Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. július 28-29. Tisza-tavi vízitúra, választhatóan 1-2 napban gyermekes családoknak

20190803_115034_resized.jpgTisza-tavi kenuzgatás, családi, baráti vízitúra a Tisza-tavon, avagy tobzódás a szürreálisan gyönyörűben...

 

Íme egy vízitúra a Tisza-tó leg-leg-leg... helyein. Különleges csemege.  

 


Tisza-tavi, választhatóan 1-2-napos kaland-vízitúra elmondhatatlan útvonalakon gyermekes családoknak, kultúrlényeknek. 

 

 

 

 

 

 

img_2084.jpgSzállás és étkezés a kenutúra idején

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok Poroszlón, Tiszafüreden, Sarudon több kemping között választhatnakHa valaki apartmant keres, Poroszlón és Tiszafüreden számtalan szállást talál. Délelőtt egyszerűen csak gyere/gyertek ki az indulási kikötőbe, amelynek a címét elküldjük neked e-mailben. Az étkezés önellátó.
Ez Poroszlón és Tiszafüreden könnyű, a közelben számos éttermet, pizzériát találsz.

 

 


Opcionális 0. napi érkezés a vízitúrára


 

1. napi vízitúra: Több vízimadarat fogsz látni, mint életedben eddig ÖSSZESEN...

20150605_132434.jpg

Kérjük, hogy a jelentkezés előtt is, majd többször, végül az indulási előtti napon ismételten tanulmányozzátok át, hogy mit kell hozni a vízitúrára és mit nem szabad.

 

 

 

Ne itt a parton derüljön ki, hogy valaki nem hozott vizet, hogy valaki flip-flop papucsot visel, vagy földig érő hosszú szoknyában szeretne vízitúrázni, hogy csak néhány példát említsünk a kétségkívül ritka, de azért sajnos előforduló kellemetlen helyzetekből. 

vízitúra első napján Tiszafüreden, legkésőbb 10:59-kor, az indulási kikötőben találkozunk, amely a Horgászcentrum Kikötő. Könnyű lesz ide találnod. Kattints ide.

A vízre szállás után először különleges szépségű, Rambo-filmeket idéző helyeken, a parti szőlővel benőtt parti növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk.
Egy szűk kilométer erejéig is, de l
esz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon.
 
 
 
Ebédszünetünk után egy belső tó belső (tehát még belsőbb :)) tórendszerét fedezzük fel. Békabuzogányok sorfala között evezünk be a Tisza-tó egyik fattyúszerkő telepe mellé. Evidens módon megtartjuk az illő távolságot a madárkák és közöttünk.  
 


20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-113.jpgAztán elevezünk egy olyan pontra, ahol megérezzük a Tisza-tó méreteit, mivel eddig csak keskeny és közepesen széles vízi ösvényeken kenuzgattunk. 
A kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a vízfelület nagyságát. 
Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. Nemsokára az Avatar film Pandora bolygóján mangrove-dzsungelben szlalomozunk. Aztán egy kis strandolás. A fürdőzgetés után lóra fel. Tisztelettel kérjük, hogy érkezéskor mindenki a saját kenuját mossa ki. 

 

 

 

 

 

tisza-to-vizitura-tisza-tavi-kenuzas-43.jpg2. napi vízitúra-show: A belső tó belső tavának belső tavának belső tava, avagy tisza-tavi tó matrjoska...

Poroszlóról indulunk.

 

 

 

A vízitúrázást most kezdőkkel 10:30-kor, a nagyon rutinos szuperprofikkal, akiknek nincs szükségük a kenuzás megtanulására, 11:00-kor találkozunk a poroszlói Fűzfa-kikötőben. 

 

 

Ha valaki ezen a napon kezdi a vízitúrázást, úgy megtanítjuk kenuzni, hogy csak na. De a rutinos, a kenut tökéletesen irányító legénységeknek is mutatunk újat.  


tisza-to-vizitura_20200829-2.jpgVízre szállás után kelet felé indulunk, függő cinege fészket nézünk és brutál szép helyen evezgetünk EGY NEM LÉTEZŐ VILÁGBAN.

 

 


Örülni is fogtok a gyönyörűségnek, de lehet, hogy szabályosan meg is fogtok őrülni. Az első lábnyújtóztató, pisilős, zugevős vagy többeknek már az ebédelős pihenő után elindulunk felfedezni a Tisza-tavi belső tó belső tava belső tava belső tava belső tavát....Ugye figyeltél. Nem kevesebb, mint ötször írtuk le (látszólag) ugyanazt..... Végül el- és bejutunk az egyik olyan tisza-tavi rejtekhely és csodatóba, ahol "idegen" hajóval még SOHA nem találkoztunk. Amikor a túravezető azt mondja, hogy indulunk haza, ZOKOGNI fogtok. És joggal......

 

 

Túradíjak a tisza-tavi vízitúra résztvevőinek

 

 

Jelentkezés tisza-tavi vízitúrára :

1. 
img_0065.jpgKérünk szépen egy hívást, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

 

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását.

Az utaláshoz az adatok:


Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007 megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni.

 

img_2108.jpgA nevedet NE írd be, ugyanis a neved amúgy is látszik, és csak elveszed a közlemény rovat semmicske helyét az értékes információtól!!!


(Pl.
1172 Budapest, Akácos u. 45.
2022. július 28-29.
Tisza-tó evezés)