Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. július 1-3. Tisza-tavi vízitúra családoknak

img_0049.jpgVízitúra a Tisza-tavon! Választhatóan 1-, vagy 2-, vagy 3-napos Tisza-tavi vízitúra.

A pár percig kezdőknek szakmailag felkészült, türelmes evezéstanítás. 

Csillagtúrákat teszünk Tiszafüredről, (vagy Tiszafüredről és Poroszlóról). 
 
 
 
 
A csillagtúra azt jelenti, hogy minden délután az indulási kikötőbe térünk vissza, de természetesen minden nap, a tó más és más szépségét fedezzük fel. 
 
Leírhatatlan táj. Igény szerinti szállás (wellness, faház, apartman, sátor). Fantasztikus élmény és maximális biztonság, gyermekes családoknak, kultúrembereknek, normálisan viselkedő baráti társaságoknak. 

 

 

 


tisza-tavi-vizitura-kis-tisza-2.jpgEzt a vízitúrát mindenkinek javasoljuk.

 

A kisgyermekes kezdőknek, a mindent felfedezni szerető vízitúra-szerelmeseknek. Te is / Ön is élvezi majd. A kenutúrán mindenki maga gondoskodik az ellátásáról. Hozz magaddal a vízre szendvicset és alkoholmentes innivalót. Tiszafüreden étterem, bolt van rengeteg. 
 

 

 

 

 


Szállás a tisza-tavi evezés idején
20140704_tisza-to-igyekszunk-tiszavalk-fele.jpgHa elég korán jelentkezel, ránk is bízhatjátok a szállásfoglalást. A kenutúra idejére a Tisza-tó melletti szállást foglalhatod magad, ill. ha nem jóval a vízitúra előtt jelentkezel, kérjük, hogy foglald a szállást magad. 

Tiszafüreden a lehetőségek száma kis túlzással végtelen. 

 

 

Lehet sátras szállást keresni, faházat, bungalow-t bérelni.

Mi a kikötőtől 55 másodpercre található, zseniálisan jó és tökéletes főzési lehetőséget kínáló apartmanokat tudunk ajánlani 4000 Ft/éjszaka fejenkénti áron.

 

Természetesen ez akkor igaz, ha nem a kenutúra előtt egy hónappal jelentkezel, hiszen csodák nincsenek, az utolsó utáni pillanatban már nem elérhetőek az érték-ár arányban legjobb szállások, lévén azok fogynak el először. 


20140615-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-apartman--1.jpgHa magatok foglaljátok a szállást, a feladat borzalmasan egyszerű, délelőtt csak ki kell jönni az indulási (egyúttal érkezési) kikötőbe. A tiszafüredi vízre szállás helyéhez kattints ide. 

 

 

 

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a Tisza-tavi kenutúrára

20140615_tisza-to-vizitura-kenutura-tunderfatyol-a-szartos-utan.jpgHa mondjuk Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már az evezés előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek és Poroszló után következik Tiszafüred.
 

 

 

 

A tisza-tavi vízitúra első napján 9:45 és 10 óra között találkozunk

20150605_144555.jpg

vízitúra első napján Tiszafüreden, 9:45 és 10 óra között, az indulási kikötőben találkozunk. 

 

Könnyű lesz ide találnod. Kattints ide. Ha nem a nulladik napon, hanem az első túranapon jöttök Bp. felől vonattal, akkor a Bp-ről induló intercity-ről Füzesabonyban kell átszállni.

 

 

A vasútállomástól az út nagyjából 15 perc séta, kellemes úton, a guruló bőrönd jól használható. 

Aki pedig kocsival érkezik, és ma már ez a jellemző, az egész napra - díjmentesen - a kikötő kerítésén belül hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert a szálláson hűtőszekrénybe teszitek. 

 

lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgHa időben megcsúsztok, akkor inkább gyere/gyertek közvetlenül a kikötőbe, mint, hogy elkéssetek. Egy-két családnyi élelmiszert a kikötőben is be tudtok tenni hűtőszekrénybe.  

 

 

 

 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 
A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd - ha ti is az ezt kérő 95+ százalékba tartoztok - a "beöltözött" csapatokról elkészítjük a "kenutúra-előtt" fotókat. 

 

vizitura-tisza-to-tiszatavi-kenu_20170828.jpg

Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a Tisza-tó tanulási szempontból álomnak számító, sodrás nélküli, kb. 60 centis vízmélysége felett folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység.

 

Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. tisza-to-vizitura-tanulas.jpgA nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

 
 
 
 
 

 

 

 

20180917_162132.jpg
Pénteki tisza-tavi vízitúra:
 
 
Magellán nyomában evezünk, lesz holt-ág, útvesztő, erdei kalandevezés, tünderfátyol-mező ...

 

 

 

Irány az Amazonas delta.

Ha ebben a vonatkozásban kivételesen és most nem veszel teljesen komolyan, nem fogunk megsértődni. Egyébként a rád váró látvány alapján szinte komolyan is vehető az aprócska földrajzi tévedés. Elképesztő helyen fogunk evezni.

 

img_20190819_145513.jpgA kaland-sziget mellett indulunk a mai kenutúrára, majd a nevére rácáfolóan tüneményes öblítő csatornán folytatjuk az utat.

 

 

Mintha Malájzia-reklámban vagy vietnámi dzsungelben eveznénk.

Aztán egy kis tiszai csorgás és vadregényes oldalág, morotva, átjáró útvonalon közelítünk a cél felé.

Közben természetesen lesz "technikai" szünet, hölgyek jobbra, urak balra módon intézve.  

 

 

img_20190819_145456.jpg

A kenukban mindig csodálatos legénység van, ezért tisztes kört teszünk meg csodálatos helyen a Tiszavalki-medencében. Sőt, néha - nem muszáj, de ha fénysebességgel lapátolgat mindenki, akkor miért ne - az Eger-patak mentén büszkén és kicsit hitetlenkedve konstatáljuk, hogy ripsz-ropsz (akár röpke 45 perc alatt) átszeltük a Tisza-tavat.

 

 

 

Ebben az esetben a Tisza-tó nyugati oldalán lesz az ebédszünet. 

 

 

20130823_132107.jpgAkár így, akár úgy, de elképesztő klassz helyeket bejárva, és egy, direkt a mi kedvünkért idehozott mangrove-dzsungelt érintve érünk vissza Tiszafüredre.


A nap során lesz számos, a Tisza-tóval, a tó élővilágával kapcsolatos versenykérdés, pl. "Mi a bakcsó népi neve?" 

 

 

 

 

 

Szombati vízitúra a Tisza-tavon: ember előtti tájakon, vadszőlő falak között, gyönyörűséges ágakon lapátolgatunk

img_1976--1-.jpg
Vízre szállást követően egy, a képen is látható ún. 'öblítőcsatornán' (csak a neve nem szép, maga a víz fantasztikus) a Tisza felé indulunk, de a vízitúra 9. percében már az oldalág oldalágában olyan "meseországban" evezünk, hogy az ínyencek is csettintenek.
 
 
 
Pinduri és olyan vékony vízi ösvényen haladunk, hogy egymás mellett két kenu nem fér el. 
 
 
 
 
 
 
 


tisza-to-kenutura-vizitura_20170529_resized.jpgMintha ember soha nem járt volna itt.
Az elképesztően vadregényes ágban csak libasorban tudnak jönni a kenuk.
 
 
 
 
 
 

Egy idő után már szégyelljük, hogy ennyi szürke gémet és bakcsót riasztunk el. 
Miután visszacsatlakozunk a szélesebb csatornára, (nomen est omen) a Kaland-sziget mellett tartunk a Tiszához.

 
A torkolat közelében tartunk hosszabb szünetet. 
 
 
 
 
 
 
 
tisza-to-vizitura-szieszta-20170529.jpg
Itt lehet egy kicsit lubickolni és nem mellékesen ez az ebédszünet helye. 
 
 
Ebéd után pedig elveszünk a Füredi-öböl izgalmas búvóhelyein. Olyan gyönyörűséges helyeken evezgetünk, hogy a költő szavaival élve: "besírsz". 

 
 
Bocsánat. 
 
 
 
 
 
 
tisza-tavi-vizitura_20170730_.jpg15:30 óra körül (nem ígérjük nanosecundum pontossággal) látjuk meg a szabad strandot, 800 métert még megtéve futunk be az indulási kikötőbe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2016-08-14-tisza-tura-vizitura-77.199.jpgTehát csillagtúrát tettünk, azaz (durván) 15:30 körül, a délelőtti indulás helyére érkez(t)ünk vissza.
 
Még egy kenumosásra tisztelettel megkérünk. 

 

 

 

 

 

 

 

Vasárnapi tisza-tavi csoda-vízitúra: "mangrove-dzsungel", és evezés "Pandorán"

img_2012.jpgA vízre szállást követően különleges szépségű, Rambo-filmeket idéző helyeken, a vadszőlővel benőtt parti növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk.
 

Egy szűk kilométer erejéig is, de lesz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon.
 
 
 
Ebédszünetünk után a Tisza-tó belső tavát jelentő Nagy-Morotva egyik szépséges belső tórendszerét fedezzük fel. Békabuzogányok sorfala között evezünk be a Tisza-tó egyik fattyúszerkő telepe mellé.
 
 
 
Evidens módon megtartjuk az illő távolságot a madárkák és közöttünk.  


20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-113.jpgHa időben nagyon jól állunk és szigorúan "opcionálisan", mielőtt egy leírhatatlanul vadregényes útvonalon hazafelé indulnánk, még kinézünk egy "tóban tóra" és elevezünk egy olyan pontig, ahol megérezzük a Tisza-tó méreteit, mivel eddig csak keskeny és közepesen széles vízi ösvényeken kenuzgattunk. 
 
 
 
 
 
 
 
A kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a vízfelület nagyságát. 
 
 
 
20150605_132434.jpg
Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. Nemsokára az Avatar film Pandora bolygóját idéző helyeken járunk.
 
 
Ha a gyökerek formájától elvonatkoztatunk, szinte autentikus mangrove-dzsungelben szlalomozunk.  

 

 

 

 

Lesz még a visszaérkezés előtt egy utolsó kiszállás, lábnyújtóztatás, ha jó az idő és a víz, úszkálás plusz mosdószünet.
 

tisza-to-vizitura-tiszatavi-kenutura-20170723_.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Amikor egy átlagos vasárnap meglátod majd a kiszállás helyét, Alan Walker egyik számát kezded énekelni.- "I know, I'm not alone...." 

 


Ha a kép alapján sejted, miért nem leszel egyedül, vigasztaljon, hogy az itt lévő kenutömegnek nincs olyan, szardíniaként összepasszírozott és a fekete lyuknál sűrűbb masszája, ahova a Harry Potterből megtanult tágító bűbájjal még 10 kenut ne tudnánk bepréselni. 

 

 

tisza-to-vizitura-nem-csendes-csendelet-20170729_132.jpg

A fürdőzgetés után lóra fel. A kedv és igények függvényében még lehet, hogy bekukkantunk egy belső tó, belső tavának belső tavába, amelyek egyébként régen kubik gödrök voltak. Nagyjából 15:30 körül érkezünk Tiszafüredre az indulási kikötőbe, ahonnan a kenumosás után 2 perc sétával érsz a szabad strandra vagy biztonságos, jó utat, ha indulsz haza. Köszönjük a közös élményeket.   

 
 
 

Tisza-tavi vízitúrák túradíjai

 

 


Testre szabott tisza-tavi vízitúra 
www.vizitura.org-szallas-fogmosas.jpgEgyedi kenutúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
A vízitúrára történő jelentkezés egyszerű.

1. Csörrents meg, hogy a kívánt időpontra van-e hely (+36 209 342 760)

2.
A www.tisza-to-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a túrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 

3.

img_0065.jpg24 órán belül visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő 48 órában kérjük a túradíj átutalását. Kérjük, hogy visszaigazolás hiányában a vízitúra díját senki ne utalja. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a tisza-tavi kenutúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a vízitúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, NE írd be, úgyis látszik az utalásból, viszont ha beírod, nem marad hely a közlemény rovatban az időpontnak és/vagy a helynek, így nem fogjuk tudni, hogy tisza-tavi, gemenci, szigetközi, Öreg-Túr, bodrogzugi ártér... stb. evezésen várjunk-e.   

(Pl. 
1147 Budapest, Héricses u. 6., 
2022. július 1-3. 
Tisza-tó vízitúra)