Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. augusztus 20-21. Tisza-tó kenutúra választhatóan 1 vagy 2 napban

tisza-to-mangrove-2424.jpgVálaszthatóan 1-, vagy 2-napos tisza-tavi vízitúra! 

Még nem eveztél, pontosabban nem kenuztál, vagy ha már ültél kenuban, nem kormányoztál?

Megtanítunk kenut kormányozni vagy kajakozni.  

 

 

 

 

Ún. csillagtúrákat teszünk, azaz mindig máshova megyünk, de mindig az aznapi indulási kikötőbe térünk vissza. A kenutúrán mindenki maga gondoskodik az ellátásáról, hozz magaddal szendvicset. Tiszafüreden, Poroszlón, Tiszavalkon, Négyesen étterem, bolt van rengeteg. Ezt a vízitúrát mindenkinek javasoljuk. A kisgyermekes kezdőknek, a mindent felfedezni szerető vízitúra-szerelmeseknek. Te is / Ön is élvezi majd. 
  

 

 

 

Szállás a tisza-tavi evezés idején
20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-apartman--1.jpgA szállást foglald magad. Tiszafüreden, Poroszlón, Négyesen, Tiszavalkon, Tiszabábolnán a lehetőségek száma kis túlzással végtelen.

Lehet sátras szállást keresni, faházat, bungalow-t bérelni, apartmanokat foglalni. A feladat borzalmasan egyszerű, délelőtt csak ki kell jönni az aznapi indulási (egyúttal érkezési) kikötőbe. Az első napi vízre szállás helyéhez kattints ide. A második napi start helyét, az első napon egyeztetjük, akik pedig csak a 2. napi kenuzásra jönnek, azoktól kérünk egy hívást (+36209342760) és mondjuk nektek az evezés indulási kikötőjét.

 

 

 

Opcionális 0. napi érkezés a Tisza-tavi kenutúrára

20140615_tisza-to-vizitura-kenutura-tunderfatyol-a-szartos-utan.jpgHa mondjuk Vas megyéből jöttök, akkor érdemes lehet már a túra előtti, (mi így hívjuk), "nulladik" napon befutni. 

 

 

Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek és Poroszló után következik Tiszafüred.
 

 

 

A tisza-tavi vízitúra első napján 9:30 és 9:45 között találkozunk

20150605_144555.jpg

vízitúra első napján Tiszafüreden, 9:30 és 9:45 között, az indulási kikötőben találkozunk. Könnyű lesz ide találnod. Kattints ide. Ha nem a nulladik napon, hanem az első túranap reggelén jöttök Bp. felől vonattal, akkor a Bp-ről 7:30-kor induló intercity-ről Füzesabonyban kell átszállni és 9.35-kor leszel / vagytok Tiszafüreden.

 

 

 

A vasútállomástól az út nagyjából 15 perc séta, ezért a pontos érkezés érdekében kérjük "húzzatok bele". Aki pedig kocsival érkezik, és ma már ez a jellemző, az egész napra - díjmentesen - a kikötő kerítésén belül hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert a szálláson hűtőszekrénybe teszitek. 

 

lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgHa időben megcsúsztok, akkor inkább gyere/gyertek közvetlenül a kikötőbe, mint, hogy elkéssetek. Egy-két családnyi élelmiszert a kikötőben is be tudtok tenni hűtőszekrénybe.  

 

 

 

 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 
 

A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd - ha ti is az ezt kérő 95+ százalékba tartoztok - a "beöltözött" csapatokról elkészítjük az "kenutúra-előtt" fotókat. 

 

tisza-tavi-vizitura-kis-tisza-2.jpg

Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a Tisza-tó tanulási szempontból álomnak számító, sodrás nélküli helyen folytatjuk a tanulást.

 

 

 

Hamarosan minden  tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. tisza-to-vizitura-tanulas.jpgA nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re és kezdődik a kaland, kihajózunk.

 
 
 
 
 
 

 

 

Szombati tisza-tavi csoda-vízitúra:
"mangrove-dzsungel", és evezés "Pandorán"

20150605_132434.jpgA vízre szállást követően különleges szépségű, Rambo-filmeket idéző helyeken, a vadszőlővel benőtt parti növényzet miatt áthatolhatatlannak tűnő dél-ázsiai őserdőben evezünk.
Egy szűk kilométer erejéig is, de l
esz szerencsénk a Tiszához, amely átfolyik a Tisza-tavon.
 
 
 
 
 
Ebédszünetünk után a Tisza-tó egyik belső tavát fedezzük fel. Békabuzogányok sorfala között evezünk be a Tisza-tó egyik fattyúszerkő telepe mellé. Evidens módon megtartjuk az illő távolságot a madárkák és közöttünk.  


20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-113.jpgHa időben nagyon jól állunk és szigorúan "opcionálisan", mielőtt egy leírhatatlanul vadregényes útvonalon hazafelé indulnánk, még kinézünk egy "tóban tóra" és elevezünk egy olyan pontig, ahol megérezzük a Tisza-tó méreteit, mivel eddig csak keskeny és közepesen széles vízi ösvényeken kenuzgattunk. 
 
 
 
 
 
 
A kenuülések magasságából nézve egészen tisztességesnek érezzük majd a vízfelület nagyságát. 
Az "óceánra" vetett pillantások és fotózást követően indulunk vissza. Nemsokára az Avatar film Pandora bolygóját idéző helyeken járunk.
 
 
 
tisza-to-vizitura-tiszatavi-kenutura-20170723_.jpgHa a gyökerek formájától elvonatkoztatunk, szinte autentikus mangrove-dzsungelben szlalomozunk.  

 

 

 

 

14:00 előtt lesz az utolsó kiszállás, lábnyújtóztatás, ha jó az idő és a víz, úszkálás plusz mosdószünet.
Amikor egy átlagos vasárnap meglátod majd a kiszállás helyét, Alan Walker egyik számát kezded énekelni.

- "I know, I'm not alone...." 
Ha a kép alapján sejted, miért nem leszel egyedül, vigasztaljon, hogy az itt lévő kenutömegnek nincs olyan, szardíniaként összepasszírozott és a fekete lyuknál sűrűbb masszája, ahova a Harry Potterből megtanult tágító bűbájjal még 10 kenut ne tudnánk bepréselni. 

 

 

tisza-to-vizitura-nem-csendes-csendelet-20170729_132.jpgNagyjából 41 perc múlva megérkezünk Tiszafüredre az indulási kikötőbe, ahonnan a kenumosás után 2 perc sétával érsz a strandra vagy biztonságos, jó utat, ha indulsz haza.   

 

 

 

 

 

 

 

Vasárnapi vízitúra a Tisza-tavon:

239492068_evezes-tisza-to-tisza-tavi-vizitura.jpgA Tisza-tó egyik legjobb helye. Az egyik top hely, ahol 99.99%, hogy egyetlen más, nem hozzánk tartozó kenuval sem fogsz találkozni. Ahol eldobod az ****dat. Megmutatjuk neked a Tisza-tó egyik legizgibb rejtekhelyét. Az először vízitúrázóknak evezéstanítás! 

 

 

 

vízitúra napján a Tisza-tó egyik kikötőjében (kérünk a túra reggelén egy hívást, +36209342760 és mondjuk majd a helyet). A starthely függvényében 9:45-kor vagy 11:45-kor találkozunk. Tudni kell ugyanis, hogy vagy nagyon közelről, vagy közepesen közelről indulunk a világ egyik legeldugottabb zugába. Ezt pedig az aznapi szélre vonatkozó előrejelzés, ill. a csapat nagysága és összetétele alapján döntjük el. 
E
gész napra a kikötőben vagy a kikötőnél hagyhatjátok az autót. Ha valaki csak erre a napra érkezett, az a túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el tud menni mosdóba. 
A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a vízen folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

 
 

 

20210620_131302_resized--1-.jpgVízre szállás után a hangsebesség alig ötszörösével (vagy némileg lassabban) indulunk. Viccet félretéve. Kényelmes, nagyon kis nézegetős, kellemes tempóban evezgetünk. Ez a nap olyan lesz mint egy tudatos jelenlét, ill. ahogy itt felénk a faluban a nénikék is mondják: mindfulness training. 

 

 

Az elképesztő vízi világban rácsodálkoztok a világra. Hirtelen elfelejted a társasházi közgyűlést, a főnök *****ségeit, az ügyfél lehetetlen kívánságait, a válóperedet, ilyen-olyan betegségedet, a néhány tucat ilyen-olyan lelki nyavalyád. 
Itt, "itt" vagy. 


A szépségek mohó habzsolása közben lesz lábnyújtóztató, pisilő és étkezési szünetünk, a vízitúra közben is fogunk partra szállni. Az indulási kikötőbe érkezünk, ahol még tisztelettel kérjük, hogy mindenki a saját kenuját mossa ki. 
 

 

Tisza-tavi vízitúrák túradíjai

 


Testre szabott tisza-tavi vízitúra 
Egyedi kenutúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
A vízitúrára történő jelentkezés egyszerű.

tisza-tavi-evezes-tisza-to-kenutura_20170718_155030.jpg1. Csörrents meg, hogy a kívánt időpontra van-e hely (+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a túrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 

3.
24 órán belül visszaigazolást küldünk és a visszaigazolást követő banki napon kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, NE írd be, úgyis látszik az utalásból, viszont ha beírod, nem marad hely.  


(Pl. 
1126 Budapest, Tartsay V. u. 5., 
augusztus 20-21.  
vízitúra Tisza-tó)