Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1 napos Tisza-tavi vízitúrák - minden nap, bármikor

20150605_132434.jpgTisza-tavi vízitúra 1 napos időtartamban is! Bármikor! Egy feledhetetlen nap - amire jöhetnek a kezdők is! Ugorj(atok) vonatra vagy pattanj(atok) az autóba, ha Bp.-ről jössz, 1 óra 50 perc múlva vízen vagy!

 

 


Bármikor, a hét bármely napján tud(sz) hozzánk egyetlen napra is csatlakozni. És bármikor is jössz,

tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kenutura-betanulas.jpgkülönlegesen szépet látsz. A hét minden egyes napján máshová megyünk, de mindig csodálatos helyekre. Ezt a vízitúrát mindenkinek javasoljuk. A Tisza-tavi vízitúrákat a kisgyermekes kezdőktől, a rejtelmes zegzugokat, labirintus-ösvényeket felfedezni szerető vízitúrázókig mindenki imádja.   

 

Szállás
tisza-to-horgasz-es-csaladi-kemping-2.jpgAz egynapos túrázóknak többségének nincs szüksége szállásra, de ha már az evezést megelőző napon befutnál, (vagy maradnál a túra után) akkor szállást millió lehetőségből választhatsz. Ha a jelentkezési lapon kéred és jelölöd, hogy hány db. hány ágyas szobát kérsz, mi lefoglaljuk neked a szállást, de a szállásfoglalás örömeiről (nagyon) szívesen le is mondunk :), a szallas.hu segítségével másodpercek alatt tudsz magatoknak foglalni. 

  Opcionális 0. napi érkezés és megközelítés
Ha nem a vízitúra napján akarsz reggel utazni, akkor jön 
jól a nulladik napi érkezés. A nulladik nap este lehet strandolni, horgászni, kalandparkba menni, ökocentrumot látogatni, biciklizni, megejthető a beköltözés vagy ha sátrazol, a sátorverés. Megközelítés Bp. felől: Vonattal, Füzesabony átszállással, kocsival az M3-ason a 114-es kijáratig, majd a 33-as úton Debrecen felé Dormánd, Besenyőtelek és Poroszló után következik Tiszafüred.

 

 
 

Találkozás
20140615_tisza-to-vizitura-kenutura-tunderfatyol-a-szartos-utan.jpg

A Bp-ről 7:30-kor induló intercity-ről Füzesabonyban kell átszállni, 9.35-kor vagytok Tiszafüreden, az állomástól az út 10 perc. Aki pedig kocsival érkezik, az egész napra - díjmentesen - a kikötő kerítésén belül hagyhatja az autóját. Érdemes azzal kezdeni, hogy a romlandó élelmiszert a szálláson vagy a kikötőben hűtőszekrénybe teszitek. Akár így, akár úgy, a vízitúra napján Tiszafüreden 9:45-kor az indulási kikötőben találkozunk. 

20140615_-tisza-to-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-2.jpgKönnyű lesz ide találnod, csak kattints ide. Wc-látogatás, üdvözlés, tájékoztató (javasoljuk, hogy miközben a túravezető beszél, ti naptejezzetek) és a felszerelés kiosztása után - ha még nem volt szerencsétek a vízitúrázáshoz - megtanítunk kenuzni. Ha már rutinos vízitúrázók vagytok, ha van profi kormányosa kenutokban, nektek bemelegítés. A nap során fogyasztandó innivalót és szendvicset kérjük tegyétek egy neylon-zacskóba vagy szemetes zsákba. Indulás előtt még egyszer érdemes elmenni wc-re, 10:30 és 11 óra között kihajózunk. 

 

 

 

Mikor merre járunk?
Egy napra is (több napra is) jöhettek bármikor, a hét minden napján más és más varázslatot fedezhetsz fel. 

20140702_tisza-to-kenuturan-buzgosag-az-ohalaszi-torony-aljaban.jpgHétfő: Óhalászi-Holt-Tisza

Kedd : Porong-tava és a Duhogó

Szerda: Titkos belső tavak 

Csütörtök : Az "óceán"

Péntek: A mangrove dzsungel és az Eger-patak

Szombat : Ember előtti tájakon a Füredi-medencében

Vasárnap : A Nagy-Morotva rejtett kincsei
 

 

Túradíjak a kenutúra résztvevőinek
 Egyedi kenutúra a Tisza-tavon
tisza-tavi-vizitura-kis-tisza-2.jpgEgyedi tisza-tavi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg.

 

 Jelentkezés Tisza-tavi vízitúrára:
www.vizitura.org-szallas-fogmosas.jpgKérünk egy telefont, (+36 209 342 760), ha van hely, a tudnivalók, részvételi és szerződési feltételek megismerését követően
az innen letölthető jelentkezési lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. Továbbá kérjük a túradíj átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal (!) a számlázási címet, a túra időpontját (hónap, kezdőnap és utolsó nap) beírni. (Pl. 5000 Szolnok, Tisza u. 4., július x-z.)