Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020 augusztus 3-9. Best of Tisza-tó ától-cettig, választhatóan 1-2-3-4-5-6-7-napos családi evezgetések

20130804_133002.jpgBest of Tisza-tó ától-cettig. 7 nap alatt megmutatjuk neked a Tisza-tó legizgibb rejtekeit. olyan helyekre viszünk el, ahova senki nem megy kenuval. Tisza-tavi vízitúrák 1-től 7 napig bármilyen időtartamban, nyáron minden nap! 

Az először vízitúrázóknak evezéstanítás! 

 

20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-200.jpg

A hét minden napján máshol kalandozunk, a Tisza-tó más és más rejtekét fedezzük fel. A hét 3 napján Tiszafüredről, egy nap Tiszaörvényről, egyszer Sarudról, egyszer Poroszlóról, és egyszer Tiszavalkról indulunk. Eldobod az agyad. 

Fontos! Az evezéseteknek nem kell a hétfővel kezdődnie. Bármelyik nap, bármikor lehet jönni 1 napra, 2 napra, ... x napra. Bármikor, a hét bármelyik napján lehet kezdeni egy 2, 3, 4, 5, 6, 7 napos vízitúrát. A lényeg. Minden nap másfelé evezünk. Tisza-tavi kenutúráinkhoz bárki, bármikor csatlakozhat. Lehetsz egyedül, lehettek egy baráti társaság, a túrázóink többsége pedig család. Egy-két-három-négy gyerekkel érkező kultúrlények, akik tudnak normálisan viselkedni. 

 

 

 

A tisza-tavi vízitúra első napján 9:45 és 10 óra között találkozunk

20150605_144555.jpg

vízitúra első napján Tiszafüreden, 9:45 és 10 óra között, az indulási kikötőben találkozunk. Könnyű lesz ide találnod. Kattints ide. Ha nem a nulladik napon, hanem az első túranap reggelén jöttök Bp. felől vonattal, akkor a Bp-ről 7:30-kor induló intercity-ről Füzesabonyban kell átszállni és 9.35-kor leszel / vagytok Tiszafüreden. A vasútállomástól az út nagyjából 15 perc séta, kellemes úton, a guruló bőrönd jól használható.  Aki pedig kocsival érkezik, és ma már ez a jellemző, az egész napra - díjmentesen - a kikötő kerítésén belül hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert a szálláson hűtőszekrénybe teszitek. 

 

lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgHa időben megcsúsztok, akkor inkább gyere/gyertek közvetlenül a kikötőbe, mint, hogy elkéssetek. Egy-két családnyi élelmiszert a kikötőben is be tudtok tenni hűtőszekrénybe.  

 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 
A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd - ha ti is az ezt kérő 95+ százalékba tartoztok - a "beöltözött" csapatokról elkészítjük az "kenutúra-előtt" fotókat. 

vizitura-tisza-to-tiszatavi-kenu_20170828.jpg

Ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz, megtanítunk kenuzni. 
A parton kezdjük, majd a Tisza-tó tanulási szempontból álomnak számító, sodrás nélküli, kb. 60 centis vízmélysége felett folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. 

Ha rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrások kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. tisza-to-vizitura-tanulas.jpgA nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re.

 

 

 

 Túradíjak a kenutúra résztvevőinek

 


Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
Egyszerű.
1. Kérünk szépen egy telefont, egyeztessük az igényeket (+36 209 342 760).
2.
 A tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek, valamint a mit kell hozni a vízitúrára menüpontok gondos elolvasását követően a jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
3. Visszaigazolást küldünk
4. A visszaigazolást követő napon kérjük a tisza-tavi vízitúra díjának átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a kenus túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és helyét beírni.
(Pl.
2083 Solymár, Pacsirta u. 4.,
augusztus 3-9.
Tisza-tó vízitúra) 

A nevet nem kell, hiszen azzal kezdődik a banki info.