Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. július 22-23. Tisza-tavi vízitúra választhatóan 1-2-napban

Az ősrobbanás 20190803_115034_resized.jpg(ha volt) 13,4 milliárd éve történt .... és máris jön a másik!

 

 

 

 

 

 

Tisza-tavi, választhatóan 1-, vagy 2- napos kaland-vízitúra elmondhatatlan útvonalakon!! 
Csillagtúrák, azaz minden nap délután az aznapi indulási kikötőbe evezünk vissza.

 

 

 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó.
Ez a Tisza-tónál könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a vízitúrára

Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd és Besenyőtelek után következik Poroszló majd Tiszafüred.

 

 

A tisza-tavi vízitúra: Bermuda-háromszögben kalandozunk ..... :)

20180912_153222_resized.jpg10:45 és 11 óra között Poroszlón a Fűzfa kikötőben találkozunk. 

Budapest felől az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre.

 

 

Egy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van.

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. Ha kocsival jöttök és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 

 

img_2064.jpgAhogyan átjöttetek a gáton, a túravezető(k) narancs színű pólóban már messziről virít(anak). Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 

 

 


A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat, majd ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 

A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, és már ki is hajóztunk. 

img_20190804_114524.jpgVízre szállás után teljes rádiócsendben, lopakodó képességgel felszerelt kenuinkban a hangsebesség alig ötszörösével (vagy némileg lassabban) indulunk.


A tréfát félre téve, kényelmes, kellemes tempóban evezgetünk.

 

És az elképesztő vízi világban kérdezitek majd: Te jó ég, hogyan jutunk haza? Ugye tudod az utat hazafelé?

 

Lassan megértitek a Bermuda-háromszög rejtélyét, lassan rájöttök, hogy mi is történhetett, amikor a 19. repülőraj 5 db avenger típusú gépe egyszerre tűnt el a csendes, napos, fantasztikusan kellemes időben, és a kereső gép is úgy tűnt el az égboltról, hogy a roncsait sem találták....
 
 
Leleplezzük a titkot. Olyan szép a hely, hogy úgy döntöttek: itt maradnak!
A sok-sok szépség habzsolása közben természetesen lesznek lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szüneteink, vagyis a túra közben is fogunk többször partra szállni. 
 
 
 

img_2117.jpgNagyjából az indulástól számított 4 óra múlva érkezünk az indulási kikötőbe, ahol még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki. A 4 órás becslés tapasztalati szám, ha egy nagy a hőség, ha van, akinek a fénysebességnél nem gyorsabb a hajója, akkor természetesen a túra időtartama (a betanítás végétől számítottan) lehet hosszabb is, ill. vannak olyan csapatok, akik "meggörbítik a tér-időt", velük rövidebb a vízitúra.

A nap végén az egynapos vízitúrázóknak hazautazás, a többnapos túrán lévők pedig vagy a  strandon pihennek, vagy a szállásukra mennek, vagy bicikliznek, vagy azt csinálnak, ami jólesik. De főleg reszketve várják a másnapi újabb varázslatot, alias vízitúrát. 
 

 

 

 
2. napi vízitúra a Tisza-tavon: a Tisza-tó egyik legnagyobb kalandja! Íme a különleges vízitúrák között is überkülönleges kenuzás. Kegyetlenül tuti. 
 
img_20190817_105529-2.jpg10 órakor találkozunk Tiszafüreden vagy Tiszaörvényen.
 
 
A túranap reggelén kérünk szépen egy hívást (+36209342760), mivel a csapat összetétele, nagysága és a szélre, valamint a hőmérsékletre vonatkozó előrejelzés alapján optimalizáljuk a vízre szállás helyét.
 
 
 
 
 
Wc, tájékoztató, felszerelésosztás, naptejezés, az aznap még kezdő vízitúrázók (be)tanítása, gyakorolás, kenuba pakolás után szállunk majd vízre.
 
Készülj életed egyik legszebb útvonalára.
 
 
A vadregényes ágakban lesz, ahol csak libasorban tudnak jönni a kenuk. 
 
 
img_20190804_132814.jpgÖsszességében a kezdéstől számítva (nagyon durván és nagyon kb.) egy 4-órás vízitúrára készülj, tehát kb. ennyi, amíg az indulástól számítva visszaérünk az indulási kikötőbe. 
 
 
 
 
 
Kényelmesen evezgetünk, úgy, hogy senki ne fáradjon el, még akkor sem, ha egy anyuka három csemetével evezget egy hajóban. 
Közben olyan, de olyan, de olyan helyeken jársz, hogy yuppi-hip-hip-halleluja....

 

 

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

1. 
Kérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!


 

(Pl. 
1125 Budapest, Királyhágó tér 19., 
2022. július 23-24. 
Tisza-tó vízitúra)