Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. július 31.-augusztus 1. Tisza-tó evezés a családnak: választhatóan 1-2-napos kenutúra

kilato-hvg.jpgTisza-tavi kenutúrák a család minden tagjának! Evezgetés kultúrlényeknek*.

LEBILINCSELŐEN TÜNEMÉNYES, a szépségesnél is gyönyörűbb útvonalak! 
(A drónról készült fotó forrása: HVG online) 

Tökéletes vakáció a Nagyszülőktől az unokákig a család minden tagjának! Élvezd ki életed egyik legklasszabb vakációját! Mi szervezési és vízitúra-vezetési szempontból is arra törekszünk, hogy ez legyen A csúcs. Ami mindent visz. Az über alles. A top. Biztonság, készséges, szakmailag jó és türelmes betanítás. Tökéletes vakáció egészen kis gyermekkel és az érett korosztálynak is. 

 

 


 

Szállás és étkezés a tisza-tavi kenutúrán

lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Tiszafüreden a Tóparti kemping, a Termál kemping, Poroszlón is kellemes kempingek várnak, ill. millió apartman és vendégház kínálatából tudsz szemezgetni. A saját magatok által foglalt szállásról délelőttönként csak gyere ki az indulási kikötőbe.
Az étkezés a tisza-tavi kenuzás idején - beleértve a vízen töltött időt is - önellátó, hozz vizet és a kenuba elemózsiát. 
Vásárolni Abádszalókon, Tiszafüreden és Poroszlón könnyű, Tiszafüreden Lidl-t, Tesco-t, Spart, Penny-t is találsz, meg számtalan éttermet, giroszost, pizzériát. 

 

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a tisza-tavi kenutúrára

20140615_tisza-to-vizitura-kenutura-tunderfatyol-a-szartos-utan.jpgHa távolról, mondjuk Dunaszerdahelyről, Székelyföldről, Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a kenutúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. 
Megközelítés Bp. felől: az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred. 

 

 

 

 
 

1. napi tisza-tavi túra: választhatóan

a) "csak" vízitúra vagy

b) kombinált kerékpár-, és vízitúra!

20160914_tisza-to-vizitura-232.jpg

Ha csak a vízitúrára jössz, akkor 12-kor az Abádi kikötőben találkozunk Abádszalókon.

Annyit teszünk az egészségünkért ezen a napon, mint talán az év egyetlen másik napján sem! Kombinált kenu- és bicikli túra! Ez azt jelenti, hogy a kerékpár-túra egy pontján megállunk, és kb. 2-2,5 órás kényelmes kenuzgatás vár rád a Tisza-tó déli részének legvarázslatosabb rejtekhelyein. Hétfőn Tiszafüreden a Tisza-tavi kerékpáros centrumban (Tiszafüred, Pankotay Jósa György u. 1.) találkozunk - nagyon fontos, mert az elkésőket NEM várhatjuk meg, 8:30 és 8:40 között, legkésőbb 8:40-kor, amikor is megkapjuk az előző napon elő- és kikészített kerékpárokat.Többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára és mit "nem szabad". Nektek jó, ha minden flottul megy, hogy ne itt derüljön ki, hogy nem hoztatok magatoknak vizet. Ne itt, a túra előtt derüljön ki, hogy valaki flip-flop papucsot visel vagy úgy gondolta, hogy földig érő hosszú szoknyában fog vízitúrázni, hogy csak néhány példát említsünk a kétségkívül ritka, de azért sajnos előforduló kellemetlen helyzetekből. Legkésőbb 9-kor nyeregbe pattanunk és indulunk a Tisza-tó kerülő 64 kilométeres bicajozásra, amelyet egy ponton meg fogunk szakítani.

 

dinnyeshat-22_.jpg

Itt tartunk rövid pihenőt a lábaknak, ugyanis átugrunk kenukba, megtanítunk titeket kenuzni, kenut kormányozni,
és a v
ízre szállás után 1 perccel már a Paradicsomban evezgetünk. Aki pedig nem akar bicajozni, azoknak "csak" hiper-szuper vízitúrájuk lesz. 

 

 

 

 

 

A pihenővel együtt is 2 és fél órás mini vízitúrácskáról van szó, kényelmesen, két pihenővel megyünk. Az egyik kiszállásunk a Tisza-tavon erősen tájidegen helyen lesz. A panoráma pedig hú. 

 


20200920_tisza-to-kenutura_resized.jpgAz Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza az indulási kikötőbe. 

 

 

 

 

 

Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. Egy csobbanás, egy kis strandolás, úszkálás után (ismét) nyeregbe pattanunk, és kerekezünk tovább (vissza) Tiszafüredre. A kombinált kerékpár-túra és evezés kellemes fáradtságát hagyjuk kipihenni, holnap (másnap) a szokásosnál kicsit később találkozunk. 

 

 

 

2. napi tisza-tavi vízitúra: a Tisza-tó egy eldugott belső tava. 

tisza-to-mangrove-12.jpgTiszafüreden a Horgászcentrum kikötőben találkozunk 11-kor. 

Köszönjük a pontos érkezést. Nagyon könnyű lesz a kikötőbe találni, kérjük 
kattints ide. 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. 
 

Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 

 


A parton kezdjük, majd a Tisza-tó, tanulási szempontból álomnak számító, sodrás nélküli, a Mariana-ároknál szerényebb vízmélysége felett folytatjuk a tanulást.

 

Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység.

 

img_20210612_113109.jpgJól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. 

A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. 

 

A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

img_20220605_140100.jpgMajd bevetjük magunkat a Tisza-tó varázslatos rejtekeibe, hogy egy nagyon nem hétköznapi útvonalon vezető vízitúra után (közben lesz egy kis, a vízinövényzettel folytatott csata is) megcsodáljuk a Tisza-tó egyik belső tavát.... 
 

A csillagtúrát követően az indulási kikötőbe érkezünk

 

Túradíjak a tiszatavi vízitúra résztvevőinek

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenuzásidőpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

img_20190817_113618-2.jpg

 


(Pl.
1026 Budapest, Sólyom köz 5.,
2023. július 31. - augusztus 1.
Tisza-tó kenutúra)

 

 

* A címben az "evezés" szerepel, természetesen a sportág nem az evezés, hanem a kenuzás (vagy opcionálisan) a kajak(ozás), csak itt követtük a köznyelvi / "civil" szóhasználatot.