Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. augusztus 2-3. Tisza-tavi vízitúra kulturált családoknak

kilato-hvg.jpgTisza-tavi kenutúrák a család minden tagjának! 

LEBILINCSELŐEN TÜNEMÉNYES, a szépségesnél is gyönyörűbb útvonal! 
(A drónról készült fotó forrása: HVG online) 

Tökéletes vakáció a Nagyszülőktől az unokákig a család minden tagjának! Élvezd ki életed egyik legklasszabb vakációját! Mi szervezési és vízitúra-vezetési szempontból is arra törekszünk, hogy ez legyen A csúcs. Ami mindent visz. Az über alles. A top. Biztonság, készséges, szakmailag jó és türelmes betanítás. Tökéletes vakáció egészen kis gyermekkel és az érett korosztálynak is. 

 

 


 

Szállás és étkezés a tisza-tavi kenutúrán

lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. Tiszafüreden a Tóparti kemping, a Termál kemping, Poroszlón is kellemes kempingek várnak, ill. millió apartman és vendégház kínálatából tudsz szemezgetni. saját magatok által foglalt szállásról délelőttönként csak gyere ki az indulási kikötőbe.
Az étkezés a tisza-tavi kenuzás idején - beleértve a vízen töltött időt is - önellátó, hozz vizet és a kenuba elemózsiát. 
Vásárolni Tiszafüreden és Poroszlón könnyű, Tiszafüreden Lidl-t, Tesco-t, Spart, Penny-t is találsz, meg számtalan éttermet, giroszost, pizzériát. 

 

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a tisza-tavi kenutúrára

20140615_tisza-to-vizitura-kenutura-tunderfatyol-a-szartos-utan.jpgHa távolról, mondjuk Dunaszerdahelyről, Székelyföldről, Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a kenutúra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. 
Megközelítés Bp. felől: az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred. 

 

 

 

 

 

1. napi vízitúra a Tisza-tavon: tisza-tavi gyönyörűségek

20200914_g-tisza-to-o-h-2.jpgAz előrejelzett szélirány alapján a biztonságra és kényelemre optimalizált útvonalon indulunk. Alapértelmezetten Tiszafüreden a Horgászcentrum-kikötőben 10:59-kor találkozunk.  


A találkozási helyet telefonban az előző nap este mondjuk majd neked, kérünk szépen erre a számra egy hívást: +36209342760.

 


Természetesen azoknak, akik most kezdik a vízitúrázást betanítást tartunk. 

 

 

Az először kenuzokat megtanítjuk a kenu irányítására, kormányzására. Amikor mindenki elegáns tökéllyel irányítja a kenut, amikor jóformán mindenki indulhatna egy kenus világversenyen, akkor indulunk. 

Az ebédet egy kilátó felső szintjén üldögélve, a nyugalomba belefeledkezve költjük el...

 

img_20170718_132841.jpgHa ügyesek vagyunk, egészen a Tisza-tó egy végtelenül szépséges belső tavába jutunk.  Itt található a Tó egyik legkiterjedtebb tavirózsa telepe, be- és kifelé menet pedig nőszirom mellett haladhatunk.


 

 

 

A Tisza-tó egyik leglátványosabb morotvája és egy nagyon titkos belső tó után jöhet újra a megszolgált pihenés.

Az intenzív relaxáció után ismét a vízen vagyunk. A csillagtúrát követően az indulási kikötőbe érkezünk vissza.
 
 
 
 
 
 

 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: Rózsás, plusz tavirózsás kilátások
tisza-to-ravasz-hat.jpg11:00-kor, pontosabban 10:59-kor Poroszlón találkozunk. 

Poroszlón belül a Fűzfa-kikötőben találkozunk, legalábbis ez aznapra az alapértelmezett kikötő.

 

Mit jelent az, hogy "alapértelmezett" indulási pont? A vízre szállás helyét több tényező, (a csoport összetétele és szél-előrejelzés is) befolyásolja, ezért a biztonság kedvéért a kenutúra előtti este kérünk szépen egy telefont (+36209342760). 

Bárhonnan is indulunk, az ezen a napon először kenuzókat megtanítjuk kenuzni, egészen pontosan világ- és olimpiai bajnok kenust faragunk minden vendégünkből, majd mosdószünet (a vízre szállás előtt akkor is menj el wc-re, ha nem kell pisilni), kenuba "költözés" (pakolás) után startolunk. 


Aztán jön a tempó függvényében 3-5 órányi olyan varázslat, hogy arra nincsenek szavak.

A kenutúra után megkérünk egy hajótisztításra, és Poroszlóról a kikötőtől mindenki indulhat a szállására, ill. ha ezzel a nappal ér(t) véget a tisza-tavi vízitúrád, akkor haza. 

 

 

Túradíjak, a tisza-tavi kenu- és kajaktúrák díjai

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenuzásidőpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

img_20190817_113618-2.jpg

 


(Pl.
1026 Budapest, Sólyom köz 5.,
2023. augusztus 2-3.
Tisza-tó kenutúra)

 

 

* A címben az "evezés", pontosabban a "tisza-tavi evezés" szóösszetétel szerepel, természetesen a sportág nem az evezés, hanem a kenuzás (vagy opcionálisan) a kajak(ozás), csak itt követtük a köznyelvi / "civil" szóhasználatot.