Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. május 26. Tisza-tavi hiperspéci vízitúra

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgTisza-tavi kenutúra különlegesség. Ez egy nagyon spéci nap. Eszementen szép kenutúra. Eszményi evezgetés családoknak, kultúrlényeknek lélektisztító, stressztelenítő, rácsodálkozó, mindfullness jelenlét.... Gyere és dobd el az agyad - bocsánat, nem túl költői, de ez fog történni.

 

 

 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

20190728_112103.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Ha valaki apartmant keres, a Tisza-tó környékén számtalan szállást talál. Foglald a szállást magadnak - ha egyáltalán foglalsz, hiszen az egynapos kenutúrák "jövök-megyek" módon is igénybe vehetők - és egyszerűen csak gyere ki az indulási kikötőbe. 
Az étkezés a kenutúrán önellátó, hozzál szendvicset (és persze vizet, ill. alkoholmentes innivalót). Kérjük, hogy a jelentkezés előtt is, majd többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára, és mit nem szabad.

Ne itt a parton derüljön ki, hogy valaki nem hozott vizet, hogy valaki flip-flop papucsot visel, vagy földig érő hosszú szoknyában szeretne vízitúrázni, hogy csak néhány példát említsünk a kétségkívül ritka, de azért sajnos előforduló kellemetlen helyzetekből. Ne okozzon meglepetést, hogy a mentőmellény viselése az úszóvilágbajnoknak is kötelező, és, hogy kérjük az alkoholfogyasztást a vízitúra előtti 6 órában, ill. a kenuzás ideje alatt nélkülözni.

 
 

 


Családi, baráti evezgetés a Tisza-tavon

9:59-kor Tiszafüreden a Horgászcentrum-kikötőben találkozunk. 
 

20210620_132208_resized.jpgAki kocsival érkezik, az egész napra díjmentesen a kikötőben hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök, és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 

 

 

 

Parkolás, túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. Kérünk segítséget a kenuk vízre tételében, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és a lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. 

 

 

 

Az oktatás közben nyugodtan naptejezzetek. A kenuzás tanítását a parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is idilli feltételei között folytatjuk a tanulást.

 

 

 

Hamarosan minden kormányos tripla leszúrt rittbergert tud ugrani a kenuval és minden vízijármű gyorsabb, mint egy Forma 1-es autó. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

 

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpgA nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj.

Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, majd elindulunk oda, ahol a madár se jár. 

 

 

 

 

Felfedezzük a Tisza-tó egyik észbontó és eldugott szegletét, lapátolgatunk nem létező vízi ösvényeken.....

20210620_131133_resized_1.jpgKényelmesen és legalább két pisilős, eszegetős, ebédelős, lábnyújtóztatós pihenővel megyünk. Az evezés végén az Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza az indulási kikötőbe. Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. " - Köszönjük, ez ****a jó volt!" (Decens túrázóink kissé spontán hálájának verbális kifejezése ....)

 

Túradíjak a tiszatavi vízitúra résztvevőinek

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

tisza-tavi-vizitura-tisza-to-kenuzas-3_20170529_.jpg1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

 

 

 

 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

 


3. 

Visszaigazolást küldünk e-mailben. 

4.
tisza-to-es-mangrove-dzsungel-vizitura--kenutura-tiszatavi.jpgKizárólag a visszaigazolást követően kérjük a túradíj átutalását.
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

(Pl.
1056 Budapest, Alkotmány u. 173/b/4. 
május 26. 
Tisza-tó kenutúra)