Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. július 7-8. Tisza-tavi vízitúra, választhatóan 1 vagy 2 napos kenuzgatások

20190803_115034_resized.jpg

Tobzódás a szürreálisan gyönyörűben...

Íme egy vízitúra a Tisza-tó leg-leg-leg... helyein. Különleges csemege.  

Tisza-tavi, választhatóan 1-2-napos kaland-vízitúra elmondhatatlan útvonalakon!!!!!!! 

 

 

És ahhoz, hogy a legszebb virágszálakat gyűjtsük feledhetetlen túracsokorba, olyan logisztikánk lesz, hogy júj, a vízitúra van, hogy Tiszafüredről, van, amikor Poroszlóról, és jó eséllyel lesz olyan, hogy Tiszavalkról indul. És van egy nap, amikor a széljárás (!) alapján döntjük el, hogy honnan startolunk. Közben szerény mosollyal fogadjuk a "szervezési zseni" stb. "nagyon szépen köszönjük" megjegyzéseket .... Nyugi. Csak viccelünk. 

 

 

 

img_2084.jpgSzállás és étkezés a kenutúra idején

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Aki igényli, annak Tiszafüreden a kikötőtől egy percre található, kellemes, jól felszerelt és tökéletes főzési lehetőséget kínáló apartmanok egyikét (4000 Ft/fő/éj) lefoglaljuk. Vannak 2 és 1 hálóhelységes, ill. 4 és 5 ágyas apartmanok, amelyek egy sorház apartmanjai, az előttük lévő tér egybenyitható, ill. egyben van.  Az általunk javasolt apartmanok konyha részében villanytűzhely van. A faházas szállások és a sátrazás (helytől függően) 1500-3000 Ft körül vannak. Ha magad foglalod a szállást, egyszerűen csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe, amelynek a címét elküldjük neked e-mailben. Az étkezés önellátó.
Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 

 


Opcionális 0. napi érkezés a vízitúrára


 

1. napi vízitúra: Több vízimadarat fogsz látni, mint életedben eddig ÖSSZESEN...

20150605_132434.jpg

Kérjük, hogy a jelentkezés előtt is, majd többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára és mit nem szabad.

 

 

 

Ne itt a parton derüljön ki, hogy valaki nem hozott vizet, hogy valaki flip-flop papucsot visel, vagy földig érő hosszú szoknyában szeretne vízitúrázni, hogy csak néhány példát említsünk a kétségkívül ritka, de azért sajnos előforduló kellemetlen helyzetekből. 

vízitúra első napján Tiszafüreden, legkésőbb 9:59-kor, az indulási kikötőben találkozunk, amely a Horgászcentrum Kikötő. Könnyű lesz ide találnod. Kattints ide.

11-kor vízre szállás. Először különleges szépségű, Rambo-filmeket idéző helyeken, a vadszőlővel benőtt parti növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk.
Egy szűk kilométer erejéig is, de l
esz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon.
 
Ebédszünetünk után egy belső tó belső (tehát még belsőbb :)) tórendszerét fedezzük fel. Békabuzogányok sorfala között evezünk be a Tisza-tó egyik fattyúszerkő telepe mellé. Evidens módon megtartjuk az illő távolságot a madárkák és közöttünk.  

20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-113.jpgAztán elevezünk egy olyan pontra, ahol megérezzük a Tisza-tó északi, ún. Tiszavalki medencéjének a méreteit, mivel eddig csak keskeny és közepesen széles vízi ösvényeken kenuzgattunk. 
A kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a vízfelület nagyságát. 
Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. Nemsokára az Avatar film Pandora bolygóján mangrove-dzsungelben szlalomozunk. Aztán egy kis strandolás. A fürdőzgetés után lóra fel. Nagyjából 16 óra 59 perc 7 másodperckor érkezünk. Vagy nem. Tisztelettel kérjük, mindenki a saját kenuját mossa ki. 

 

 

 

 

tisza-to-vizitura-tisza-tavi-kenuzas-43.jpg2. napi vízitúra-show: A belső tó belső tava belső tava, belső tavának belső tava, avagy tisza-tavi tó matrjoska...

Poroszlóról indulunk. A vízitúrázást most kezdőket 9:30 és 9:59 között várjuk, a nagyon rutinos szuperprofikkal, akiknek nincs szükségük a kenuzás megtanulására, 10:30-kor találkozunk a poroszlói Fűzfa-kikötőben. 

Aki csak erre a napra jön és Budapest felől érkezik, annak egy kis segítség. Az M3-as autópályán kell jönni Füzesabony felé, majd kihajtás a 114-es lehajtón a 33-as főútvonalra, Debrecen felé. A 33-as útról közvetlenül a Poroszló vége táblánál - egyúttal a Tisza-tavon átvezető híd előtt - fordulj jobbra a töltésre.
 

img_2051.jpgEgy másodperc múlva látod a táblát, hogy hol kell jobbra lejönni a Fűzfa kikötő parkolójába. A parkoló a töltés község felől lévő oldalán van.

 

 

 

 

 

Parkolás után vegyetek ki mindent a kocsiból, amit hoztok magatokkal a kenuba, és a "cuccal" gyertek át a gát másik oldalára a kikötőbe, ami értelemszerűen a vízparton van. 

 

 

Aki kocsival érkezik, az egész napra a kikötőben hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök és már bevásároltatok, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert az egyénileg foglalt szállásotokon hűtőszekrénybe teszitek. 

 

 

 

img_2064.jpgAhogyan átjöttetek a gáton, a túravezető(k) narancs színű pólóban már messziről virít. Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 
 

 

 

A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a kötelezően viselendő mentőmellényeket és lapátokat, majd - ha ti is az ezt kérő 95+ százalékba tartoztok - a "beöltözött" csapatokról elkészítjük az "kenutúra-előtt" fotókat. 

 

 

 

img_1338.jpgHa még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 

 

 

 

 


A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tó tanulási szempontból is álomnak számító idilli feltételei között folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

 

Ha valaki ezen a napon kezdi a vízitúrázást, úgy megtanítjuk kenuzni, hogy csak na. De a rutinos, a kenut tökéletesen irányító legénységeknek is mutatunk újat.  


tisza-to-vizitura_20200829-2.jpgVízre szállás után kelet felé indulunk, függő cinege fészket nézünk és brutál szép helyen evezgetünk EGY NEM LÉTEZŐ VILÁGBAN.

 

 


Örülni is fogtok a gyönyörűségnek, de lehet, hogy szabályosan meg is fogtok őrülni. Az első lábnyújtóztató, pisilős, zugevős vagy többeknek már az ebédelős pihenő után elindulunk felfedezni a Tisza-tavi belső tó belső tava belső tava belső tava belső tavát....Ugye figyeltél. Nem kevesebb, mint ötször írtuk le (látszólag) ugyanazt..... Végül el- és bejutunk az egyik olyan tisza-tavi rejtekhely és csodatóba, ahol "idegen" hajóval még SOHA nem találkoztunk. Amikor a túravezető azt mondja, hogy indulunk haza, ZOKOGNI fogtok. És joggal......

 

 

 

 

A sok szépség habzsolása közben természetesen lesznek lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szüneteink, vagyis a túra közben is fogunk többször partra szállni. 
 
 

img_20190804_132814.jpg15:30 körül érkezünk az indulási kikötőbe, ahol még  tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki.
 

 

 

 


 

 

 

Túradíjak a tisza-tavi vízitúra résztvevőinek

 

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

1. 
img_0065.jpgKérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. A nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!

(Pl. 2091 Budakeszi, Guderian u. 22.,
2022. július
7-8.

Tisza-tavi kenuzás)