Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. szeptember 17-18. Tisza-tavi Finnország + Bermuda-háromszög, választhatóan 1-2-napos, tisza-tavi vízitúrák

img_2108.jpg

Vízitúra a Tisza-tavon. Jaj. Júúúj. Hú. Nem elmesélhető. Át kell élned. Meg kell érezned. A csend, a nyugalom és a szépség különleges tobzódása. 

 

 

Tisza-tavi, választhatóan 1-, vagy 2-napos kaland-vízitúra elmondhatatlan útvonalakon! Mindkét vízitúra csillagtúra, azaz mindkét nap az indulási kikötőbe evezünk vissza, de természetesen más és más útvonalat járunk be. 

 

 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

tisza-to-kenu--kilato-tisza-tavi-vizitura.jpegA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnak

 

 

Ha valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó.
Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 

 

 

kilato.jpgOpcionális 0. napi érkezés a vízitúrára

 
 
 
Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd és Besenyőtelek után következik Poroszló és Tiszafüred.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. napi vízitúra a Tisza-tavon: a Bermuda-háromszögben kalandozunk ..... :)

img_20190804_114524.jpg9:29 és 9:59 között az indulási kikötőben találkozunk. Igen ám, de mi lesz az indulási kikötő? A kenutúra előtti este kérünk egy hívást (+36209342760) és mondjuk majd neked, hogy az első napi evezés honnan startol el, mivel több szempont alapján optimalizálunk. Vagy a poroszlói Fűzfa-kikötőt vagy a tiszafüredi Horgászcentrum kikötőt fogjuk nektek/neked mondani. Akár Poroszlóról, akár Tiszafüredről startolunk, Budapest felől az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd hajtsatok le az autópályáról a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra. A 33-ason pedig fordulj Debrecen felé. Ha Poroszlóról indul a kenutúra, akkor a 33-as útról 4-5 méterrel a Poroszló vége tábla előtt - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre. Majd megint nézz jobbra, látod majd, hogy hol kell jobbra lejönni/lemenni a parkolóba. Ha egy kerítés mellett állsz és kecskéket is látsz, akkor JÓ HELYEN vagy! Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik, tehát víz felöli oldalára a kikötőbe. Aki kocsival érkezik, az egész napra a parkolóban hagyhatja az autóját. Ha pedig Tiszafüredről indulunk, akkor kattints ide, képes itinerrel segítünk idetalálni. Kövesd ezt, és itt leszel. Ne a GPS-re hagyatkozz. 
Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, a tájékoztató közben naptejezzetek, és megtanítunk kenuzni. A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. 

A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, 11 óra előtt kihajózunk.

 

20180912_153222_resized.jpgVízre szállás után teljes rádiócsendben, lopakodó képességgel felszerelt kenuinkban a hangsebesség alig ötszörösével (vagy némileg lassabban) indulunk. A tréfát félre téve, nagyon kényelmes, kellemes tempóban evezgetünk. 

 

 

És az elképesztő vízi világban kérdezitek majd: Te jó ég, hogyan jutunk haza? 
Lassan megértitek a Bermuda-háromszög rejtélyét, lassan rájöttök, hogy mi is történhetett, amikor a 19. repülőraj 5 db avenger típusú gépe egyszerre tűnt el a csendes, napos, fantasztikusan kellemes időben, és a kereső gép is úgy tűnt el az égboltról, hogy a roncsait sem találták.... Leleplezzük a titkot. Olyan szép a hely, hogy úgy döntöttek: itt maradnak!

A sok sok szépség habzsolása közben természetesen lesznek lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szüneteink, vagyis a kenutúra közben is fogunk partra szállni. 
 
 

img_20190804_132814.jpg14:30 - 15 óra körül érkezünk az indulási kikötőbe, ahol még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki.
 

 

 

 

A nap végén az egynapos vízitúrázóknak hazautazás, a többnapos túrán lévők pedig vagy a szállásukra jönnek / mennek, vagy bicikliznek, vagy azt csinálnak, ami jólesik. De főleg reszketve várják a másnapi újabb varázslatot, alias vízitúrát. 
 

 

 

2. napi vízitúra a Tisza-tavon: kilá-tó túra, avagy rózsás, mi több, tavirózsás kilátások + valami, amitől lezsibbadsz,  besírsz, lehidalsz. Széplelkűek 100 db-os papírzsebkendőt hozzatok! Egy vízitúra, amelyet fátyolos tekintettel, plusz elcsukló hangon mesélsz majd 104 ükunokádnak. 

tisza-to-ravasz-hat.jpg9:29 és 9:59  között Poroszlón találkozunk. 

Poroszlón belül alapértelmezetten az ún. Madárpart Pihenőben / Pihenőnél várunk. 3388 Poroszló, Szarka rámpa 1. 

 

Mit jelent az, hogy "alapértelmezetten" a Madárpart Pihenő az indulási pont? A vízre szállás helyét több tényező, (a csoport összetétele és szél-előrejelzés is) befolyásolja, ezért a biztonság kedvéért a kenutúra előtti este kérünk szépen egy telefont (+36209342760). 

Bárhonnan is indulunk, (lehet, hogy pár km-rel északabbról startolunk el) az ezen a napon először kenuzókat megtanítjuk kenuzni, egészen pontosan világ- és olimpiai bajnok kenust faragunk minden vendégünkből, majd mosdószünet (a vízre szállás előtt akkor is menj el wc-re, ha nem kell pisilni), kenuba "költözés" (pakolás) után startolunk. 

 


tisza-to-kilato.jpgAztán jön egy olyan varázslat, hogy arra nincsenek szavak.

 

 


A kenutúra után megkérünk egy hajótisztításra, és Poroszlóról, a kikötőtől mindenki indulhat a szállására, vagy ha csak egy napra jöttetek, ill. ha ezzel a nappal ér(t) véget egy többnapos tisza-tavi vízitúrád, akkor haza. 

 

 

Túradíjak a tisza-tavi vízitúra résztvevőinek

 

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

1. 
tisza-to-kenutura-tisza-tavi-vizitura-3332.jpgKérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

 

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

 

 

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!


img_2120.jpg(Pl.
1145 Budapest, Eger-patak köz 28.
2022. szeptember 17-18.
Tisza-tó evezés)