Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tisza-tó vízitúra iskoláknak, osztályoknak

20150605_132434.jpgOsztályfőnökök, pedagógus kollégák, testnevelő tanárok, edzők figyelmébe ajánljuk: Tisza-tó vízitúra diákoknak, iskoláknak, osztályoknak 1-7 napban. Tüskevár táborok 2-7 napban. Osztálykirándulások, tanulmányi kirándulások. 

 


20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-2.jpgIskoláknak, egyetemi csoportoknak, középiskolai és az általános iskolai korosztályban 5-12-es korcsoportú osztályoknak a szupernél is klasszabb, és biztonságos vízitúrákat szervezünk. Osztálykirándulásnak ennél a világon nincs jobb.

 


Sőt, lehet a vízitúrát tanulmányi kirándulással kombinálni. A Tisza-folyóra felfűzve versenyekbe öltöztetett tanóra, 20150605_tisza-to-vizitura-tisza-tavi-kenu.jpgbenne a Tisza eredetétől a szabályzáson át a Tisza-tó létrejöttétől a növényzeten és állatvilágon át a földrajzi tudnivalókig sok-sok értékes és érdekes ismeret.
A Tüskevár táborban többet tanulnak az iskolások mint a suliban ugyanennyi idő alatt. Ha megfogja a kákát, megérinti a sás háromszög keresztmetszetű szárát, ha egy méterre van tőle a szárcsa - egy életre megjegyzi, ha a könyvből kell megtanulni a rucaüröm és a békatutaj különbségét, elfelejti. 

 


nagyon-aktiv-a-tarsasag.jpgEvezéstanítás!
Úgy megtanítjuk az ifjakat kormányozni, hogy pár perc múlva Forma 1-es sebességgel száguldanak a kenuval. 

 

 

A) Megtörténhet, (pláne ha már ismeritek ezt a csodálatos tavat), hogy egészen pontosan tudjátok mit szeretnétek, szinte lediktáljátok az igényeiteket, mondjuk azt mondjátok:  
tisza-to-kerekpar-uj.jpg"Június 5-én jönnénk összesen 2 napra, 22 gyerek, 1 tanár és 8 szülő.
Csütörtökön 9:32-kor jön be a vonat, szeretnénk a legjobb labirintusokban kalandozni, a másik nap nem vízitúrázunk, akkor a kalandparkba / az ökocentrumba megyünk. A gyerekek sátraznak, a pedagógusok és kísérő szülők szintén. Este közös bográcsozást szeretnénk"

Mi pedig küldjük a testre szabott ajánlatot.

 

 

B) Ugyanilyen jó a második opció, jelesül az, hogy az osztály, a kosárcsapat, a rászánt idő tisza-tavi-vizitura-eger-befolyas.jpghosszától függően másokkal együtt vesz részt egy - mondjuk - 1 napos túrán. A Tisza-tavi vízitúra időtartama (kitől mástól) tőletek függ. A hét minden napján új és új helyekre megyünk, egyazon útvonalat csak egy hét múlva járjuk be. Tehát a keddi túrát, a következő hét keddjén ismételjük meg. Ezen kenus túráinkat sok év alatt, gondos tervezéssel, minden részletre figyelő optimalizálással fejlesztettük a lehetséges tökélyre.

 

C) Végül az is járható, hogy csak ennyit mondtok: "szeretnénk vízitúrázni a Tisza-tavon". Mi pedig kérdezünk: tisza-tavi-vizitura-x-es-oblito-csatornan-kenuk.jpg mikor, hányan, mennyit evezzünk, hogy vonattal vagy busszal, esetleg kocsival jöttök-e, szállás, étkezés, csomagszállítás stb. kérdéseket tesszük fel, hogy tudjuk mit szeretnétek - és mi pontosan olyan vízitúrát szervezünk.

 

Példa ajánlat 4 napos vízitúra esetén:

20150605_142602.jpgLétszám: 24 fős osztály, 9 kísérő szülő, 1 osztályfőnök, (34 fő), akit elkísér a logisztikai hátteret (bevásárlás) adó férj és lévén otthon nem lehetnek egyedül, természetesen velük van a 2 gyerekük.
 
Tervezetten vízre száll az osztályfőnök és családja, a 24 tanuló közül 23 és a 9 közül 8 szülő, egy szülő és egy gyermek a csapattal lesz ugyan, de ő(k) nem eveznek. 

Útvonal: a vízitúra minden napján a Tisza-tó más és más varázslatos rejtekét fedezzük fel, főleg vagy mindig csillagtúrákat téve, azaz 16-17 óra körül az indulási kikötőbe térünk vissza, de lehet, hogy lesz olyan napunk, amikor Poroszlón hagyjuk a hajókat és onnan 11 perc alatt Volán-busszal jövünk vissza Tiszafüredre, majd másnap Poroszlóra megyünk át busszal és onnan folytatjuk a vízitúrát. 
Szállás: a gyerekek és a felnőttek egy része sátrazik (a kikötőben), 1000 Ft/fő/éjszaka. Wc és tusuló 2-2 áll rendelkezésre. 
4 felnőtt a kikötőtől 55 mp-re található apartmanban száll meg (2000 Ft/fő/éjszaka).
Extra: ingyenes éjszakai evezés (nem felhős ég és szélcsend vagy minimális szellő esetén)
Étkezés: reggeli és vacsora a kikötőtől 2 perc sétára.
Reggeli: 790 Ft/fő.
Példa a 790 Ft-os reggelire; 3 virsli mustárral/ketchuppal 2 zsemle, paprika, paradicsom, tea, 3 dl. tej. 
Vacsora: 990-1390 Ft, kétfogásos menü, pl. babgulyás, szilvalekváros kalács. 
A másik lehetőség, hogy a kísérő szülők egyike az apartmanban a nap során elkészíti a vacsorát, ugyanitt elkészíti néhány felnőtt a csoportnak a reggelit. (Ez a leggyakoribb. Pl. az edző bundáskenyeret készít reggelire).

Napi díjak többnapos túrák esetén május 31-ig történő jelentkezéssel és fizetéssel legalább 30 fő esetén
  Csúcs-
szezonon
kívül

Csúcs-
szezonon
kívül

Csúcs-
szezonban*
Csúcs-
szezonban*
  H-K-Sz-Csüt. P-Sz-Vas H-K-Sz-Csüt P-Sz-Vas
Gyerek 2390 2590 2790 2990
Tanár(ok), edzők (tíz gyerekenként egy tanár vagy edző) 0 0 0 0
Felnőtt 3990 3990 3990 3990

A fizetendő díj pl. csúcsszezonon kívül naponta, mondjuk hétvégén = 23 gyerek*2590 + 8 felnőtt *3990. 
*Csúcsszezon: július második fele és aug., aug. 20-i hét vasárnapjáig
*Hétvége: a vízitúrák esetén a szombat-vasárnap mellett a péntek is. 

Napi díjak egynapos túra esetén május 31-ig történő jelentkezéssel és fizetéssel legalább 30 fő esetén
  Csúcs-
szezonon
kívül

Csúcs-
szezonon
kívül

Csúcs-
szezonban*
Csúcs-
szezonban*
  H-K-Sz-Csüt. P-Sz-Vas H-K-Sz-Csüt P-Sz-Vas
Gyerek 3490 3490 3990 4490
Tanár(ok), edzők (tíz gyerekenként egy tanár vagy edző) 0 0 0 0
Felnőtt 3990 4490 4990 5490