Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. augusztus 29. Tisza-tavi vízitúra: családi kenutúra a Tisza-tavon

tisza-to-vizitura_20200829-2.jpgEgy újabb tisza-tavi kenutúránk útvonala tartozik a szuperkülönleges vízitúrák között is az extrém kategóriába.....

 

 

Spéci vízitúra jóarcú családoknak a Tisza-tavon: ha van olyan, hogy eldugott hely a világon....

 

 

 

 

img_2084.jpgSzállás és étkezés a kenutúra idején

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. A szállásotokról, vagy ha otthonról indultatok, akkor onnan, egyszerűen csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe. Az étkezés a kenutúra idején önellátó.

 

 

 

A különlegesek között is kivételes tisza-tavi kenutúra

tisza-to-mangrove-12.jpg

Kérjük, hogy a jelentkezés előtt is, majd többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára, és mit nem szabad.
Ne itt a parton derüljön ki, hogy valaki nem hozott vizet, hogy valaki flip-flop papucsot visel, vagy földig érő hosszú szoknyában szeretne vízitúrázni, hogy csak néhány példát említsünk a nagyon ritka, de azért előforduló kellemetlen helyzetekből. Ne okozzon meglepetést, hogy a mentőmellény viselése az úszóvilágbajnoknak is kötelező és, hogy kérjük az alkoholfogyasztást a vízitúra előtti 6 órában és a kenuzás ideje alatt nélkülözni.

 

9:59-kor, az indulási kikötőben találkozunk Poroszlón a Fűzfa kikötőben találkozunk. 
Megközelítés: az M3-as autópályáról hajts ki a 114-es exit-nél a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. A 33-asról a Poroszló vége tábla előtt 4 méterrel - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre.

 


 

img_2051.jpgEgy másodperc múlva látod a táblát, hogy a töltéskoronáról hol kell jobbra lemenni a Fűzfa-kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van.

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát keleti oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. 

 

 

Aki kocsival érkezik, az egész napra a parkolóban hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 

Ahogyan átjöttetek a gáton, a túravezető alig harsány, intelligensen neon színű pólóban már messziről virít.

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. 

 

 

 

img_1338.jpgA tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást.

 

 

 

 

Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

 

 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. 

 

tisza-to-vizitura_20200829.jpgA nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, és elindulunk oda, ahol a madár se jár. 
Pontosabban ők igen. Ők nagyon. Meg mi. És rajtunk kívül NULLA kenussal fogsz találkozni olyan tüneményes, olyan békés, olyan nyugis belső tavakban, hogy arra nincsenek szavak. Aztán totálisan összetört szívekkel, de az indulási kikötő felé vesszük az irányt.  
 

 

Túradíjak

 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
img_20190817_103131-2.jpgKérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenuzásidőpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

(Pl.
1026 Budapest, Sólyom köz 5.,
Augusztus 29.
Tisza-tó kenutúra)