Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


*********Tisza-tavi vízitúra, családi, baráti kenutúra

img_20180602_130654.jpgTisza-tavi kenutúra Bartolomeu Dias és Vasco da Gama nyomában... Evezés majdnem a Jóreménység fokához. Csak Te nem Afrika déli csücskét, hanem a Tisza-tó déli, Abádszalóki-öblének eszement rejtekhelyeit fogod felfedezni. 

10:59-kor találkozunk. A találkozási hely Abádszalókon az Abádi-kikötő. Mosdó és rövid tájékoztató után azoknak, akik most kezdik a vízitúrázást, betanítást tartunk. Az először kenuzókat úgy megtanítjuk a kenu irányítására, kormányzására, hogy másnap már szinte beférnek a magyar kenu válogatottba.  

Aztán ... kinyílik a mesekönyv, jön a Tisza-tó déli öble, következik óceán is, olyan féregjáratok, hogy lehidalsz. Csorgunk a Tiszán is, aztán beevezünk olyan "belső tóba", hogy ihaj, hogy lezsibbadsz. Azt mondod majd, hogy ilyen nincs. Ehhez képest a Merkur ráncai, az Avatar Pandorája bakfitty. Ilyen szürreálisan érintetlen látvány a Szaturnusz Titán holdjának (metán és etán) tavain sincs.

A Paradicsomban evezgetsz majd. Elmondhatlan. Überbrutál. Olyan nyugalom, annyi szépség... a természet gyengéd ölelése. 10 km-es vízitúrára indulsz, kényelmesen, két-három-négy lábnyújtóztatós, hölgyek jobbra, urak balra pisilési szünettel, ebédszünettel / pihenőkkel megyünk. Érintünk majd olyan menő, olyan elegántosan burzsoá, a Tisza-tavon erősen tájidegen helyet is, hogy júj. Hirtelen nem tudod majd eldönteni, hogy drogbáró karib-tengeri rezidenciáján vagy, vagy a Tisza-tónál. A panoráma pedig hú. 


20200920_tisza-to-kenutura_resized.jpgAz Androméda-galaxisban tett látogatás után érkezünk vissza Abádszalókra. 

A kenuzás végén még kérjük, hogy a kenudat/ kenutokat mossátok ki és segítsetek abban, hogy azokat visszategyük a partra. 
Abádszalókon - ha van kedved -még 
fürdőzhetsz egyet

 

Túradíjak a kenutúra résztvevőinek

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára :

1. 
Kérünk szépen egy telefont, amikor eldöntöttétek a vízitúra időpontját.
+36209342760

2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni.

3.
Kérjük a
 túradíj átutalását. Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A közlemény rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a kenutúra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a Tisza-tavat beírni. 

(Pl.

1196 Bp. Nemesvad u. 73., augusztus 7. Tisza-tó kenutúra) 
(A nevet nem kell beírni, úgyis látszik)