Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. augusztus 23. Tisza-tavi vízitúra családoknak, kultúrlényeknek

20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-200.jpgTisza-tavi vízitúra. 
A pár percig kezdőknek szakmailag felkészült evezéstanítás. 
 
 
 
 
 
 
Csillagtúra, azaz délután az indulási kikötőbe térünk vissza. Leírhatatlan táj. Igény szerinti szállás (wellness, faház, apartman, sátor). Fantasztikus élmény és maximális biztonság, gyermekes családoknak, kultúremberekből álló baráti társaságoknak. 

 

 

 

Szállás és étkezés a Tisza-tónál, ill. a vízitúra idején

20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-apartman-viktoria-1.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A sátrasok három kemping között választhatnak a kikötőtől 5 perc séta távolságban, és előzetesen nem is kell helyet foglalnotok. Aki amúgy nem menne wellness hotelbe, annak is felhívjuk a figyelmét arra, hogy a Balneum hotelben a közzétett árakhoz képest néha szürreális árkedvezménnyel normál tiszafüredi vendégszoba árat is kínálnak. Ha valaki apartmant keres, a Tisza-tónál tekintélyes mennyiségű szállást talál. Az étkezés a kenutúrán (és amúgy is) önellátó. Ez Tiszafüreden, Poroszlón, Abádszalókon, Tiszaörvényen könnyű, a közelben számtalan éttermet, giroszost, pizzériát találsz. 

 

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a Tisza-tavi kenutúrára

Ha mondjuk Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a túra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek és Poroszló után következik Tiszafüred.

 

 

 

A tisza-tavi vízitúrán 10:45-kor találkozunk

20150605_144555.jpg

Tiszafüreden, 10:45-kor, az indulási kikötőben találkozunk. 

Könnyű lesz ide találnod. 

Kattints ide. 

Ha nem a nulladik napon, hanem az első túranap reggelén jöttök Bp. felől vonattal, akkor a Bp-ről 7:30-kor induló intercity-ről Füzesabonyban kell átszállni és 9.35-kor leszel / vagytok Tiszafüreden.

 

 

A vasútállomástól az út nagyjából 15 perc séta, kellemes úton, a guruló bőrönd jól használható.  Aki pedig kocsival érkezik, és ma már ez a jellemző, az egész napra - díjmentesen - a kikötő kerítésén belül hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert a szálláson hűtőszekrénybe teszitek. 

 

 

 

lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgHa időben megcsúsztok, akkor inkább gyere/gyertek közvetlenül a kikötőbe, mint, hogy elkéssetek. 

 

 

 

Egy-két családnyi élelmiszert a kikötőben is be tudtok tenni hűtőszekrénybe.  

 

 

 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 

 

Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 


A parton kezdjük, majd a Tisza-tó tanulási szempontból álomnak számító, sodrás nélküli, kb. 60 centis vízmélysége felett folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

 

 

 

 

tisza-to-vizitura-tanulas.jpg

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. 

 

 

 

 

A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. 

 

 

A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

 
 

 

 

 

Tisza-tavi csoda-vízitúra: a Tisza-tó rejtett kincsei, "mangrove-dzsungel" és evezés "Pandorán"

20150605_132434.jpgA vízre szállást követően különleges szépségű, Rambo-filmeket és vietnami dzsungelt idéző helyeken, a vadszőlővel benőtt parti növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk.
 
 
 
 
 
 
Egy szűk kilométer erejéig is, de lesz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon.
 
Ebédszünetünk után a Tisza-tó egyik szépséges belső tavát fedezzük fel.
Békabuzogányok és fattyúszerkők várnak ránk. 
 
 


20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-113.jpgHa időben jól állunk és szigorúan "opcionálisan", mielőtt hazafelé indulnánk, még kinézünk egy "tóban tóra" - és elevezhetünk egy olyan pontig, ahol megérezzük a Tisza-tó méreteit.
 
 
 
 
 
 
 
A kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a vízfelület nagyságát. 
 
Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. 
 
Az Avatar film Pandora bolygóját idéző helyeken járunk.
 
 
tisza-to-vizitura-tiszatavi-kenutura-20170723_.jpgHa a gyökerek formájától elvonatkoztatunk, szinte autentikus mangrove-dzsungelben szlalomozunk. 

 

Majd jön az utolsó kiszállás, lábnyújtóztatás és mosdószünet. Végül megérkezünk az indulási kikötőbe, tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki és segítsen azokat visszatenni a helyükre.

 

 

 

Tisza-tavi vízitúrák túradíjai
 

 

Testre szabott tisza-tavi vízitúra 
Egyedi kenutúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 
 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
A vízitúrára történő jelentkezés egyszerű.

1. Csörrents meg, hogy a kívánt időpontra van-e hely (+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a túrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 

3.

kenutura-vizitura-evezes.jpg

24 órán belül visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő banki napon kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, NE írd be, úgyis látszik az utalásból, viszont ha beírod, nem marad hely.  

(Pl. 
1026 Budapest, Keselyű u. 232.  
Augusztus 23.
Tisza-tó evezés)