Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. június 3-4. Tisza-tavi vízitúra, választhatóan 1-2-napos családi kenuzás

img_20190803_112851.jpgTobzódás a szürreálisan gyönyörűben...

Íme egy vízitúra a Tisza-tó leg-leg-leg... helyein. Különleges csemege.  

Tisza-tavi, választhatóan 1-2-napos kaland-vízitúra elmondhatatlan útvonalakon!

 

 

A vízitúra van, hogy Tiszafüredről, van, hogy Poroszlóról indul. 

 

 

 

img_2084.jpgSzállás és étkezés a kenutúra idején

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó.
Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 

 


Opcionális 0. napi érkezés a vízitúrára


 

1. napi vízitúra: Több vízimadarat fogsz látni, mint életedben eddig ÖSSZESEN...

20150605_132434.jpg

Kérjük, hogy a jelentkezés előtt is, majd többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára és mit nem szabad.

 

 

 

Ne itt a parton derüljön ki, hogy valaki nem hozott vizet, hogy valaki flip-flop papucsot visel, vagy földig érő hosszú szoknyában szeretne vízitúrázni, hogy csak néhány példát említsünk a kétségkívül ritka, de azért sajnos előforduló kellemetlen helyzetekből. 

vízitúra első napján Tiszafüreden, legkésőbb 9:59-kor, az indulási kikötőben találkozunk, amely a Horgászcentrum Kikötő. Könnyű lesz ide találnod. Kattints ide. El lehet menni mosdóba, majd megtanítunk kenuzni. Ismételt wc-vizit után 11 körül vízre szállás. Először különleges szépségű, Rambo-filmeket idéző helyeken, a vadszőlővel benőtt parti növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk.
Egy szűk kilométer erejéig is, de l
esz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon.

 
Ebédszünetünk után egy belső tó belső (tehát még belsőbb :)) tórendszerét fedezzük fel.
 
 
Békabuzogányok sorfala között evezünk be a Tisza-tó egyik fattyúszerkő telepe mellé. Evidens módon megtartjuk az illő távolságot a madárkák és közöttünk.  


p1260544.jpgAztán elevezünk egy olyan pontra, ahol megérezzük a Tisza-tó északi, ún. Tiszavalki medencéjének a méreteit, mivel eddig csak keskeny és közepesen széles vízi ösvényeken kenuzgattunk. 
A kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a vízfelület nagyságát. 
 
 
 
 
 
 
Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. Nemsokára az Avatar film Pandora bolygóján mangrove-dzsungelben szlalomozunk.
 
 
Aztán egy kis relax / strandolás. A fürdőzgetés után lóra fel. Kérjük, hogy érkezés után mindenki a saját kenuját mossa ki. 

 

 

 

 

tisza-to-vizitura-tisza-tavi-kenuzas-43.jpg2. napi vízitúra-show: A belső tó belső tava belső tava, belső tavának belső tava, avagy tisza-tavi tó matrjoska...
 
 

Poroszlóról indulunk. Akik ezen a napon kezdik a vízitúrát, azokkal 9:59-kor találkozunk a poroszlói Fűzfa-kikötőben. 
Aki már tegnap is volt, tehát immár profi, azoknak elég 10:29-ra jönniük.

 

 

 

 

Aki csak erre a napra jön és Budapest felől érkezik, annak egy kis segítség. Az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre.
 

img_2051.jpgEgy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van.

 

 

 

 

 

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. 

 

 

Aki kocsival érkezik, az egész napra a parkolóban hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 

 

 

 

img_2064.jpgAhogyan átjöttetek a gáton, a túravezető(k) neon színű pólóban már messziről virít. Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. 
 

 

 

A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat. 

 

 

 

img_1338.jpgHa még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 

 

 

 

 


Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

 

A rutinos, a kenut tökéletesen irányító legénységeknek is mutatunk újat.  


tisza-to-vizitura_20200829-2.jpgVízre szállás után kelet felé indulunk, függőcinege fészket nézünk és brutál szép helyen evezgetünk EGY NEM LÉTEZŐ VILÁGBAN.

 

 


Örülni is fogtok a gyönyörűségnek, de lehet, hogy szabályosan meg is fogtok őrülni. Az első lábnyújtóztató, pisilős, zugevős vagy többeknek már az ebédelős pihenő után elindulunk felfedezni a Tisza-tavi belső tó belső tava belső tava belső tava belső tavát....Ugye figyeltél. Nem kevesebb, mint ötször írtuk le (látszólag) ugyanazt..... Végül el- és bejutunk az egyik olyan tisza-tavi rejtekhely és csodatóba, ahol "idegen" hajóval még SOHA nem találkoztunk. Amikor a túravezető azt mondja, hogy indulunk haza, ZOKOGNI fogtok. És joggal......

 

 

 

 

A sok szépség habzsolása közben természetesen lesznek lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szüneteink, vagyis a túra közben is fogunk többször partra szállni. 
 
 

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpg14:45 körül érkezünk az indulási kikötőbe, ahol még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki.

 

 

 

 

 


 

 

 

Túradíjak a tisza-tavi vízitúra résztvevőinek

 

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

1. 
img_0065.jpgKérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!

 

(Pl.
1116 Budapest, Hámory G. 35.,
június 3-4.
Tisza-tó kenuzás)