Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. július 6-7. Tisza-tó, vízitúra választhatóan 1-2- napban

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgTisza-tavi, választhatóan 1-2-napos kaland-vízitúra elmondhatatlan útvonalakon!!!!!!! 

 

 

 

 

A legszebb virágszálakat gyűjtjük feledhetetlen túracsokorba, olyan logisztikánk lesz, hogy júj, a vízitúra szinte minden nap más és más helyről indul. Közben szerény mosollyal fogadjuk a "szervezési zseni" stb. "nagyon szépen köszönjük" megjegyzéseket .... Nyugi. Csak viccelünk. 

 

 

 

dinnyeshat-22_.jpg

Szállás és étkezés a kenutúra idején

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. A magatok foglalta szállásról  egyszerűen csak gyere/gyertek ki délelőtt az indulási kikötőbe, amelynek a címét elküldjük neked e-mailben. Az étkezés önellátó. Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 


Opcionális 0. napi érkezés a vízitúrára
 

 

1. napi tisza-tavi túra: választhatóan

a) kombinált kerékpár-, és vízitúra! vagy

b) "csak" vízitúra

20160914_tisza-to-vizitura-232.jpg

Válassz! Jöhetsz "csak" kenutúrára (ebben az esetben Abádszalókon várunk majd) vagy gyere kombinált kenu- és bicikli túrára! Ez azt jelenti, hogy a kerékpár-túra egy pontján megállunk, és kb. 3 órás kényelmes kenuzgatás vár rád a Tisza-tó déli részének legvarázslatosabb rejtekhelyein. Akik a kerékpáros túrára is jönnek, azokkal Tiszafüreden a Tisza-tavi kerékpáros centrumban (Tiszafüred, Pankotay Jósa György u. 1.) találkozunk - nagyon fontos, mert az elkésőket NEM várhatjuk meg, 8:30 és 8:40 között, legkésőbb 8:40-kor, amikor is megkapjuk az előző napon elő- és kikészített kerékpárokat.A bringázást is igénylőkkel legkésőbb 8:45-kor nyeregbe pattanunk és indulunk a Tisza-tó kerülő 64 kilométeres bicajozásra, amelyet technikai szünetekkel szép helyen lábnyújtoztatásokkal stb. többször meg fogunk szakítani.

Aztán nagyjából félúton, jön a megapihenő a lábaknak, ugyanis átugrunk kenukba. Ha ez az első kenus napotok, akkor a felszerelés kiosztása után megtanítunk titeket kenuzni, kenut kormányozni, aztán máris a Paradicsomban evezgetünk.
20200920_tisza-to-kenutura_resized.jpgAki pedig nem akar bicajozni, azokkal 11:15-kor Abádszalókon (természetesen adunk majd pontos címet) találkozunk, nekik "csak" (tehát bringa nélküli) hiper-szuper vízitúrájuk lesz. A pihenővel együtt is 3 órás mini vízitúrácskáról van szó, kényelmesen, két vagy három pihenővel megyünk. Az egyik kiszállásunk olyan menő, olyan, a Tisza-tavon erősen tájidegen helyen lesz, hogy júj. A panoráma pedig hú. 
Az Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza Abádszalókra. 

Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. Akik ma csak kenuzni jöttek, azok beülnek automobiljaikba és indulnak a szállásukra, akik a bringával vegyes túrán vannak, azokkal még egy csobbanás, egy kis strandolás, úszkálás után (ismét) nyeregbe pattanunk, és kerekezünk tovább (vissza) Tiszafüredre. A kombinált kerékpár-túra és evezés kellemes fáradtságát hagyjuk kipihenni, holnap (másnap) a szokásosnál kicsit később találkozunk.

 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: Rózsás, plusz tavirózsás kilátások
img_20170529_atmeretezve.jpg10:00-kor találkozunk. Hogy hol?

A vízre szállás helyét több tényező, (a csoport összetétele és szél-előrejelzés is) befolyásolja, ezért a biztonság kedvéért a kenutúra előtti este kérünk szépen egy telefont (+36209342760). 

 

 

Bárhonnan is indulunk, az ezen a napon először kenuzókat megtanítjuk kenuzni, egészen pontosan világ- és olimpiai bajnok kenust faragunk minden vendégünkből, majd mosdószünet (a vízre szállás előtt akkor is menj el wc-re, ha nem kell pisilni), kenuba "költözés" (pakolás) után startolunk. 


Aztán jön a tempó függvényében kb. 4 órányi olyan varázslat, hogy arra nincsenek szavak.

 

img_20210821_18.jpgA kenutúra után megkérünk egy hajótisztításra

 


 

 

 

 

 

 

 

Túradíjak a tisza-tavi vízitúra résztvevőinek

 

 

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

1. 
img_0065.jpgKérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!


(Pl.
1172 Budapest, Akácos u. 45.
Július 6-7.
Tisza-tó evezés)