Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. május 27. Tisza-tavi vízitúra, Tisza-tó kenutúra

img_20190803_112851.jpgTisza-tó, családi evezés. Pünkösdi vízitúra! 

Viszonylag rövid, 10:00-tól kb. 14 óráig tartó vízitúra, biztonságos, nem fárasztó, 10 km-es távon és el-mond-ha-tat-lan útvonalon!!! 

 


Vadregényes, kalandos, nem is Föld nevű bolygón található szögleteket fedezünk fel. 
Íme egy tökéletes családi vakáció, a családi vízitúra. Mindez a sodrás nélküli, vadregényes zegzugokkal teli, millió izgi csatornával, víziösvénnyel áldott Tisza-tavon. 
Ez a vízitúra Poroszlóról a Fűzfa-kikötőből indul. 
A kenutúra végén az indulási kikötőbe evezünk vissza.

 

 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

img_20190817_112547-2.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. 

A magad, ill. magatok által foglalt szállásról, vagy ha otthonról jössz, akkor onnan, egyszerűen csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe.

Az étkezés önellátó.


Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 

 

 


Opcionális 0. napi érkezés a vízitúrára

Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd és Besenyőtelek után következik Poroszló. 

 

 

10:29-kor (legkésőbb 10:30-kor) találkozunk Poroszlón a Fűzfa-kikötőben

img_2051.jpgPoroszlón a Fűzfa kikötőben találkozunk. 

Budapest felől az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre.

 

Egy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van.

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. Aki kocsival érkezik, az egész napra a parkolóban hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 

 

img_2064.jpgAhogyan átjöttetek a gáton, a túravezető(k) neon színű pólóban már messziről virít. Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. 
 

 

 

 

A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat. 

 

Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. 

 

 

img_0065.jpgHa rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj.

Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

 

 

 

 

 

A Tisza-tavi kenutúra során a Bermuda-háromszögben kalandozunk ..... 

img_20190804_114524.jpgVízre szállás után teljes rádiócsendben, lopakodó képességgel felszerelt kenuinkban a hangsebesség alig ötszörösével (vagy némileg lassabban) indulunk.

 

 

 

 

 

A tréfát félre téve, nagyon kényelmes, kellemes tempóban evezgetünk. Ez (is) tipikusan olyan kenutúra, ahova gyermekes szülők tökéletes nyugalomban jöhetnek, mivel tényleg nem hosszú a táv.

 

Tökéletes a vízitúra-nap olyan szempontból is, hogy modulrendszerben többnapos kenuzás része lehet, ugyanakkor szép helyeket veszünk szemügyre. 

És az elképesztő vízi világban kérdezitek majd: Te jó ég, hogyan jutunk haza? Ugye tudod az utat hazafelé?

Lassan megértitek a Bermuda-háromszög rejtélyét, fokozatosan rájöttök, hogy mi is történhetett, amikor a 19. repülőraj 5 db avenger típusú gépe egyszerre tűnt el a csendes, napos, fantasztikusan kellemes időben, és a kereső gép is úgy tűnt el az égboltról, hogy a roncsait sem találták....
 
 
 
 
received_2102652253324559.jpegLeleplezzük a titkot.
 
 
Ide jöttek és rájöttek, olyan szép a hely, hogy úgy döntöttek: itt maradnak!

 
A sok sok szépség habzsolása közben természetesen lesz vagy lesznek lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szünetünk, ill. szüneteink, vagyis a kenutúra közben fogunk - lehet, hogy nem is egyszer - partra szállni. 
 
Mivel az evezés során csillagtúrát teszünk, az indulási kikötőbe érkezünk vissza, ahol még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját "szivacsolja" ki.
 

 

 

 

A nap végén az egynapos vízitúrázóknak hazautazás, a többnapos kenutúrán lévők pedig vagy a szomszédos szabad strandon pihennek, vagy a szállásukra jönnek / mennek vagy bicikliznek, vagy azt csinálnak, ami jólesik.
De főleg reszketve várják a másnapi újabb varázslatot, alias vízitúrát. 

 

 

 

 

Túradíjak a tisza-tavi vízitúra résztvevőinek

 

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára:
tisza-to-vizitura-4435.jpg1. Kérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a tisza-tavi vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 tisza-tavi kenuzás túradíjának átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007. A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!

20180912_153222_resized.jpgPélda a közlemény rovat helyes kitöltésére!
1124 Budapest, Márvány u. 41.,
2023. május 27.
Tisza-tó vízitúra)