Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. július 10-16. Hernád vízitúra, választhatóan 1-7-napos Hernád kenutúra álom

a-hernad--02.jpgHernád vízitúra választhatóan 1-2-3-4-5-6-7 napban. Íme, egy akár egyhetes Hernád kenutúra, a nagy Hernád-kaland (akár) Szlovákiától szinte végig. +36209342760

 

 

Kizárólag akkor jelentkezz a Hernád kenuzás mind a 7 napjára, ha "1000%-osan" tudjátok irányítani a hajót. Ha tényleg jól kenuztok, de nem extrém gyakorlottak vagytok, akkor kérjük NE gyere/gyertek az első két napra, hanem a kenutúra 3. napja legyen a ti első napotok, azaz szerdán kezdjetek!

 

hernad-12.jpgEzt kérjük szépen komolyan venni. Nem babra megy a játék. A Hernád (leg)felső szakaszán egy alásodródásos, beakadásos borulás veszélyes. Konkrétan: meg lehet halni. Ha "csak" szuper jól kenuztok, akkor az 5-, vagy a 4-, vagy a 3-, ill. 2-, vagy 1-napos Hernád vízitúrára gyere! Tehát kezdd a kenutúrát a 3 napon és (mondjuk) gyertek az 1-2-napokon a Tisza-tóra. Hidd el, hogy "lent" is hihetetlen a Hernád, a két felső szakaszt kihagyva szállj vízre a Hernádon! 

Az 5-4-3-2-1-napos kenutúrát a hernad-vizitura.hu oldalon a külön menüpontban nézd majd meg. Ne a Hernád-parton legyen abból sértődés, hogy a biztonságod, az életed érdekében visszahívunk a partra. És fontos, hogy miközben mi biztosítjuk a kenutúrát, a túradíjat értelemszerűen nem tudjuk visszatéríteni, mert valaki a figyelmeztetés ellenére is úgy jön el egy Hernád-evezésre, hogy a hajó irányítása nincs rendben.

 

2011-0815-hernad-18.jpgEgyébként tudni kell, hogy ahol vízre szállunk, ott békésnek tűnik a Hernád, maximálisan megértjük, hogy nehéz elképzelned, vannak olyan kanyarok, ahol ha nem vagy tökéletesen képzett kormányos, ha nem tökéletesen képzett a vezérevezős, akkor kicsap a sodrás a sodorvonalban lévő uszadékra.

Ami azzal a veszéllyel jár, hogy bebucskázik a kenu az uszadék alá. És onnan nem igazán lehet kijönni....

Ha beakadsz, sokkal könnyebb meghalni, mint egy rafting túrán, ahol az esetek 99.999%-ban a boruló embert viszi a víz, és majd csak lesz egy pont, ahol partra tud kecmeregni.

 

A Hernádon nem évezredek alatt lekerekedett nagy sziklák között megy a víz, hanem az uszadékfából a Hernád torlaszokat épít. Ha beakadsz az ágakba, és beprésel a víz a torlasz alá a víz, mi sem tudunk kihozni! A felső szakaszra, az első két napra, csak ennek tudatában és az ennek megfelelő tökéletes felkészültséggel jelentkezz. 

 


 

20150531_vizitura-hernad-3.jpgAz 5-4-3-2-1-napos Hernád vízitúra esetén már nem eszik ANNYIRA forrón a kását. Az 5-, 4-, 3-, 2-, 1-napos "lenti" szakaszokhoz "elég" a KOMOLY rutin. Vagyis az 1-2-3-4-5-napos Hernád kenuzás szakaszaira is kell a NAGYON JÓ kormányzás, csak nem kell "világbajnoknak" lenni. Ha ilyen vízitúrázó vagy, gyere, mert a Hernád gyönyörű. Ha nem tudod eldönteni, hogy megütöd-e a mércét, gyere el bármely más vízitúránkra, pl. a Tisza-tóra (tisza-to-vizitura.hu) "megnézünk" és megmondjuk, hogy jöhetsz-e. Ilyen egyszerű. A Hernád a vízitúrázók között ismertebb folyók közül leginkább a Rábához hasonlít. Brutálisan klassz. Kalandos, de nem veszélytelen. A részletekért kérjük kattints a "hernádos" web site-unkra, hernad-vizitura.hu, vagy hívj, készséggel állunk a rendelkezésedre: +36209342760