Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. szeptember 2. Tisza-tó vízitúra, tisza-tavi kenutúra családoknak

tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-5572.jpgCsaládi vízitúra a Tisza-tavon.
Könnyű, tényleg nem hosszú kenutúra egészen lenyűgöző helyeken. Bátran hozd a csemetéket, az útvonal miatt tökéletes háromgenerációs evezgetés (kenutúra). 

 
 
 
 
 
 
 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

img_0065.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Aki igényli, annak Tiszafüreden a kikötőtől egy percre található, kellemes, jól felszerelt és tökéletes főzési lehetőséget kínáló apartmanok egyikét (4000 Ft/fő/éj) lefoglaljuk. Vannak 2 és 1 hálóhelységes, ill. 4 és 5 ágyas apartmanok, amelyek egy sorház apartmanjai, az előttük lévő tér egybenyitható, ill. egyben van.  Az általunk javasolt apartmanok konyha részében villanytűzhely van. A faházas szállások és a sátrazás (helytől függően) 1500-3000 Ft körül vannak. 

Ha magad foglalod a szállást, egyszerűen csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe, amelynek a címét elküldjük neked e-mailben. Az étkezés önellátó.
Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 
 
 
img_20190817_105356-2.jpgTisza-tavi vízitúra, a Tisza-tó belső tó belső tava belső tavának belső tava, avagy tisza-tavi tó matrjoska...

Poroszlóról indulunk. 9:59-kor (legkésőbb 10-kor) találkozunk a Fűzfa-kikötőben. 

Aki csak erre a napra jön, és Budapest felől érkezik, annak egy kis segítség. Az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál, nagyjából 2-3 méterre a tábla előtt - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre. 

 

 

Egy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lemenni / lejönni a Fűzfa-kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van.

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. Aki kocsival érkezik, az egész napra a díjmentesen a parkolóban hagyhatja az autóját, de a parkoló nem őrzött parkoló. 

 

 

Ha kocsival jöttök és bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 

 

Parkolás után vegyetek ki mindent ami szükséges a vízen és gyertek a gáton, a túravezető neon színű vagy MC Túravezető feliratú pólóban már messziről virít. Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba. 
A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat. Megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

 

 

img_1338.jpgHa rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, 11 óra előtt kihajózunk. 

 

Vízre szállás után kelet felé indulunk, függő cinege fészket nézünk és brutál szép helyen evezgetünk EGY NEM LÉTEZŐ VILÁGBAN.
 

 

Örülni is fogtok a gyönyörűségnek, de lehet, hogy szabályosan meg is fogtok őrülni. Az első lábnyújtóztató, pisilős, zugevős vagy többeknek már az ebédelős pihenő után elindulunk felfedezni a Tisza-tavi belső tó belső tava belső tava belső tava belső tavát....Ugye figyeltél. Nem kevesebb, mint ötször írtuk le (látszólag) ugyanazt..... Végül el- és bejutunk az egyik olyan tisza-tavi rejtekhely csodatóba, ahol "idegen" hajóval még SOHA nem találkoztunk. Amikor a túravezető azt mondja, hogy indulunk haza, ZOKOGNI fogtok. És joggal......

 

 

 

 

Jelentkezés a tisza-tavi vízitúrára :

tisza-to-vizitura_20200829-3.jpg1. 
Kérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

 

 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!


tisza-to-vizitura_20200829-2.jpg(Pl.
1172 Budapest, Akácos u. 45.
2022. szeptember 2.
Tisza-tó evezés)