Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. július 27. Tisza-tó vízitúra, tisza-tavi kenuzás

img_20170717_112721.jpg

Tisza-tavi vízitúra Nagyszülőktől unokákig a család minden tagjának.

Biztonság, átlag három évenként egy borulás, készséges, szakmailag jó és türelmes betanítás.

Egészen kis gyermekkel és az érett korosztálynak is. 
Kenutúrák a Tisza-tavon.

 

 

 


 

Szállás és étkezés a tisza-tavi vízitúrán

tisza-tavi-evezes-tisza-to-kenutura_20170718_155030.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. 

 
A sátrasok három kemping között választhatnak a kikötőtől 5 perc séta távolságban, és előzetesen nem is kell helyet foglalnotok. 
 
 
Ha valaki apartmant keres, Abádszalókon, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó.
Ez Poroszlón, Tiszafüreden, ill. a tisza-tavi településeken ha nem is olcsó, de legalább könnyű, a közelben számtalan éttermet, giroszost, pizzériát találsz. 
 

 

 

Opcionális 0. nap, megközelítés

20200914_g-tisza-to-o-h-2.jpgAki távolról jön, annak jó a nulladik napi esti érkezés, beköltözés vagy sátorverés. 
 
 
 
Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek, Poroszló után következik Tiszafüred.

 

 

 

 

 Kenutúra a Tisza-tavon: a Tisza-tó belső tava belső tava belső tavának belső tava - és még azon is túl.... 
20190615_141331.jpgKérnénk szépen a vízitúra előtti este egy hívást (+36209342760), hogy mondhassuk a vízre szállás helyét, ami vagy Tiszafüred (ha Tiszafüred, akkor Kattints ide.) vagy Poroszló, ugyanis a széljárásra vonatkozó előrejelzést, ill. a csapat összetételét és méretét is figyelembe vesszük, amikor eldöntjük, hogy a csodacélt honnan cserkésszük be. Bárhonnan is indulunk, 11-kor találkozunk.

 

 

 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 
A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd -megtanítunk kenuzni. 

 


lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgA parton kezdjük, majd a Tisza-tó tanulási szempontból álomnak számító, sodrás nélküli, pinduri vízmélysége felett folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

 

tisza-tavi-kenutura-evezes-a-tisza-tavon_20170803_172526.jpgTiszafüredi vízre szállás esetén a túravezető szavazásra bocsátja azon kérdést, hogy van-e kedvetek egy kis dzsungelharchoz.

 

 

 

 

A dzsungelharc egy léleknemesbítő áttörés egy nádfalon. Ha igen, a kvantummechanika szabályaival sem leírható módon az áthatolhatatlannak látszó nádfalat félig áteresztő hártyának tekintjük, és úgy ozmózálunk (ez egy az ozmózisból gyártott ige) át rajta, hogy csak na.

 

Pedig elvileg itt nincs vízi folyosó. 

img_0048.jpgA másik opció a közvéleménykutatás helyén tartott elágazásnál, hogy nyugatnak tartunk az öblítő-csatornán és a festői csatornán történő örömóda után következik az első kiszállós, tízóraizós, pisilős, jó idő esetén fürdős, lábnyújtóztatásos pihenő.  

 

 

 

 

 

 

Nemsokára újra a vízen vagyunk, kisvártatva (és óvatosan) keresztezzük a Tiszát. Az immár híres kerékpár-út mentén haladunk egy ideig, immár jön a jól megérdemelt ebédszünet és aztán jön valami, ami nincs.

 

Elveszünk egy tórendszerben.


tisza-to-vizitura_20200829-3.jpgMinden tisza-tavi napunk szenzációs, de ez az elsők között is a szuper elitbe tartozik.

 

 

 

 

Akár Poroszlóról startoltunk, akkor Tiszafüredről, a nap végén következik a szertartásos hajómosás. 

 

Túradíjak, a tisza-tavi kenu- és kajaktúrák díjai

 

 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
tisza-to-vizitura_333.jpgKérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenuzásidőpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

(Pl.

2083 Solymár, Kendy u. 5. 
2023. július 27.
Tisza-tó kenutúra)