Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. augusztus 18-19. Tisza-tó vízitúra választhatóan 1-, vagy 2 napos családi kenutúrák

dscf9800.jpgVálaszthatóan 1-, vagy 2-napos, tisza-tavi vízitúra.

Szuper, de mégis az egyik legolcsóbb vízitúra! 

Biztonság, készséges, szakmailag jó és türelmes betanítás. 
 
Egészen kis gyermekkel és az érett korosztálynak is. 

Csillagtúrák várhatóan Poroszlóról és Tiszafüredről, de a vízre szállás helyét természetesen optimalizáljuk majd attól függően, hogy a vízállás milyen lesz, ill. milyen a szélre vonatkozó előrejelzés és milyen a csapat nagysága, összetétele. 
 
 
 

 

Szállás és étkezés a tisza-tavi evezés idején

20140615-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-apartman-iren-1.jpg

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. 
A sátrasok három kemping között választhatnak a kikötőtől 5 perc séta távolságban, és előzetesen nem is kell helyet foglalnotok. 
Ha valaki apartmant keres, Tiszafüreden, Poroszlón, ill. a Tisza-tó környékén számtalan szállást talál és a szállásról egyszerűen csak gyere/gyertek ki délelőtt az indulási kikötőbe.
Az étkezés önellátó.
Ez mind Poroszlón, mind Tiszafüreden könnyű, a közelben számtalan éttermet, giroszost, pizzériát találsz. 
 

 

Opcionális 0. napi érkezés a vízitúrára

effects.jpgAki távolról jön, annak jó a nulladik napi esti érkezés, beköltözés vagy sátorverés. 
 
 
 
Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek, után következik Poroszló és Tiszafüred.

 

 

 

Pénteki vízitúra a Tisza-tavon:

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgA Tisza-tó egyik legjobb helye.

Az egyik top hely, ahol 99.99%, hogy egyetlen más, nem hozzánk tartozó kenuval sem fogsz találkozni. Ahol eldobod az ****dat. Megmutatjuk neked a Tisza-tó egyik legizgibb rejtekhelyét. Az először vízitúrázóknak evezéstanítás! 

 

vízitúra napján a Tisza-tó egyik kikötőjében találkozunk, az indulási helyet az aznapi szélre vonatkozó előrejelzés, a vízállás, ill. a csapat nagysága és összetétele alapján döntjük el.  Kérünk a túra reggelén egy hívást, (+36209342760) és mondjuk majd a helyet.

10:30-kor találkozunk (Poroszlón vagy Tiszavalkon) 


Egész napra a kikötőben vagy a kikötőnél hagyhatjátok az autót. Ha valaki csak erre a napra érkezett, az a túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el tud menni mosdóba. 
evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpgA tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a vízen folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység.

 

 

Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

 
 

 

20210620_131302_resized--1-.jpgVízre szállás után a hangsebesség alig ötszörösével (vagy némileg lassabban) indulunk.

 

Viccet félretéve. Kényelmes, nagyon kis nézegetős, kellemes tempóban evezgetünk. Ez a nap olyan lesz mint egy tudatos jelenlét, ill. ahogy itt felénk a faluban a nénikék is mondják: mindfulness training. 

 

Az elképesztő vízi világban rácsodálkoztok a világra. Hirtelen elfelejted a társasházi közgyűlést, a főnök *****ségeit, az ügyfél lehetetlen kívánságait, a válóperedet, ilyen-olyan betegségedet, a néhány tucat ilyen-olyan lelki nyavalyád. 
Itt, "itt" vagy. 


A szépségek mohó habzsolása közben lesz lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szünetünk, a vízitúra közben is fogunk partra szállni. Az indulási kikötőbe érkezünk, ahol még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki. 

 

 

Szombati tisza-tavi vízitúra: Magellán nyomában evezünk, lesz holt-ág, útvesztő, erdei kalandevezés, tünderfátyol-mező ...

20150605_144555.jpgTiszafüreden, 10:45-kor, a Horgászcentrum kikötőben találkozunk. Könnyű lesz ide találnod. Kattints ide. 

Ha nem a nulladik napon, hanem az első túranap reggelén jöttök Bp. felől vonattal, akkor a Bp-ről 7:30-kor induló intercity-ről Füzesabonyban kell átszállni és 9.35-kor leszel / vagytok Tiszafüreden.

 

A vasútállomástól az út nagyjából 15 perc séta, kellemes úton, a guruló bőrönd jól használható. 

Aki pedig kocsival érkezik, és ma már ez a jellemző, az egész napra - díjmentesen - a kikötő kerítésén belül hagyhatja az autóját.

 

Illetve, ha kocsival jöttök, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert a szálláson hűtőszekrénybe teszitek. 

 

 

 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 

 

lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgA tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 

A parton kezdjük, majd a Tisza-tó tanulási szempontból álomnak számító vízén folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

 

img_0065.jpgIrány az Amazonas delta.

 

 

Ha ebben a vonatkozásban kivételesen és most nem veszel teljesen komolyan, nem fogunk megsértődni.

 

Egyébként a rád váró látvány alapján szinte komolyan is vehető az aprócska földrajzi tévedés. Elképesztő helyen fogunk evezni.

 

 

A kaland-sziget mellett indulunk a mai kenutúrára, majd a nevére rácáfolóan tüneményes öblítő csatornán folytatjuk az utat. Mintha Malajzia-reklámban vagy vietnami dzsungelben eveznénk.

 

img_2079.jpgAztán egy kis tiszai csorgás és vadregényes oldalág, morotva, átjáró útvonalon közelítünk a cél felé.

 

 

 

 

 

Közben természetesen lesz "technikai" szünet, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve.  

 

 

20200828_204233.jpgElképesztően klassz helyeket, izgi zegzugokat, csak-egy-kenu-fér-el ágacskákat bejárva érünk vissza Tiszafüredre.
 

 

A nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdés, amely versenykérdésekre adott helyes válaszokkal piros pontokat lehet gyűjteni.

 

 

A győztes hajó pedig értékes jutalomra számíthat!

 

 

 

Túradíjak

 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

(Pl.
1124 Budapest, Németvölgyi út 85.,
2023. augusztus 18-19.
Tisza-tó kenutúra)