Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021. június 18. Tisza-tavi vízitúra, elképesztő evezgetés a család aprajának-nagyjának

Csütörtöki vízitúra: 7.8 km-es, hiperlaza Tisza-tavi kenutúra, túrácska, amikor felfedezzük a Tisza-tó déli részének ágacskáit...

20160914_tisza-to-vizitura-232.jpg

Tisza-tavi, könnyű és rövid vízitúra, vízitúrácska Tiszanána-Dinnyéshátról indulva 13:45-ös kezdéssel

Lévén Dinnyéshát közigazgatásilag Tiszanánához tartozik), a GPS-be érdemes Tiszanánát beütni. 

 

 

 

Dinnyésháton a strand előtti parkolóban álljatok meg, és hozzatok be a kikötőbe mindent (azt a nagyon kevés "mindent", amit hozol magaddal a hajóba).

Kb. 2,5-3 órás kényelmes kenuzgatás vár rád a Tisza-tó déli részének legvarázslatosabb rejtekhelyein. A part mellett evezgetve rálátsz majd a teljes Abádszalóki-öbölre is. 

 

 

dinnyeshat-22_.jpgAki "csak" a vízitúrára jön, annak (Erre a vízitúrára is tudtok jönni gyerekekkel, egészen apró csemetékkel.

A "procedurális" tudnivalókat fentebb már olvastad, ezért itt (újra) csak a lényeg lényege.

 

 


Wc, felszerelésosztás, az aznap még kezdő vízitúrázók (be)tanítása, naptejezés, kenuba pakolás után szállunk majd vízre. Hozzatok magatokkal alkoholmentes innivalót, valamint - nem mintha a kb. 2,5 órás kenuzgatás során éhen halnánk - esetleg élelmet, pl. egy szendvicset. 

Vízre szállás után 1 perccel már a Tiszán vagyunk, egy kis Tisza-feeling, aztán zsupsz be egy féregjáraton és máris a Paradicsomban evezgetünk. Bár mini túrácskáról van szó, kényelmesen, két pihenővel megyünk. Az egyik kiszállásunk olyan menő, olyan burzsoá helyen lesz és hozzá olyan panoráma, hogy BESÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍRSZ. 


20200920_tisza-to-kenutura_resized.jpgAz Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza Tiszanánára. Itt még kérjük, hogy a kenutokat mossátok ki.

Azoknak, akik csak erre a napra jöttek Godspeed, akik pedig több napra jöttek, azoknak "Sziasztok, a holnapi viszontlátásra", ők bepattannak autóikba és mennek vissza a poroszlói, sarudi, tiszafüredi, tiszaörvényi szállásukra.

 

(Pl. 
3580 Tiszaújváros, Strand u. 4., 
2021. június 18. 
Tisza-tó evezés)