Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tisza-tó vízitúra iskoláknak, osztályoknak

20150605_132434.jpgOsztályfőnökök, pedagógus kollégák, testnevelő tanárok, edzők figyelmébe ajánljuk: Tisza-tó vízitúra diákoknak, iskoláknak, osztályoknak 1-7 napban. Tüskevár táborok 2-7 napban. Osztálykirándulások, tanulmányi kirándulások. 

 


20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-2.jpgIskoláknak, egyetemi csoportoknak, középiskolai és az általános iskolai korosztályban 5-12-es korcsoportú osztályoknak a szupernél is klasszabb, és biztonságos vízitúrákat szervezünk.

Osztálykirándulásnak ennél a világon nincs jobb. Evezéstanítás!
Úgy megtanítjuk az ifjakat kormányozni, hogy pár perc múlva (szinte) Forma 1-es sebességgel száguldanak a kenuval.  

 


Sőt, lehet a vízitúrát tanulmányi kirándulással kombinálni. Izgalmas versenyekbe öltöztetett tanóra, 20150605_tisza-to-vizitura-tisza-tavi-kenu.jpgbenne a Tisza eredetétől a szabályzáson át a Tisza-tó létrejöttétől a növényzeten és állatvilágon át a földrajzi tudnivalókig sok-sok értékes és érdekes ismeret.
 

Nem a pedagógus kollégák munkáját becsüljük le, amikor trénerként, felsőoktatásban 20 évig tanító oktatóként, kompetenciafejlesztőként (és egyébként vízitúravezetőként) azt mondjuk, a Tüskevár táborban lehet, hogy "majdnem" ugyanannyit tanulnak az iskolások mint a suliban ugyanennyi idő alatt. Ha megfogja a tanuló a kákát, ha megérinti a sás háromszög keresztmetszetű szárát, ha megkóstolja a gyékény belsejét, ha egy méterre van tőle a szárcsa - egy életre megjegyzi. Ha a tankkönyvből kell megtanulni a rucaüröm és a békatutaj különbségét, elfelejti. 

 

 

 

tisza-tavi-evezes-tisza-to-kenutura_20170718_155030.jpgA) Megtörténhet, (pláne ha már ismeritek ezt a csodálatos tavat), hogy egészen pontosan tudjátok mit szeretnétek, szinte lediktáljátok az igényeiteket, mondjuk azt mondjátok:  
"Június 5-én jönnénk összesen 2 napra, 22 gyerek, 1 tanár és 8 szülő.
Csütörtökön 9:32-kor jön be a vonat, szeretnénk a legjobb labirintusokban kalandozni, másnap viszont már nem vízitúrázunk, akkor délelőtt a kalandparkba, délután pedig az ökocentrumba megyünk. A gyerekek sátraznak, a pedagógusok és kísérő szülők szintén. Este közös bográcsozást szeretnénk"

Mi pedig küldjük a testre szabott ajánlatot.
 

 

 

 

20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-200.jpg

B) Ugyanilyen jó a második opció, jelesül az, hogy az osztály, a kosárcsapat, a rászánt idő hosszától függően másokkal együtt vesz részt egy - mondjuk - 1 vagy 2 vagy éppen 3 napos vízitúrán. A Tisza-tavi vízitúra időtartama (kitől mástól) tőletek függ. A hét minden napján új és új, még pontosabban más és más helyekre megyünk, ugyanazt az útvonalat csak egy hét múlva járjuk be. Tehát a keddi túrát, a következő hét keddjén, a csütörtökit a következő csütörtökön stb. ismételjük meg. Ezen kenus túráinkat sok év alatt, gondos tervezéssel, minden részletre figyelő optimalizálással fejlesztettük a lehetséges tökélyre.

 

 

tisza-to-kenutura-vizitura_20170529_resized.jpgC) Végül az is járható, hogy csak ennyit mondtok: "szeretnénk vízitúrázni a Tisza-tavon". Mi pedig kérdezünk:mikor, hányan, mennyit evezzünk, hogy vonattal vagy busszal, esetleg kocsival jöttök-e, szállás, étkezés, csomagszállítás stb. kérdéseket tesszük fel, hogy tudjuk mit szeretnétek - és mi pontosan olyan vízitúrát szervezünk.

 

Példa ajánlat 4 napos tisza-tavi vízitúra esetén:

20150605_142602.jpgLétszám: 24 fős osztály, 9 kísérő szülő, 1 osztályfőnök, (34 fő), akit elkísér a logisztikai hátteret (bevásárlás) adó férj és lévén otthon nem lehetnek egyedül, természetesen velük van a 2 gyerekük.
 
 
 
Tervezetten vízre száll az osztályfőnök és családja, a 24 tanuló közül 23 és a 9 közül 8 szülő, egy szülő és egy gyermek a csapattal lesz ugyan, de ő(k) nem eveznek. 

Útvonal: a vízitúra minden napján a Tisza-tó más és más varázslatos rejtekét fedezzük fel, főleg vagy mindig csillagtúrákat téve, azaz 16-17 óra körül az indulási kikötőbe térünk vissza. De lehet, hogy lesz olyan napunk, amikor Poroszlón hagyjuk a hajókat és onnan 11 perc alatt Volán-busszal jövünk vissza Tiszafüredre, majd másnap Poroszlóra megyünk át busszal és onnan folytatjuk a vízitúrát. 
Szállás: a gyerekek és a felnőttek sátrazhatnak (1000 Ft/fő/éjszaka). Wc és tusuló 2-2 áll rendelkezésre. 
Vagy néhány felnőtt a kikötőtől 1 perc sétára található apartmanban száll meg (2500 Ft/fő/éjszaka).
Extra: ingyenes éjszakai evezés (nem felhős ég és szélcsend vagy minimális szellő esetén)

Étkezési lehetőség I.: a csoport maga készíti magának az élelmet (konyha igénybe vehető) 
Mondjuk a
 kísérő szülők egyike az apartmanban a nap során elkészíti a vacsorát, ugyanitt elkészíti néhány felnőtt a csoportnak a reggelit. (Pl. az edző bundáskenyeret készít reggelire).
 
Étkezési lehetőség II.reggeli, ebédcsomag és vacsora a kikötőtől szintén 1 perc séta távolságban, reggeli +
(például 3 virsli mustárral/ketchuppal 2 zsemle, paprika, paradicsom, tea, 3 dl. tej.), ebédcsomag (2 szendvics, alma, banán) + kétfogásos vacsora: pl. babgulyás, szilvalekváros kalács, napi 2500 Ft. 


Napi díjak május 31-ig történő jelentkezéssel és fizetéssel legalább 20 fő esetén
  Csúcs-
szezonon
kívül

Csúcs-
szezonon
kívül

Csúcs-
szezonban*
Csúcs-
szezonban*
  H-K-Sz-Csüt. P-Sz-Vas H-K-Sz-Csüt P-Sz-Vas
Gyerek 2990 3490 3490 3990
Tanár(ok), edzők (tíz gyerekenként egy tanár vagy edző) 0 0 0 0
Kísérő felnőtt 3990 4490 4490 4990

A fizetendő díj pl. csúcsszezonon kívül naponta, mondjuk hétvégén = 23 gyerek*3490 + 8 felnőtt *4490. 
*Csúcsszezon: július 1. - augusztus utolsó vasárnapja
*Hétvége: a vízitúrák esetén a szombat-vasárnap mellett a péntek is.