Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. július 5. Tisza-tavi extra spéci vízi-, vagy (opcionális!) vízi+kerékpár túra

evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpgThe Chamber of Secrets reopens, avagy Újra Megnyílik a Titkok Kamrája vízitúra a Tisza-tavon!
Tisza-tavi kenutúra, amely - választhatóan - lehet bringa ÉS kenutúra is, ha az indulási helyre nem autóval jöttök, hanem bicajjal. Ha a bicajos megközelítést választod, akkor megkerülöd/megkerüljük kerékpárral a Tisza-tó északi részét, a Tiszavalki-öblöt. 

 

 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

chamber-of-secrets.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. A magatok foglalta szállásról  egyszerűen csak gyere/gyertek ki délelőtt az indulási kikötőbe, amelynek a címét elküldjük neked e-mailben. Az étkezés önellátó. Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 


Opcionális 0. napi érkezés a vízitúrára
Ha van időtök, kedvetek, fussatok be a vízitúra előtti napon, strandolás, beköltözés, vásárlás, apartmanos, faházas szállást választók esetén esetleg előre főzés megejthető, és másnap nem kell korán kelni. 
 

 

The Chamber of Secrets reopens, tisza-tavi, választhatóan vagy 

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpga) kerékpározással kombinált vízitúra, vagy 

b) "csak" embertelenül klassz vízitúra
Úgyis fogalmazhatunk, hogy erre a vízitúrára lehet jönni bicajjal is!
Nézzük meg mindkét túrát! Kezdjük azzal, ha valaki bringázni és kenuzni is szeretne, ha pedig csak a kenutúra érdekel, akkor a következő bekezdést át is ugorhatod. 

 

 

Ezt a bekezdést át is lehet ugrani, ha a kenutúrára nem akarsz Tiszafüredről kerékpárral érkezni, hanem autóval jöttök a vízre szállás helyére. Ha csak a kenutúra érdekel, folytathatod az olvasást a köv. (kék színű) bekezdés címnél. 

Tisza-tavi, kombinált kerékpár(os)- és vízitúra

Tiszafüreden a Tisza-tavi kerékpáros centrumban (Tiszafüred, Pankotay Jósa György u. 1.) találkozunk. Az autók egész napra a kölcsönző (kamerás) parkolójában maradnak. 8:30 és 8:45 között, legkésőbb 8:45-kor találkozunk, amikor is megkapjuk a kerékpárokat. Köszönjük a pontos érkezést, az elkésőket NEM várhatjuk meg. Többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára, és mit "nem szabad". img_20180810_111857.jpgÁtvesszük a kölcsönzőben a bicajokat, amik előkészítve várnak minket. Mindegyikre lesz kosár szerelve, hiszen a bringán visszük azt is, ami a nap során, pl. a kenuban kell, legyen az naptej, gyümölcs, szendvics, víz. Nyeregbe pattanunk, és indulunk a Tiszavalki-medencét kerülő 45 kilométeres bringázásra, amelyet Tiszabábolnán és/vagy Tiszavalkon fogunk megszakítani, ahol egy kis strandolás és ebéd után indulunk a kenutúrára. Az ebéd a magatokkal hozott elemózsia. Akinek ez az első vízitúrája, azt természetesen (jól) megtanítjuk (jól) kenuzni. A vízitúra olyan gyönyörűség, hogy úgy tátva marad mindenki szája, hogy mehetünk is az evezés után a szájsebészetre (vagy ahova a tátva maradt szájjal kell). A kenuzás végén még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki, és segítsetek abban, hogy azokat visszategyük a partra. Aztán indulunk tovább a bicajokkal, több rövid pihivel megszakítva a bringázást, befejezzük a kört, Tiszafüreden leadjuk a bicajokat a kölcsönzőben.

 

 

Ha pedig "csak" a vízitúra jössz / jöttök....
20210620_131133_resized_1.jpgÍrjuk is, mondjuk is majd telefonban, hogy a tiszabábolnai, vagy a tiszavalki Szivárvány-kikötőben 12:28 és 12:29 között találkozunk. 

A nem kevesebb mint 60 másodperces idősávval is próbáljuk hangsúlyozni a tiszteletteljes kérést. Kérünk szépen minden vízitúrázót a pontos érkezésre, mégpedig úgy, hogy már mindenki ebédelt. Aki bújt, aki nem, megyünk.....

Mosdó és rövid tájékoztató után, azoknak, akik most kezdik a vízitúrázást, betanítást tartunk. Aztán - Harry Potter után szabadon - the Chamber of Secret will (re)open, megnyílik a Titkok kamrája. Atya-gatya. Überbruti helyeken fogunk kenuzgatni. Durván gyönyörű. It is in the beyond..... transzcendentális élmény szép lelkű vízitúra ínyenceknek.

Az indulási kikötőbe érkezünk. Érkezéskor kérjük, hogy mindenki a kenuját mossa ki. Csillagtúrát tettünk meg, a parkoló kocsikhoz (és a bringákhoz), de ha ezt a bekezdést olvasod, akkor a lényeg, hogy a saját autódhoz / autótokhoz) érkez(t)ünk vissza. 

 

Tisza-tavi vízitúra díjai

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

1. 
img_0065.jpgKérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!


(Pl.
1155 Budapest, Cserkész u. 4.
Július 5.
Tisza-tó vízitúra)