jpg
Innen a Tiszán evezünk, csorgunk lefelé egy kicsit, hamarosan lubickolásra és nem mellékesen ebédre megállunk.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ebéd után benézünk eldugott tavacskába, majd onnan még egy, végül még egy újabb tóba.
 
 
 
 
 
 
 
tisza-tavi-vizitura_20170730_.jpgHamarosan meglátjuk az immár fizetős, de nevében szabad szabad strandot, ha még egybehangzóan azt mondjátok, hogy van kedv és erő, balra kanyarodunk a Füredi-Holt-Tiszára és végül észak-kelet felől futunk be az indulási kikötőbe.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha nem, akkor "nyílegyenesen" irány a kikötő.  
 
 
 
 

2016-08-14-tisza-tura-vizitura-77.199.jpgA délelőtti indulás helyére érkez(t)ünk vissza.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Még egy kenumosásra tisztelettel megkérünk. És ne szomorkodj, hiszen jöhetsz akár holnap, akár egy, vagy két hét múlva valamelyik másik vízitúránkra!

 

Vannak kenutúráink a Szigetközben (www.szigetkozvizitura.hu). Ha nagyon gyakorlott, és a kenut tökéletes irányító, a hajót tökéletesen uraló vízitúrázók vagytok, szívesen várunk a Hernádon és a Rábán. www.hernad-vizitura.hu és www.raba-vizitura.hu. 

 

20180711_114451_resized.jpgJöhetsz velünk az Öreg-Túrra (www.tiszatura-vizitura.hu). Mindig szép, de tavasszal szuper a bodrogzugi ártér, (www.tiszatura-vizitura.hu), amit Gemenc testvéreként lehet elképzelni. És ha már Gemenc..... www.gemenc-vizitura.hu

 
 
 
 
Fontos! A vízitúra előtt kérjük (akár többször) nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot".  különös tekintettel arra, hogy kérjük a flip-flop papucs használatának szíves mellőzését (tilos), kérjük, hogy a hajóban senki ne gyújtson rá. A mentőmellény viselése kötelező a kenuban. Kérjük, hogy az UV-sugárzás elleni védelemről mindenki gondoskodjon (lehetőleg napszemüveg, simléderes sapka, naptej, hosszú ujjú póló, halásznadrág vagy törölköző a combokra). 

 

 

 

Túradíjak

 

 


p1260546.jpgTestre szabott tisza-tavi vízitúra 
Egyedi kenutúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
A vízitúrára történő jelentkezés egyszerű.

1. Csörrents meg, hogy a kívánt időpontra van-e hely a vízitúrán (+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a kenutúrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 

3.

img_20220709_152914.jpg24 órán belül visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő banki napon kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, NE írd be, úgyis látszik az utalásból, viszont ha beírod, nem marad hely.  

(Pl. 
2030 Érd, Mannstein u. 15., 
Október 14-15. Tisza-tavi kenuzás)
img_20200816_112249.jpg