Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. augusztus 16-17. Tisza-tavi Finnország + Bermuda-háromszög, választhatóan 1-2-napos, tisza-tavi vízitúrák

img_2120.jpgVízitúra a Tisza-tavon. Jaj. Júúúj. Hú. Nem elmesélhető.

 

Át kell élned. Meg kell érezned. A csend, a nyugalom és a szépség különleges tobzódása. 

 

 

Tisza-tavi, választhatóan 1-, vagy 2-napos kaland-vízitúra elmondhatatlan útvonalakon! Mindkét vízitúra csillagtúra, azaz mindkét nap az indulási kikötőbe evezünk vissza, de természetesen más és más útvonalat járunk be. És... (opcionálisan) ha van kedved előtte és utána bringázni egyet, azt is lehet!

 

 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

tisza-to-kenu--kilato-tisza-tavi-vizitura.jpegA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. 

A szállást kérjük intézd magad. 

A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnak

 

 

Ha valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó.
Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 

 

 

20220612_131348.jpgOpcionális 0. napi érkezés a vízitúrára

Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd és Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred.
 
Miskolc felől pedig Borsodivánka felé érdemes (pontosabban "kell") letérni az autópályáról. 

 

 

 

 

 

1. napi vízitúra a Tisza-tavon: a Bermuda-háromszögben kalandozunk ..... :)

img_20190804_114524.jpg9:59 és 10:29 között az indulási kikötőben találkozunk. 

Igen ám, de mi lesz az indulási kikötő? A kenutúra előtti este kérünk egy hívást (+36209342760) és mondjuk majd neked, hogy az első napi evezés honnan startol el, mivel több szempont (vízállás, csoport összetétele, nagysága....) alapján optimalizálunk.

 

Vagy a poroszlói Fűzfa-kikötőt vagy a tiszafüredi Horgászcentrum kikötőt fogjuk nektek/neked mondani. Akár Poroszlóról, akár Tiszafüredről startolunk, Budapest felől az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd hajtsatok le az autópályáról a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra. A 33-ason pedig fordulj Debrecen felé. Ha Poroszlóról indul a kenutúra, akkor a 33-as útról 4-5 méterrel a Poroszló vége tábla előtt - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre. Majd megint nézz jobbra, látod majd, hogy hol kell jobbra lejönni/lemenni a parkolóba. Ha egy kerítés mellett állsz és kecskéket is látsz, akkor JÓ HELYEN vagy! Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik, tehát víz felöli oldalára a kikötőbe. Aki kocsival érkezik, az egész napra a parkolóban hagyhatja az autóját. Ha pedig Tiszafüredről indulunk, akkor kattints ide, képes itinerrel segítünk idetalálni. Kövesd ezt, ne a GPS-re hagyatkozz. 

 


img_20210612_113109.jpgTúravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, a tájékoztató közben naptejezzetek, és megtanítunk kenuzni. A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást.

 

Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. 

A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

 
 
 

20180912_153222_resized.jpgVízre szállás után teljes rádiócsendben, lopakodó képességgel felszerelt kenuinkban a hangsebesség alig ötszörösével (vagy némileg lassabban) indulunk.

 

 

A tréfát félre téve, nagyon kényelmes, kellemes tempóban evezgetünk. 

 

 

 

És az elképesztő vízi világban kérdezitek majd: Te jó ég, hogyan jutunk haza? 
Lassan megértitek a Bermuda-háromszög rejtélyét, lassan rájöttök, hogy mi is történhetett, amikor a 19. repülőraj 5 db avenger típusú gépe egyszerre tűnt el a csendes, napos, fantasztikusan kellemes időben, és a kereső gép is úgy tűnt el az égboltról, hogy a roncsait sem találták.... Leleplezzük a titkot. Olyan szép a hely, hogy úgy döntöttek: itt maradnak!

 
A sok-sok szépség habzsolása közben természetesen lesznek lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szüneteink, vagyis a kenutúra közben is fogunk partra szállni. 
 
 

img_20220709_152914.jpg15 óra körül, (nem lehet kiszámolni, az érkezési időpont "nagyon körülbelüli") érkezünk az indulási kikötőbe, ahol még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki. 

 

 

 

 

A nap végén az egynapos vízitúrázóknak hazautazás, a többnapos túrán lévők pedig vagy a szállásukra jönnek / mennek, vagy bicikliznek, vagy azt csinálnak, ami jólesik. De főleg reszketve várják a másnapi újabb varázslatot, alias vízitúrát. 
* = Még egyszer. A csillaggal jelölt "körül" nagyon körülbelül, a vízitúra időtartama a legjobb szándék és maximális pontosság mellett is kiszámíthatatlan. 
 

 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: kilá-tó túra, avagy rózsás, mi több, tavirózsás kilátások + valami, amitől lezsibbadsz,  besírsz, lehidalsz. Széplelkűek 100 db-os papírzsebkendőt hozzatok! Egy vízitúra, amelyet fátyolos tekintettel, plusz elcsukló hangon mesélsz majd 104 ükunokádnak. 

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-3332.jpg10 órakor Tiszafüreden találkozunk. 

Tiszafüreden belül alapértelmezetten a Horgászcentrum kikötőben dolgozunk. 

Mit jelent az, hogy "alapértelmezetten" a Horgászcentrum kikötő indulási pont?

 

 

 


A vízre szállás helyét több tényező, (a csoport összetétele, a vízállás, és szél-előrejelzés is) befolyásolja, ezért a kenutúra előtti este kérünk szépen egy telefont (+36209342760) és akkor mondjuk nektek, hogy mi lesz az indulási kikötő, maradt-e, marad-e az eredetileg tervezett (alapértelmezett) kikötő. 

 

 

Bárhonnan is indulunk, (lehet, hogy pár km-rel északabbról startolunk el) az ezen a napon először kenuzókat megtanítjuk kenuzni, egészen pontosan világ- és olimpiai bajnok kenust faragunk minden vendégünkből, majd mosdószünet (a vízre szállás előtt akkor is menj el wc-re, ha nem kell pisilni), kenuba "költözés" (pakolás) után startolunk. 

 


img_2108.jpgAztán jön egy olyan varázslat, hogy arra nincsenek szavak. Reményünk szerint egészen különleges csodában lesz részetek, olyan helyekre evezünk be, ahol rajtunk kívül csak a madár jár, vagy ahogy a mondás tartja: ahol a madár se jár. 

 

 


 

 

A kenutúra után megkérünk egy hajótisztításra.

 

 

Túradíjak a tisza-tavi vízitúra résztvevőinek

 

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

tisza-to-ravasz-hat.jpg1. 
Kérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a tisza-tavi vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

 

 

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!

tisza-to-kilato.jpg


(Pl.
1145 Budapest, Eger-patak köz 28.
augusztus 16-17.
Tisza-tó evezés)