Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. augusztus 16-17. Tisza-tavi, választhatóan 1-2-napos vízitúrák

img_2120.jpgVízitúra a Tisza-tavon. Jaj. Júúúj. Hú. Nem elmesélhető. Át kell élned. Meg kell érezned. A csend, a nyugalom és a szépség különleges tobzódása. Tisza-tavi, választhatóan 1-, vagy 2-napos kaland-vízitúra elmondhatatlan útvonalakon! Mindkét vízitúra csillagtúra, azaz mindkét nap az indulási kikötőbe evezünk vissza, de természetesen más és más útvonalat járunk be. És... (opcionálisan) ha van kedved előtte és utána bringázni egyet, azt is lehet!

 

 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

tisza-to-kenu--kilato-tisza-tavi-vizitura.jpegA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. 

A szállást kérjük intézd magad. 

A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnak

 

 

Ha valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó.
Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 

 

 

20220612_131348.jpgOpcionális 0. napi érkezés a vízitúrára

Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd és Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred.
 
Miskolc felől pedig Borsodivánka felé érdemes (pontosabban "kell") letérni az autópályáról. 

 

 

 

1. napi vízitúra a Tisza-tavon: ahol eldobod az ****dat. Megmutatjuk neked a Tisza-tó egyik legizgibb rejtekhelyét. Az először túrázóknak fenomenálisan eredményes evezéstanítás! 239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpg

vízitúra előtti este kérünk egy hívást, +36209342760, és mondjuk majd neked az indulási kikötőt, mivel a létszámtól, szél-előrejelzéstől, csapat összetételétől, ill. a vízállástól függően néha megváltoztatjuk az alapértelmezett indulási kikötőt, ami nagyon valószínűleg, de nem biztosan, Poroszlón a Fűzfa-kikötő lesz.


11:00-kor találkozunk. Egész napra a kikötőnél hagyhatjátok az autót. A túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el tudtok menni mosdóba. Rövid tájékoztató után - közben nyugodtan naptejezzetek - megtanítunk kenuzni. 


evezes_tisza-to-vizitura-tisza-to-kenuzas.jpgA parton kezdjük, majd a vízen folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól, módszertanilag felkészülten tanítunk, "civilben" tanárok, trénerek vagyunk. Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re. Vízre szállás után a hangsebesség alig ötszörösével (vagy némileg lassabban) indulunk. Viccet félretéve. Kényelmes, nagyon kis nézegetős, kellemes tempóban evezgetünk. Ez a nap olyan lesz mint egy tudatos jelenlét tréning, ill. ahogy itt felénk a faluban a nénikék is mondják: mindfulness training. 

20210620_131302_resized--1-.jpgAz elképesztő vízi világban rácsodálkoztok a világra. Hirtelen elfelejted a társasházi közgyűlést, a főnök *****ségeit, az ügyfél lehetetlen kívánságait, a válóperedet, ilyen-olyan betegségedet, a néhány tucat ilyen-olyan lelki nyavalyád. Itt, "itt" vagy. 
A szépségek mohó habzsolása közben lesz lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szünetünk, a vízitúra közben is fogunk partra szállni. A kenutúra végén az indulási kikötőbe érkezünk, ahol még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki. 

A nap végén az egynapos vízitúrázóknak hazautazás, a többnapos túrán lévők pedig vagy a szállásukra jönnek / mennek, vagy bicikliznek, vagy azt csinálnak, ami jólesik. De főleg reszketve várják a másnapi újabb varázslatot, alias vízitúrát. 
* = Még egyszer. A csillaggal jelölt "körül" nagyon körülbelül, a vízitúra időtartama a legjobb szándék és maximális pontosság mellett is kiszámíthatatlan. 
 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: kilá-tó túra, avagy rózsás, mi több, tavirózsás kilátások + valami, amitől lezsibbadsz,  besírsz, lehidalsz. Széplelkűek 100 db-os papírzsebkendőt hozzatok! Egy vízitúra, amelyet fátyolos tekintettel, plusz elcsukló hangon mesélsz majd 104 ükunokádnak. 

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-3332.jpg10 órakor Tiszafüreden találkozunk. 

Tiszafüreden belül alapértelmezetten a Horgászcentrum kikötőben dolgozunk. 

Mit jelent az, hogy "alapértelmezetten" a Horgászcentrum kikötő indulási pont?

 

 

 


A vízre szállás helyét több tényező, (a csoport összetétele, a vízállás, és szél-előrejelzés is) befolyásolja, ezért a kenutúra előtti este kérünk szépen egy telefont (+36209342760) és akkor mondjuk nektek, hogy mi lesz az indulási kikötő, maradt-e, marad-e az eredetileg tervezett (alapértelmezett) kikötő. 

 

 

Bárhonnan is indulunk, (lehet, hogy pár km-rel északabbról startolunk el) az ezen a napon először kenuzókat megtanítjuk kenuzni, egészen pontosan világ- és olimpiai bajnok kenust faragunk minden vendégünkből, majd mosdószünet (a vízre szállás előtt akkor is menj el wc-re, ha nem kell pisilni), kenuba "költözés" (pakolás) után startolunk. 

 


img_2108.jpgAztán jön egy olyan varázslat, hogy arra nincsenek szavak. Reményünk szerint egészen különleges csodában lesz részetek, olyan helyekre evezünk be, ahol rajtunk kívül csak a madár jár, vagy ahogy a mondás tartja: ahol a madár se jár. 

 

 


 

 

A kenutúra után megkérünk egy hajótisztításra.

 

Túradíjak

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

tisza-to-ravasz-hat.jpg1. 
Kérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a tisza-tavi vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

 

 

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!

tisza-to-kilato.jpg


(Pl.
1145 Budapest, Eger-patak köz 28.
augusztus 16-17.
Tisza-tó evezés)