Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


**** Tisza-tó kenutúra, tisza-tavi vízitúra családoknak, kultúrlényeknek

img_0052.jpg
Tisza-tavi vízitúra kultúrlényeknek, családoknak, baráti társaságoknak. 
A pár percig kezdőknek türelmes és eredményes evezéstanítás. 
 
Csillagtúrázva fedezzük fel a Tisza-tó egy részét. 

A kenutúrán mindenki maga gondoskodik a napközbeni élelemről. Ezt a vízitúrát a kisgyermekesektől, a kezdőkön át a mindent felfedezni szerető vízitúra-szerelmesekig mindenki élvezi.   

 

 

Szállás és étkezés a vízitúra idején

tisza-to-es-mangrove-dzsungel-vizitura--kenutura-tiszatavi.jpgA szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást kérjük intézd magad. A sátrasok három kemping között választhatnak a kikötőtől 5 perc séta távolságban, és ha sátrazni szeretnétek, előzetesen nem is kell helyet foglalnotok, mivel a sátorhely sosem fogy el. Ha valaki apartmant keres, Tiszafüreden, Poroszlón, Abádszalókon számtalan szállást talál. Az étkezés önellátó.
Ez a Tisza-tó mentén könnyű, a közelben számtalan éttermet, giroszost, pizzériát találsz. 

 

Opcionális 0. nap, a Tisza-tó megközelítése

tisza-tavi-vizitura-tisza-to-kenuzas-3_20170529_.jpg

Aki távolról jön, annak jó a nulladik napi esti érkezés, beköltözés vagy sátorverés. 

 

 

Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek, Poroszló után következik Tiszafüred. 

 

 

A tisza-tavi vízitúrán 10:30-kor találkozunk

20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-2.jpgA Bp-ről 7:30-kor induló intercity-ről Füzesabonyban kell átszállni, 9.35-kor vagytok Tiszafüreden, az állomástól a séta kb. 25 perc. Aki pedig kocsival érkezik, az egész napra - díjmentesen - a kikötő kerítésén belül hagyhatja az autóját. Érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert a szálláson hűtőszekrénybe teszitek. A vízitúra napján Tiszafüreden az Albatrosz-kikötőben találkozunk. Wc-látogatás, üdvözlés, tájékoztató (javasoljuk, hogy közben naptejezzetek) és a felszerelés kiosztása után - ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz - megtanítunk kenuzni. Ha már rutinos vízitúrázók vagytok, ha van profi kormányos a kenutokban, nektek bemelegítés. A nap során fogyasztandó innivalót és szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. Indulás előtt még egyszer érdemes elmenni wc-re
 
 
 

Tisza-tavi vízitúra: Kiszabadulunk-e a labirintus fogságából? Hogyan találunk ki az útvesztőből?
www.tisza-to-vizitura.eoldal.hu-tisza-to-mangrove.jpg
10:30-kor az Albatrosz-kikötőben találkozunk.


Wc, tájékoztató, felszerelésosztás, az aznap még kezdő vízitúrázók (be)tanítása, naptejezés, kenuba pakolás után szállunk majd vízre. 

 

 

tisza-tavi-vizitura_20170718_616.jpgHozzatok magatokkal alkoholmentes innivalót, valamint napközben fogyasztható élelmet, pl. szendvicset. Vízre szállás után két és fél kilométerrel jön az első kiszállás, lábnyújtóztatásos és pisilési szünet, ugyanitt belefér egy kis fürdőzés. Persze van, aki kiszállás nélkül oldja meg a lábnyújtóztatást..... Visszacihelődünk a hajókba és irány a Déli-sark. Nem oda megyünk, csak az irány. 

 

 

tisza-vizitura-tisza-to-vizitura-evezes-kenu-4.jpgNégy kilométert innen a nyílt Tiszán fogunk csorogni, közben logisztorikat lehet megfejteni és jet skik, meg vízi síelők gondoskodnak a szórakoztatásunkról. Tiszaörvénynél tartunk újabb pihenős kiszállást, és innen indul a zegzugos labirintus felfedezése. 

 

Kényelmesen, több pihenővel megyünk úgy, hogy senki ne fáradjon el, még akkor sem, ha egy anyuka három csemetével evezget egy hajóban. 

 


A táj végig lélegzetelállító. img_20190726_122609.jpg
Minimum 30 kanyar és millió, beléd égő látvány után érkezünk az indulási kikötőbe, Tiszafüredre. 

Itt még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki. Az egynapos vízitúrázóknak hazautazás, a többnapos túrán lévőknek a holnapi viszontlátásra!

 
 

 

 

 

Jelentkezés a tisza-tavi vízitúrára:
www.tisza-to-vizitura.eoldal.hu-tisza-to-duhogo-fele.jpg
1. Kérünk szépen egy telefont, egyeztessük az igényeket: +36209342760
2. A www.tisza-to-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
3. Visszaigazolás után kérjük a tisza-tavi vízitúra díjának átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét irányítószámmal, a kenus túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a "Tisza-tó" szót beírni, hogy tudjuk melyik vízitúránkra jössz és ne - mondjuk - az Öreg-Túron várjunk...

(Pl. 1127 Budapest, Németvölgyi út 99., 2023. július 26. Tisza-tó kenutúra)