Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. július 28. Tisza-tavi vízitúra kultúrlényeknek, családoknak

img_0065.jpgTisza-tavi kenuzgatás, családi, baráti vízitúra a Tisza-tavon, avagy tobzódás a szürreálisan gyönyörűben...

 

 

 

 

 

Íme egy vízitúra a Tisza-tó leg-leg-leg... helyein. Különleges csemege.  


Tisza-tavi vízitúra gyermekes családoknak, kultúrlényeknek. 

 

 

 

 

 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

tisza-to-vizitura-tisza-tavi-kenuzas-43.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Abádszalókon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Délelőtt egyszerűen csak gyere/gyertek ki az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó.
Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben szép számú éttermet, pizzériát találsz.

 

 


 

Tisza-tavi vízitúra: Több vízimadarat fogsz látni, mint életedben eddig ÖSSZESEN...

20150605_132434.jpg

Kérjük, hogy a jelentkezés előtt is, majd többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára és mit nem szabad.
Ne itt a parton derüljön ki, hogy valaki nem hozott vizet, hogy valaki flip-flop papucsot visel, vagy földig érő hosszú szoknyában szeretne vízitúrázni, hogy csak néhány példát említsünk a kétségkívül ritka, de azért sajnos előforduló kellemetlen helyzetekből. 

 

vízitúra napján Tiszafüreden, 10:59-kor, az indulási kikötőben találkozunk, amely a Horgászcentrum Kikötő. Könnyű lesz ide találnod. Kattints ide.

A vízre szállás után először különleges szépségű, Rambo-filmeket idéző helyeken, a parti szőlővel benőtt parti növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk.
Egy szűk kilométer erejéig is, de l
esz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon.
 
 
 
Ebédszünetünk után egy belső tó belső (tehát még belsőbb :)) tórendszerét fedezzük fel. Békabuzogányok sorfala között evezünk be a Tisza-tó egyik fattyúszerkő telepe mellé. Evidens módon megtartjuk az illő távolságot a madárkák és közöttünk.  
 


20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-113.jpgAztán elevezünk egy olyan pontra, ahol megérezzük a Tisza-tó méreteit, mivel eddig csak keskeny és közepesen széles vízi ösvényeken kenuzgattunk. 
A kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a vízfelület nagyságát. 
Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. Nemsokára az Avatar film Pandora bolygóján mangrove-dzsungelben szlalomozunk. Aztán egy kis strandolás. A fürdőzgetés után lóra fel. Tisztelettel kérjük, hogy érkezéskor mindenki a saját kenuját mossa ki. 

 

 

 

Túradíjak a tisza-tavi vízitúra résztvevőinek

 

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

1. 
Kérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

 

3.
Kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:


Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni.

 

img_2108.jpgA nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!


(Pl.
1172 Budapest, Akácos u. 45.
2023. július 28.
Tisza-tó evezés)