Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020. szeptember 10. Tisza-tavi, 1-napos vízitúra Tiszanána-Dinnyéshátról indulva

img_20190817_103131-2.jpgTisza-tavi, 1-napos, nagyon könnyű vízitúra Dinnyéshátról indulva.

Dinnyéshát közigazgatásilag (ma már) Tiszanánához tartozik, a GPS-be érdemes Tiszanánát beütni.

Erre a vízitúrára is tudtok jönni gyerekekkel, egészen apró csemetékkel. 

 

 

Szuper, de mégis olcsó vízitúra! Készséges, szakmailag jó és türelmes betanítás. Egészen kis gyermekkel és az érett korosztálynak is. 

 

 

Szállás és étkezés a kenutúra idején

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. 

Ha valaki apartmant keres, a Tisza-tó környékén számtalan szállást talál. Foglald a szállást magadnak - ha egyáltalán foglalsz, hiszen az egynapos kenutúrák "jövök-megyek" módon is igénybe vehetők - és egyszerűen csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe.
Az étkezés a túrán önellátó, hozzál szendvicset (és persze vizet, ill. alkoholmentes innivalót). 

 
 

 

Opcionális 0. nap, megközelítés

dinnyeshat-22_.jpgAki távolról jön, annak jó a nulladik napi esti érkezés, beköltözés vagy sátorverés. Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek, Kömlő után következik Tiszanána.

 


 

 

A tisza-tavi vízitúrán 10:45-kor találkozunk

lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgTiszanána Dinnyésháton 10:45-kor a kikötőben találkozunk. Könnyű lesz ide találnod. Kattints ide. Aki kocsival érkezik, a kikötő előtti parkolóban hagyhatja az autóját, vegyetek ki mindent a kocsiból ami a vízitúrán kell és vízre szállásra készen gyertek be a kikötő és strand területére. 

 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 
A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat. 

Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a Tisza-tó tanulási szempontból álomnak számító, sodrás nélküli, kb. 60 centis vízmélysége felett folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, 12 óra előtt kihajózunk.

 

 

 

Ez egy olyan, 10 km alatti, vagyis hiperlaza Tisza-tavi vízitúra, vízitúrácska, amikor megkerüljük a Horn-fokot, elhajózunk a Jóreménység-foka mellett, felfedezzük a Tisza-tó déli részének ágacskáit, lapátolgatunk nem létező vízi ösvényeken.....

img_20190803_113951.jpgA "procedurális" tudnivalókat fentebb már olvastad, ezért itt (újra) csak a lényeg lényege.

 

Wc, tájékoztató, felszerelésosztás, az aznap még kezdő vízitúrázók (be)tanítása, naptejezés, kenuba pakolás után 11:45-12:00 szállunk majd vízre.

 

Hozzatok magatokkal alkoholmentes innivalót, valamint napközben fogyasztható élelmet, pl. szendvicset. 

 

Vízre szállás után 1 perccel már a Tiszán vagyunk, aztán zsupsz be egy féregjáraton és máris a Paradicsomban evezgetünk. Irány a Déli-sark. Nem oda megyünk, csak az irány. 

 

Kényelmesen, több pihenővel megyünk úgy, hogy senki ne fáradjon el, még akkor sem, ha egy felnőtt három csemetével evezget egy hajóban. 


img_20170702_123611.jpg16:00 Egy másik univerzumban tett látogatás után érkezünk vissza az indulási kikötőbe. Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. Az egynapos vízitúrázóknak hazautazás, a többnapos túrán lévőknek a holnapi viszontlátásra!

" - Köszönjük, ez ***** jó volt!" (Decens túrázónk spontán hálája....)

 

 

 

Túradíjak a tiszatavi vízitúra résztvevőinek

 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
(+36 209 342 760)

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

(Pl.
1026 Budapest, Sólyom köz 5.,
2020. szeptember 10.
Tisza-tó kenutúra)