Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. április 20-21. Vízitúra a Tisza-tavon, választhatóan 1 vagy 2 nap

tisza-tavi-evezes_20170803_1505.jpgVálaszthatóan 1 vagy 2 napos tisza-tavi vízitúra 2019. április 20-21-én, tehát szombaton és/vagy vasárnap. GYERE HÚSVÉTKOR A TISZA-TÓRA! Húsvéti kenutúra a választásod szerint 1 vagy 2 napban. De jöhetsz már Húsvét nagypéntekén is (lásd a menüben az április 19-i túra leírását) és maradhatsz hétfőre is. Lásd a hétfői túrát az április 22-i kenutúránál. Minden nap más és más csodában lesz részed. Olyan 4 napos vízitúrád lehet, hogy júúúúúúúúúúúúj.  

 
 

 
A pár percig kezdőknek szakmailag felkészült, türelmes evezéstanítás. 
 
Csillagtúrákat teszünk EZEN TÚRA esetén Poroszlóról. Ez azt jelenti, hogy minden délután ugyanabba az indulási kikötőbe térünk vissza, de természetesen minden nap a tó más és más szépségét fedezzük fel. 
 
 
received_2102652206657897.jpegLeírhatatlan táj. Igény szerinti szállás (wellness, faház, apartman, sátor). Fantasztikus élmény és maximális biztonság, gyermekes családoknak, kultúremberekből álló baráti társaságoknak. 

 

 

 

 

A szállás a Poroszlóról induló tisza-tavi vízitúra idején lehet Poroszlón, Tiszafüreden vagy Sarudon

A szállás a vízitúrázó igényei szerint a sátortól, a faházon át a wellness hotelig bármi lehet. A szállást vagy foglaljuk neked vagy - természetesen - intézheted magad. A sátrasok mind Poroszlón, mind a Poroszló melletti Tiszafüreden több kemping között választhatnakAki amúgy nem menne wellness hotelbe, annak is felhívjuk a figyelmét arra, hogy a Balneum hotelben a közzétett árakhoz képest néha szürreális árkedvezménnyel normál vendégszobáshoz közelítő áron kínálnak szállást. Ha valaki apartmant keres, mind Poroszlón, mind Tiszafüreden számtalan szállást talál. Aki igényli, és "nagyon előre" jelzi az igényt, annak Tiszafüreden kellemes, jól felszerelt és tökéletes főzési lehetőséget kínáló apartmanokat (2500 Ft/fő/éj) foglalunk, de csodák nincsenek, jó helyet, kedvező áron a túra előtt 3 héttel nem tudunk foglalni. Vannak 2 és 1 hálóhelységes, ill. 4 és 5 ágyas apartmanok, amelyek egy sorház apartmanjai, az előttük lévő tér egybenyitható, ill. egyben van. Az általunk javasolt apartmanok konyha részében villanytűzhely van. A faházas szállások és a sátrazás (helytől függően) 1500-3000 Ft körül vannak.
Ha magad foglalod a szállást, egyszerűen csak gyere ki délelőtt az indulási kikötőbe.Az étkezés önellátó. Ez Tiszafüreden és Poroszlón is könnyű, sok éttermet, pizzériát találsz. Bográcsot tudunk adni, tárcsázáshoz, grillezéshez saját eszközt hozni kell. 

 

 

 

Opcionális 0. nap, megközelítés

Aki távolról jön, annak célszerű a nulladik napi esti érkezés a kenutúrára. Megközelítés Bp. felől: Az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek után következik Poroszló.

 

 

A tisza-tavi vízitúra első napján 9:45 és 10 óra között találkozunk, ezen túra esetén Poroszlón

vízitúra első napján Poroszlón, 9:45 és 10 óra között, az indulási kikötőben találkozunk. Könnyű lesz ide találnod. Minden résztvevőnek a visszaigazolásban térképet küldünk. Ha nem a nulladik napon, hanem az első túranap reggelén jöttök Bp. felől vonattal, akkor a Bp-ről 7:30-kor induló intercity-ről Füzesabonyban kell átszállni és 9.24-kor leszel / vagytok Poroszlón. A vasútállomástól az út nagyjából 30 perc séta, kellemes úton, a guruló bőrönd jól használható.  Aki pedig kocsival érkezik, és ma már ez a jellemző, az egész napra - díjmentesen - a kikötőben hagyhatja az autóját. Illetve, ha kocsival jöttök, érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert a szálláson hűtőszekrénybe teszitek. 

 

lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgHa időben megcsúsztok, akkor inkább gyere/gyertek közvetlenül a kikötőbe, mint, hogy elkéssetek. Egy-két családnyi élelmiszert a kikötőben is be tudtok tenni hűtőszekrénybe.  

 

Túravezetői bemutatkozás és gyors üdvözlés után természetesen el lehet menni mosdóba, ill. villámgyorsan át- és be tudsz öltözni a vízhez. 
A tájékoztató közben naptejezzetek, kiosztjuk a mentőmellényeket és lapátokat, majd megtanítunk kenuzni. A parton kezdjük, majd a sodrás nélküli Tisza-tavon folytatjuk a tanulást. Hamarosan minden kormányos tudja irányítani a kenuját, ügyes minden legénység. Jól és türelmesen, módszertanilag felkészülten tanítunk, civilben tanárok, trénerek vagyunk, vagy olyan túravezető oktat, aki tanulta a kormányzás tanítását. Nem elég, hogy ő jól csinálja, jól tanít meg téged. img_20180706_142424.jpgHa rutinos vízitúrázóként érkeztél, ha profi kormányos vagy, amíg az első alkalommal vízitúrázók kenuzni tanulnak, addig te/ti már beülhettek a hajó(k)ba, és a kikötő közelében melegíthettek. A nap során fogyasztandó szendvicset kérjük dupla neylon-zacskóba tegyétek. A kenu ülése műanyag, érdemes hozni egy kispárnát vagy egy darab polifoamot, és azt a kenu padjára tenni, hogy puha felületen ülj. Indulás előtt még egyszer el lehet menni wc-re, 11 óra előtt kihajózunk.

 

 

 

 

Eszeveszett vízitúra
Poroszlóról induló vízitúra a Tisza-tavon: egy kicsit Amundsen leszel.  Féregjáraton keresztül jutunk át a Poroszlói-medence déli felébe! Konkrétan olyan ösvényeken megyünk majd, ahol senki, de senki nem jár. Kegyetlenül tuti.  

img_20180512_145218.jpgEldobod az agyad. Besírsz. Amundsenről közismert, hogy elsőként érte el a Déli-sarkot, majd az első olyan ember volt, aki mindkét sarkot elérte. De Amundsen nevéhez fűződik az Északnyugati átjáró "megtalálása" is. Pontosabban ő volt az, aki a sok évszázados keresés és kísérletezés után elsőként, 1906-ban északról kerülte meg Észak-Amerikát. Nyugatról indult a Bering-szorostól és a kanadai szigetvilág sok-sok szigete között ő volt az, aki hajóval elsőként "átjutott". Kihasználta, hogy a jég ellen megerősített hajójának extrém kicsi volt a merülése. Mi is kihasználjuk, hogy a kenuk merülése szinte nulla .... és valami hasonlót fogsz érezni. Csak nem az indulástól számított 4. évben fogunk megérkezni...(ugyanis ő 1903-ban indult és 1906-ban (!) érkezett....) De készülj életed egyik legtutibb útvonalára. Pinduri, olyan vékony vízi ösvényen haladunk, hogy a keskeny úton egymás mellett két kenu nem fér el. Olyan helyeken fogsz evezni, ahol előtted kimondhatatlanul kevesen. Mintha ember soha nem járt volna itt. Az elképesztően vadregényes ágban csak libasorban tudnak jönni a kenuk. Elmondhatatlan, hogy mi mindent fogsz látni a függőcinege fészkétől az ebszőlő csucsoron át a felettünk őrjáratozó barna rétihéjáig. 
Aztán a Tisza-tó egyik kilátó tornyán tartunk ebéd / uzsonna szünetet. 
Innen még egy ösvényt felfedezünk és közel 500 métert tekergünk, szlalomozunk a nád között, mielőtt visszaérnénk egy "konvencionális" vízi útra, majd azon még egy jó félóra alatt az indulási kikötőbe, lubickolásra, úszásra, játékra megállunk a poroszlói szabad strandon. 
16 óra előtt pár perccel, a délelőtti indulás helyére érkez(t)ünk vissza.
 

 

 

 

Vasárnapi tisza-tavi vízitúra:
a varázslat-show folytatódik

20180912_153234_resized.jpgA vízre szállást követően a Poroszlói- medencében evezgetünk, leírhatatlan szépség, nyugalom vár rád. Fogunk evezni "Dél-Amerikai dzsungelben", fogunk felfedezni titkos öblöket a Tisza-tavon, békabuzogányok, nádasok, nőszirom falak között evezünk és egészen közel jutunk Újlőrincfalvához. Természetesen lesz lábnyújtóztatós, mosdós, uzsonnázós pihenőnk. A durván 13,5 km-es örömkenuzgatás végén még egy kenumosásra meg szeretnénk kérni. 

 

 

Túradíjak a tisza-tavi vízitúra résztvevőinek

 

 

Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára: 
A jelentkezés egyszerű.

1. Csörrents meg, hogy a kívánt időpontra van-e hely (+36 209 342 760)


2.
A tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek, ill. a mit kell hozni a túrára menüpontok elolvasását követően az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 


3.
Visszaigazolást küldünk.

4.

A visszaigazolás utáni két banki napon belül kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúrára jelentkező számlázási címét (irányítószámmal), a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) és a vízitúra helyét, vagyis azt, hogy "Tisza-tó" beírni. A nevet NEM kell beírni, ne írd be! A név úgyis látszik, eleve ezzel kezdődik a banki információ és ha beírod a nevet, nem marad hely a lényegnek a közlemény rovatban. Vagy a számlázási címet nem látjuk vagy nem tudjuk, hogy Hernád vagy Öreg-Túr vagy Tisza vagy Tisza-tó vagy Szamos vagy Körös (stb.), szóval, hogy melyik kenutúránkra érkezel.  

(Pl. 1221 Budapest, Emlék u. 16.,
április 20-21. Tisza-tó)