Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. július 14-16. Tisza-tó kenutúra, választhatóan 1-3-napos tisza-tavi evezés

img_20190817_113618-2.jpgTisza-tavi kenutúrák a család minden tagjának! LEBILINCSELŐEN TÜNEMÉNYES, a szépségesnél is gyönyörűbb útvonalak! Kenuzások olyan helyeken, ahol a Tisza-tóra már 10-szer jött vendégeink sem vízitúráztak még soha. 
(A drónról készült fotó forrása: HVG online)

Tökéletes vakáció a Nagyszülőktől az unokákig a család minden tagjának! Neked/Nektek csak két "dolgod/dolgotok" van. 1. Foglalj(atok) szállást a Tisza-tónál. 2. Élvezd ki életed talán legklasszabb vakációját! Mi szervezési és vízitúra-vezetési szempontból is arra törekszünk, hogy ez legyen A csúcs. Ami mindent visz. Az über alles. A top. 

 

 


 


20200914_g-tisza-to-belso2.jpgLehet jönni a kenutúra tetszőlegesen választott egy napjára is. Biztonság, készséges, szakmailag jó és türelmes betanítás. Tökéletes vakáció egészen kis gyermekkel és az érett korosztálynak is. 

 

 

 

 


 

Szállás és étkezés a tisza-tavi kenutúrán

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Tiszafüreden tudsz sátrazni a Tóparti kempingben és remek faházak vannak a Termál kempingben, Poroszlón is kellemes kempingek várnak, ill. millió apartman és vendégház kínálatából tudsz szemezgetni. A szállást kérjük intézd magad. Vagyis a saját magatok által foglalt szállásról délelőttönként csak gyere ki az indulási kikötőbe. Az étkezés a tisza-tavi kenuzás idején - beleértve a vízen töltött időt is - önellátó, hozz vizet és a kenuba elemózsiát. Vásárolni Tiszafüreden és Poroszlón könnyű, Tiszafüreden Lidl-t, Tesco-t, Spart, Penny-t is találsz, meg számtalan éttermet, giroszost, pizzériát. 

 

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a tisza-tavi kenutúrára

20140615_tisza-to-vizitura-kenutura-tunderfatyol-a-szartos-utan.jpgHa távolról, mondjuk Dunaszerdahelyről, Székelyföldről, Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a kenutúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. 
Megközelítés Bp. felől: az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred. 

 

 

 

 

 

 
  

Pénteki tisza-tavi vízitúra: tavirózsa tobzódás az n-edik hatványon

20200914_g-tisza-to-o-h-2.jpg10:59-kor találkozunk Poroszlón, a Fűzfa-kikötőben.

Természetesen az először kenuzokat megtanítjuk a kenu irányítására, kormányzására.

Egy őrületesen gyönyörű körre indulunk, és szinte azonnal - a biztonságra és kényelemre optimalizált útvonalon - a Nirvánába (vagy majdnem oda) jutunk.

 

 

Természetesen lesznek hölgyek jobbra, urak balra módon szervezett pihenők, lábnyújtóztatásos, pisilős, eszegetős megállóink. 

Az ebédet egy csodálatos helyen, a nyugalomba belefeledkezve költjük el...

 

Ejtünk útba olyan "belső tavat", hogy ihaj, lesz rajta olyan tavirózsa- és tündérfátyol telep, hogy tisza-tavi állampolgárságért folyamodsz majd. 

 

 

 

 

Szombati vízitúra a Tisza-tavon: Elveszünk a Tisza-tó labirintusában. 
20210620_131133_resized_1.jpg10:59-kor Poroszlón, a Fűzfa-kikötőben találkozunk.  

A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre.

 

 

 

 

Egy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van.

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-44.jpgParkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. 

 

 

Ahogyan átjöttetek a gáton, a túravezető(k) narancs színű pólóban már messziről virít(anak). Megtanítunk kenuzni. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk. 

 

 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. 

 

A kenutúrába iktatva természetesen lesz ebédszünet.
 


   

20210620_132208_resized.jpgAztán újra kenuzás, és kb. másfél órás eszement tekergőzés, benne pisilési szünet után konstatáljátok, hogy - ne szépítsük - elvesztünk. 


 

 

 

 

Már olyan helyen járunk, ahol a madár se jár. Pontosabban ők igen. Ők nagyon. Meg mi. És rajtunk kívül aligha fogsz kenussal fogsz találkozni olyan tüneményes, olyan békés, olyan nyugis belső tavakban, holt-ágakban, hogy arra nincsenek szavak. Végül irány az indulási kikötő.

 

 

 

Vasárnapi vízitúra a Tisza-tavon: Féregjáratokon a párhuzamos univerzumok (ergo multiverzum tagok) között... 
Íme a tisza-tavi, különleges vízitúrák között is überkülönleges kenuzás. Olyan ösvényeken megyünk majd, ahol gyakorlatilag senki, de senki nem jár. Kegyetlenül tuti.  

 

img_20190817_105529-2.jpg10:59-kor Poroszlón a Fűzfa kikötőben találkozunk. 

 

Budapest felől az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre.

Egy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van.

 

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. 

 

Ha kocsival jöttök és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 

 

img_2064.jpgAhogyan átjöttetek a gáton, a túravezető(k) narancs színű pólóban már messziről virít(anak).

 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 

 


A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat, majd - ha ti is az ezt kérő 95+ százalékba tartoztok - a "beöltözött" csapatokról elkészítjük az "kenutúra-előtt" fotókat. 

Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

Wc, tájékoztató, felszerelésosztás, naptejezés, az aznap még kezdő vízitúrázók (be)tanítása, gyakorolás, kenuba pakolás után szállunk majd vízre.
 
 
 
img_2117.jpgEldobod az agyad. Besírsz. Amundsenről közismert, hogy elsőként érte el a Déli-sarkot, majd az első olyan ember volt, aki mindkét sarkot elérte.
 
De Amundsen nevéhez fűződik az Északnyugati átjáró "megtalálása" is. Pontosabban ő volt az, aki a sok évszázados keresés és kísérletezés után elsőként, 1906-ban északról kerülte meg Észak-Amerikát.
 
 
 
 
Nyugatról indult a Bering-szorostól, és a kanadai szigetvilág sok-sok szigete között "átjutott". Kihasználta, hogy a jég ellen megerősített hajójának extrém kicsi volt a merülése. Mi is kihasználjuk, hogy a kenuk merülése szinte nulla .... és valami hasonlót fogsz érezni. 
 
 
 
Csak (jó esetben) nem az indulástól számított 4. évben fogunk megérkezni...(ugyanis ő 1903-ban indult és 1906-ban (!) érkezett....)
De készülj életed egyik legtutibb útvonalára.
 
Pinduri, olyan vékony vízi ösvényen haladunk, hogy a keskeny úton egymás mellett két kenu nem fér el.
 
Olyan helyeken fogsz evezni, ahol előtted kimondhatatlanul kevesen. Mintha ember soha nem járt volna itt
 
 
img_2089.jpgAz elképesztően vadregényes ágban csak libasorban tudnak jönni a kenuk.
 
 
 
 
 
 
 
Elmondhatatlan, hogy mi mindent fogsz látni, a függőcinege fészkétől az ebszőlő csucsoron át addig, hogy a fattyúszerkők igazi csapatként védik a kicsinyeiket, a területüket, és hiéna-csapatot idéző szervezettséggel, kalákában ütik-vágják a barna rétihéját. 
 

 


 

Túradíjak a tiszatavi vízitúra résztvevőinek

 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

 

 

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenuzásidőpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

(Pl.
1026 Budapest, Sólyom köz 5.,
2023. július 14-16.
Tisza-tó kenutúra)