Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. augusztus 28. Tisza-tavi vízitúra

img_2012.jpgKenutúra a Tisza-tavon. Tisza-tavi, szuperbiztonságos, de nagyon vadregényes vízitúra, családoknak, kultúrlényekből álló baráti társaságoknak, természetszerető egyedül túrázóknak.

 
 
 
 
Senki sem kenuban született, van, akinek 74 éves korában jön el a pillanat, hogy az élete első vízitúrája, ezért a csak pár percig kezdőket megtanítjuk fenomenálisan kenuzni. A kezedbe veszed a lapátot, és egy perc múlva hívnak a válogatottba. 
Majd a leírhatatlan tájon teszünk csillagtúrát Tiszafüredről indulva, vagyis délután az indulási kikötőbe térünk vissza. 

 

 

 

Szállás és étkezés a tisza-tavi vízitúrán

20140615-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-apartman-iren-1.jpg

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok három kemping között választhatnak a kikötőtől 5 perc séta távolságban, és előzetesen nem is kell helyet foglalnotok. 
 


Ha valaki apartmant keres, Poroszlón vagy Tiszafüreden számtalan szállást talál. szállásodról délelőtt egyszerűen csak gyere/gyertek ki az indulási kikötőbe. Az étkezés önellátó. Ez Tiszafüreden könnyű, a közelben számtalan éttermet, giroszost, pizzériát találsz. És természetesen a vízre is hozzál szendvicset, ill. alkoholmentes innivalót. 

 

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a Tisza-tavi kenutúrára

tisza-tavi-vizitura_20180913_12.jpgHa "távolról", mondjuk Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a vízitúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni.


Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek és Poroszló után következik Tiszafüred.

 

 

 

 

 

A vízitúra előtt 9:45 és 10 óra között találkozunk

lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgTiszafüreden 9:45-kor az indulási kikötőben találkozunk. Könnyű lesz ide találnod. Kattints ide. 
Ha vonattal jöttök Bp. felől, akkor Bp. felől az intercity-ről Füzesabonyban kell 
átszállni és 2 óra 5 perces utazás után leszel / vagytok Tiszafüreden. A vasútállomástól az út nagyjából 15 perc séta, a kellemes úton a guruló bőrönd jól használható. Aki pedig kocsival érkezik, és ma már ez a jellemző, az egész napra - díjmentesen - a kikötő kerítésén belül hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert a szálláson hűtőszekrénybe teszitek. 

 

Ha időben megcsúsztok, akkor inkább gyere/gyertek közvetlenül a kikötőbe, mint, hogy elkéssetek. 

 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. 
A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító, idilli körülményei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

 

tisza-to-vizitura-tanulas.jpg

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

 
 
 

 

 

 

img_2079.jpgTisza-tavi vízitúra: Magellán nyomában evezünk, lesz holt-ág, útvesztő, erdei kalandevezés, tünderfátyol-mező ...

 

 

 

 

 

Irány az Amazonas delta.

Ha ebben a vonatkozásban kivételesen és most nem veszel teljesen komolyan, nem fogunk megsértődni. Egyébként a rád váró látvány alapján szinte komolyan is vehető az aprócska földrajzi tévedés.

Elképesztő helyen fogunk evezni.

 

 

 

img_20190817_115603-2.jpgA kaland-sziget mellett indulunk a mai kenutúrára, majd a nevére rácáfolóan tüneményes öblítő csatornán folytatjuk az utat.

 

Mintha Malajzia-reklámban vagy vietnami dzsungelben eveznénk.

 

Aztán egy kis tiszai csorgás és vadregényes oldalág, morotva, átjáró útvonalon közelítünk a cél felé.

Közben természetesen lesz "technikai" szünet, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve.  

 

 

 

 

 

20130823_132107.jpgElképesztően klassz helyeket bejárva, és egy direkt az Amazonas mellől, csak a ti kedvetekért idehozott mangrove-dzsungelt érintve érünk vissza Tiszafüredre.
A nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdés, amely versenykérdésekre adott helyes válaszokkal piros pontokat lehet gyűjteni.

A győztes hajó legénysége speciális jutalomra számíthat!

 

Túradíjak
 

Testre szabott tisza-tavi vízitúra 
Egyedi kenutúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 
 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
A vízitúrára történő jelentkezés egyszerű.

1. Csörrents meg, hogy a kívánt időpontra van-e hely (+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a túrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 

3.

kenutura-vizitura-evezes.jpg

24 órán belül visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő banki napon kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a tisza-tavi túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, NE írd be, úgyis látszik az utalásból, viszont ha beírod, nem marad hely a többi értékes információnak!! 

Példa a közlemény rovat kitöltésére:
1126 Budapest, Márvány u. 45., 
augusztus 28. 
Tisza-tó evezés